WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Telewizji

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Gosc

Abonament RTV po śmierci domownika. „Obowiązek związany z odbiornikiem”

Gosc Sob Gru 03, 2022 9:39 am

Niczego nie trzeba robić z prostego powodu - zmarli nie mają głosu i pozbywają się odbiorników przed śmiercią, a jak ktoś twierdzi inaczej to może zanieść koredpondencję zmarłemu na cmentarz. W praktyce wygląda to tak - przychodzi korespondencja do zmarłego - nigdy nie odbiera się jej , organy dykty zaczynają prowadzić jakieś postępowania, wysyłają kolejne listy , awiza, a potem cała ta dykta w końcu sprawdza w bazie pesel, że adresat nie żyje zwykle po wizycie kogoś w niebieskim mundurze który sporządza notatkę, że taką informację uzyskał w terenie.
Awatar użytkownika
Obajtek

Re: Abonament RTV po śmierci domownika. „Obowiązek związany z odbiornikiem”

Obajtek Sob Gru 03, 2022 12:51 pm

Dziedziczenie emerytury niech wprowadzą w takim razie. Telewizja nie wywiązuje się ze swoich podstawowych obowiązków, to dlaczego mają to robić inni?
Awatar użytkownika
alex60

alex60 Sob Gru 03, 2022 5:33 pm

No i nieprawda. Abonent jest przypisany do osoby która dokonuje rejestracji odbiorników RTV. To oficjalne stanowisko Poczty Polskiej. Mam to na piśmie. Nie wprowadzajcie ludzi w blad
Awatar użytkownika
Polsat

Polsat Nie Gru 04, 2022 8:09 pm

Ja płacę co miesiąc 40 zł.cyfrowy Polsat.a po co mam płacić za PiS telewizję
Awatar użytkownika
Bartos

Bartos Śro Gru 07, 2022 12:34 pm

Nigdy nie zaplace za tak klamliwa telewizje i ludzie nie dajcie sie zastraszyć przepisy sa na kolanie pisane przez pisiorów nie zgodnie z prawem.
Wróć do Telewizja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości