WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Internetu

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Pewna osoba

Dlaczego Mapy Google blokują dodawanie opinii?

Pewna osoba Pią Sie 11, 2023 2:52 pm

U mnie próby zostawienia opinii na temat KRRiT kończyły się tak samo jak w przypadku osoby wspomnianej w tym artykule. Nie wiem jak wy, ale przez to mam podejrzenia, że KRRiT współpracuje z PiS-iorami.
Awatar użytkownika
Pewna osoba

Re: Dlaczego Mapy Google blokują dodawanie opinii?

Pewna osoba Pią Sie 11, 2023 2:52 pm

U mnie próby dodania opinii nt. KRRiT kończą się tak samo jak u pana Warzechy.
Awatar użytkownika
DAT Target Practice

DAT Target Practice Pią Sie 11, 2023 2:52 pm

U mnie próby dodania opinii nt. KRRiT kończą się tak samo jak u pana Warzechy.
Awatar użytkownika
Seba

Seba Pią Sie 11, 2023 2:52 pm

Ale o czym to? Od zawsze publikują co X opinie bo ludzie po znajomych robili sobie sami oceny.
Awatar użytkownika
Amman

Amman Pią Sie 11, 2023 2:52 pm

Znam to. Ostatnio chciałem dodać opinię po wizycie w hotelu i się okazało, że jestem zablokowany. Nie wiadomo dlaczego, nie ma żadnego trybu odwoławczego, ni dostałem żadnego ostrzeżenia (choć też nie wiem za co miał bym je dostać). Kawka
Awatar użytkownika
fj

fj Pią Sie 11, 2023 2:52 pm

Nie widzę nic złego w blokowaniu "opinii" trolla Warzechy.
Awatar użytkownika
ToJa

ToJa Pią Sie 11, 2023 2:52 pm

Zauważyłem to samo u siebie. Zgarnięte 11473 punkty z 7 poziomem lokalnego przewodnika. Naprawdę wkręciłem się w dodawanie opinii, czując, że ma to sens, że inne osoby mogą dowiedzieć się czegoś więcej o interesujących ich miejscu lub firmie. Starałem się wszystko opisywać rzetelnie a fotki dodawać w dobrej jakości. Dodałem w sumie 1328 zdjęć, 1211 odpowiedzi i 90 opinii. Dziś moje opinie się nie pojawiają lub mam info, że "Te treści mogą nie być zgodne z naszymi zasadami"
Zastanawiam się, żeby usunąć to wszystko co dodałem.
Awatar użytkownika
wfghn

wfghn Pią Sie 11, 2023 4:17 pm

"ToJa" napisał(a): Zauważyłem to samo u siebie. Zgarnięte 11473 punkty z 7 poziomem lokalnego przewodnika. Naprawdę wkręciłem się w dodawanie opinii, czując, że ma to sens, że inne osoby mogą dowiedzieć się czegoś więcej o interesujących ich miejscu lub firmie. Starałem się wszystko opisywać rzetelnie a fotki dodawać w dobrej jakości. Dodałem w sumie 1328 zdjęć, 1211 odpowiedzi i 90 opinii. Dziś moje opinie się nie pojawiają lub mam info, że "Te treści mogą nie być zgodne z naszymi zasadami"
Zastanawiam się, żeby usunąć to wszystko co dodałem.

Po co robić coś takiego? Czy to była darmowa praca?
Awatar użytkownika
żądajmy ujawnienia trafnych opinii

żądajmy ujawnienia trafnych opinii Pią Sie 11, 2023 7:00 pm

"mogą mieć pewność, że wyświetlamy tylko takie opinie, które są autentyczne, trafne i przydatne” I jest odpowiedź. System jest niepotrzebny. Google wie i tak, jaka opinia jest trafna.
Awatar użytkownika
Bubli

Bubli Sob Sie 12, 2023 9:48 am

Aktualnie dodawanie opinii nie ma sensu

https://bubli.pl/dlaczego-dodawanie-opi ... cilo-sens/
Awatar użytkownika
Artur

Artur Sob Sie 12, 2023 7:56 pm

Ostatnio Google schodzi na psy. Mnie także usunął realną, rzetelną opinię, którą dodałem, a nawigacja Google prowadziła mnie z Gąsek nad morzem do Piły przez drogi i tak skandalicznej jakości, że cud, że dojechałem nie niszcząc opon czy wręcz samochodu. Od dziś używamy Waze
Awatar użytkownika
Piotr

Piotr Nie Sie 13, 2023 9:00 am

Mam taki sam problem z jednym z salonów sieci komórkowej. Wystawiając niepochlebną opinię, punktując ja na 1-2 gwiazdki dostaję od razu takie samo info jak bohater artykułu. Najciekawsze jest to, że jeśli opublikuje komentarz o tej samej treści a ocenię na 5 gwiazdek to opinia bez problemu przechodzi i wisi do dzisiaj.
Awatar użytkownika
Nick

Nick Śro Sie 16, 2023 11:24 am

Mam taką samą sytuację. Zginęło bardzo dużo moich opinii, które na początku były widoczne. I wcale nie są obraźliwe czy w jakikolwiek sposób naruszające regulamin. Są to głównie recenzje knajp czy obiektów noclegowych - ja bardzo zwracam uwagę na opinie przed wyborem i dla nie są one bardzo przydatne. Ale najwyraźniej Google koniecznie chce strzelić sobie w kolano
Awatar użytkownika
Lokales

Lokales Pią Wrz 22, 2023 10:28 am

Poblokowali mi od groma opinii. Bez znaczenia czy pozytywne czy nie. Google zaczyna coraz bardziej ingerować we wszystko.
Wróć do Internet

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 26 gości