WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Telewizji

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
widz

Dodatkowy multipleks na stałe dla TVP. Kołodziejski: MUX-5 rozdysponuje KRRiT

widz Śro Wrz 21, 2022 9:02 am

A co z MUX-4?
Awatar użytkownika
Aroo

Re: Dodatkowy multipleks na stałe dla TVP. Kołodziejski: MUX-5 rozdysponuje KRRiT

Aroo Śro Wrz 21, 2022 9:34 am

@widz: mux4 najprawdopodobniej zostanie tak jak do tej pory, aczkolwiek zmieni nazwę i ofertę kanałów na inną, Polsat go się na pewno nie pozbędzie na rzecz kanałów otwartych.
Awatar użytkownika
nic44

Re: Dodatkowy multipleks na stałe dla TVP. Kołodziejski: MUX-5 rozdysponuje KRRiT

nic44 Śro Wrz 21, 2022 10:34 am

tv wydarzenia dostają czkawki i zacięć oni też testują
Awatar użytkownika
To ja nikt inny

To ja nikt inny Śro Wrz 21, 2022 11:21 am

Super rozwiązanie, w MUX-5 muszą zmieścić się 3 programy komercyjne z MUX-8 i TVP musi opuścić MUX-1. Jeżeli dobrze wszystko przygotują, to już w następnym roku Emitel mógłby uruchomić DAB+ w całym kraju. Sieć nadajników MUX-8 nadaje się do nadawania DAB+. Ten sam sprzęt potrafi nadawać DVB-T, DVB-T2 i DAB+. Tylko będzie trzeba użyć innego multipleksera. Pozostały sprzęt jest już na miejscu. Już teraz wiadomo, że operatorem ogólnopolskiego multipleks DAB+ będzie Emitel.
Awatar użytkownika
Polonus

Polonus Śro Wrz 21, 2022 12:08 pm

Jak mozna mowic o popularnosci radia DAB+ jesli oferta od kilku lat sie nie zmienia a siec nadjnikow nie pokrywa calego kraju. Wystarczy zobaczyc oferte DAB+ w Niemczech gdzie oferta cyfrowego radia to od szescdziesieciu do ponad stu programow radiowych w zaleznosci od landu w ktorym sie przebywa.
Awatar użytkownika
Emitel

Emitel Śro Wrz 21, 2022 1:00 pm

Niech MUX 5 powiększy zasięg z nadajnika CZĘSTOCHOWA-WRĘCZYCA WIELKA z mocy 25kw do 100kw bo obecnie sygnał nie dociera w przeciwieństwie do pozostałych multipleksach które nadawają z pełną mocą
Awatar użytkownika
DX+

DX+ Śro Wrz 21, 2022 1:10 pm

mux5 dla TVP, to czemu okupują mux6 !? U mnie w Koninie mux5, był na kanale 22, obecnie bez sygnału, a zwany mux6, jest na 48,
Awatar użytkownika
Rumburak

Rumburak Śro Wrz 21, 2022 2:00 pm

Przeznaczenie VHF (MUX8) dla DAB+, to tylko strata częstotliwości. Jedynym dobrym posunięciem byłoby przejście MUX8 na DVBT2.
Awatar użytkownika
nick

nick Śro Wrz 21, 2022 2:13 pm

Kadencja jemu się kończy to musi coś robić :)
Awatar użytkownika
TT

TT Śro Wrz 21, 2022 7:21 pm

TVP powinna dostać MUX-6, ale pod warunkiem przeniesienia tam swoich kanałów z MUX-1 (TVP ABC) i MUX-8 (TVP Kultura, TVP Kobieta). W ten sposób do DVB-T można by wpuścić jeszcze kilku nowych nadawców.
Uważam też, że wzorem francuskim należałoby wprowadzić przepisy antykoncentracyjne ograniczające liczbę kanałów w DVB-T należących do jednego podmiotu (chodzi głównie o Polsat, który kontroluje już dziś 8 kanałów w ogólnopolskich MUXach).
Awatar użytkownika
Gośc

Gośc Śro Wrz 21, 2022 10:29 pm

To są kpiny - tvp należy zwijać, a nie dawać jej multipleksy z najprostszego powodu -astronomicznych kosztów tvp.
Awatar użytkownika
Realista

Realista Śro Wrz 21, 2022 11:47 pm

"nic44" napisał(a): tv wydarzenia dostają czkawki i zacięć oni też testują

Popraw sobie instalację antenową. Ja odbieram Wydarzenia 24 bez żadnego problemu, tak jak pozostałe kanały.
Awatar użytkownika
nic44

nic44 Czw Wrz 22, 2022 6:24 pm

noeą antenę dałem i nic nie pomaga dalej dostają czkawki
Awatar użytkownika
TT

TT Pią Wrz 23, 2022 8:59 am

"Aroo" napisał(a): Polsat go się na pewno nie pozbędzie na rzecz kanałów otwartych.

A co ma Polsat do gadania? Pozwolenie wygasa z końcem 2023 roku i tyle.
Awatar użytkownika
Kolec6r

Kolec6r Nie Wrz 25, 2022 5:55 am

@nic44.Jaki dekoder masz? U mnie w pracy to samo. Do nadajnika w pracy mam 5km (Kosztowy) Sygnał 100/100.Dekoder Signal mini t2
Wróć do Telewizja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości