pacjent Horbana Śro Sty 27, 2021 4:00 pm
to ten typ "lekarza", który pacjenta traktuje jak kawał MIĘSA. Bagatelizuje, ignoruje, ośmiesza, ma się za PÓŁBOGA , wszystkowiedzący karierowicz nie patrzący na pacjentów i praktykę. Bez empatii, bez wyobraźni, bez pomysłów, bez słuchania kogokolwiek.. PRZEZ NIEGO i jego bezpodstawne wytyczne do odmowy wydawania antybiotyku po ukąszeniu KLESZCZA BEZ RUMIENIA, męczę się z boreliozą przewlekłą ponad 2 LATA. Horban jej nie uznaje za swój problem. Straciłam zdrowie i pracę przez tego typa, bo żaden lekarz nie chciał mi dać antybiotyku po ukłuciu kleszcza, gdyż nie było rumienia. Takie są wytyczne Horbana. A po pół roku miałam już rozwiniętą boreliozę, której zakaźnicy nie wyleczyli w horbanowe 30 dni doxycyliny. Takich pacjentów jak ja są DZIESIĄTKI TYSIĘCY w POLSCE. Tułamy się po różnych lekarzach, wreszcie kto ma kasę ląduje w prywatnym gabinecie lekarza, który zwykle SAM przechodził przewlekłą boreliozę i szukał pomocy na własną rękę.. Horban jej nie leczy i nie chce zapobiegać. Dramat nie lekarz, a nadal u władzy.