Forum Podziel się swoimi przemyśleniami. Wypowiedz się! Zaloguj się Zarejestruj się

Dramatyczny alarm: groźba likwidacji rozgłośni PR i oddziałów TVP

Brak skutecznej egzekucji abonamentu rtv stwarza groźbę likwidacji regionalnych rozgłośni i oddziałów TVP - alarmuje Stowarzyszenie Dziennikarzy Rzeczypospolitej Polskiej. Organizacja apeluje o energiczne działania mające zażegnać to niebezpieczeństwo.

Przeczytaj cały artykuł »

Dyskusje dotyczące Telewizji

Moderatorzy: Robin, Moderator

Post anty-piskacz » Pią Lut 05, 2010 11:48 am

Najwyższa pora zlikwidować samozwańcze gremium wodzów z pis-sld w mediach i podjąć działania z projektem odpolitycznienia mediów i wywalenie na bruk uzurpatorów z pis-u! Płacz i pis-kanie panowie i panie nie na miejscu! , Zlikwidujcie wysokie ,niewspółmierne do wkładu pracy zarobki w TVP i PR
anty-piskacz

Przeczytaj cały artykuł »

Re: Dramatyczny alarm: groźba likwidacji rozgłośni PR i oddziałów TVP

Post obserwator Q » Pią Lut 05, 2010 12:58 pm

Może wreszcie nastąpi racjonalne, przemyślane zarządzanie pieniędzmi. Oby!...
obserwator Q

Post zetes » Pią Lut 05, 2010 1:03 pm

Coś mi tutaj nie gra. Z pewnego żródła wiem, że obecnie liczba płacących abonament jest wyższa niż za czasów PiS. Podzielam zdanie Przedmówcy.
zetes

Post Gość » Pią Lut 05, 2010 1:38 pm

Ale jak tworzono nowe ośrodki w miastach, które żadnymi regionami nie są to nikt podatników nie pytał. Wówczas ktoś pomylił pojęcie telewizja regionalna i zastąpił je telewizją wojewódzką. Niemcy stać na 9 ośrodków regionalnych, to niby dlaczego u nas ma być aż 16. Ani grosza, najpierw powrót do normalnej struktury.
Gość

Post ****** » Pią Lut 05, 2010 1:54 pm

NACO TYK ŁOSZOŁOMÓW POLAK MA POSŁUCHAĆ ZTELEWIZJI RADIA KOŚCUŁ ZROBILI GEBESELSKI

Post jam » Pią Lut 05, 2010 2:14 pm

Lekarstwem na TVP jest jej upadłość i na gruzach zbudowanie nowej struktury. ALE BEZ PSEUDO FACHOWCÓW, którzy dzisiaj mącą! Na bruk cwaniaków.
jam

Post albo777 » Pią Lut 05, 2010 3:32 pm

A po mi publiczne media , w ktorych byle kierownik zarabiakil kanaście tys. złotych !?!?!? Mam telewizję w TP - 3 w 1.(telewizja, telefon , i internet) i nie będę placił drugiego abonamentu ! A moze wprowadzić abonament za posiadanie lodówki , maszyny do mycia naczyń czy maszyny do szycia ????? To jest to samo !
Abonament rtv jest za posiadanie telewizora czy radia , to moze wprowadzić abonament za posiadanie auta !?!? to też to samo ! A moze wprowadzić abonament za oddychanie swieżym powietrzem i tylko zwolnić górnoślązaków !
albo777

Post albo777 » Pią Lut 05, 2010 3:34 pm

A po mi publiczne media , w ktorych byle kierownik zarabiakil kanaście tys. złotych !?!?!? Mam telewizję w TP - 3 w 1.(telewizja, telefon , i internet) i nie będę placił drugiego abonamentu ! A moze wprowadzić abonament za posiadanie lodówki , maszyny do mycia naczyń czy maszyny do szycia ????? To jest to samo !
Abonament rtv jest za posiadanie telewizora czy radia , to moze wprowadzić abonament za posiadanie auta !?!? to też to samo ! A moze wprowadzić abonament za oddychanie swieżym powietrzem i tylko zwolnić górnoślązaków !
albo777

Post bbba » Pią Lut 05, 2010 5:19 pm

Ostatnie podrygi i nerwowe drgawki, żadnej litości, a co do straszenia, że jakieś programy spadną- no i co z tego? Jakoś nikt nie pytał budując nowy pałac dla biurokracji w Warszawie, tworząc 4 nowe ośrodki i nowe kanały. Naprawdę wystarczy 1 program z lokalną wstawką i podejrzewam, że dalej będzie badziewiem. Proszę bardzo restrukturyzacja, sprzedaż pałacu, zbędnych budynków i koniec socjalistycznej ekonomii.
Przecież ile można tolerować jakieś państwowe firmy, które są oazą komunizmu i wiecznie tylko o kasę wołają.
bbba

Post inka » Pią Lut 05, 2010 6:03 pm

a dlaczego mam płacić za coś, czego nie oglądam?! Nawet sport oglądam na eurosporcie lub polsacie, bo mają lepszych komentujących. W imię jakiej misji są teleturnieje, seriale?
Zwolnić połowę zastepców dyrektorów i zastępców producentów i zaraz będzie lepiej. Przynajmniej w sprawach finansowych, bo co do jakości programów nie ma obawy - gorsze już nie będą.
inka

Post oki » Pią Lut 05, 2010 6:21 pm

proponuje pozwalniac poprzerastane administracje,zrezygnowac z astronomicznych pensji wspolpracownikow,olac badziewneprogramy autorskie,poslac do lasu miernych dziennikarzy jacy w swoich stolkach chca doczekac ostatnich dni,moze tez pozbyc sie setek Pan z promocji ktore nic robic nie musza,moze zlikwidowac setki stanowisk zastepcow,koordynatorow,asystentow,za co maja wam LUDZIE placic,za ten mizerny i badziewny program jaki nam serwujecie?!!!!!?witajcie w realiach wolnego rynku!
oki

Post Doktor_Hiszpan » Pią Lut 05, 2010 6:44 pm

Przyjemnie jest poczytać rzeczowe komentarze, z dodatkiem ciepłej fachowości.
Jak na czacie Onetu - mniej więcej.
Doktor_Hiszpan

Post JOJO » Pią Lut 05, 2010 6:49 pm

A GDZIE SA PIENIĄDZE Z REKLAM ??
NIKT NIKOGO O TO NIE PYTA .
A ja tak: GDZIE SĄ ???
Może trzeba by było przetrzepać TVP i poszukać. Na pewno niezła kasa by się znalazła a abonament nie był by potrzebny. Jakoś inne stacje żyją i to nieźle. Przykładów wiele. Pozdrawiam
JOJO

Następna
Statystyki

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Ostatnie tematy na forum

Gorace dyskusje tygodnia

Gorace dyskusje miesiaca