WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Telewizji

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Yrga

Dwójka stawia na polskie seriale i filmy. „Inaczej niż u konkurencji”

Yrga Śro Lut 18, 2015 2:04 am

Całkiem spoko oferta. Mało badziewia, sporo ciekawych i - co najważniejsze - rodzimych propozycji. Wyniku rekordowego tym nie zrobią, bo publisia woli skoki na główkę do szamba, ale jak dla mnie to jest droga w stronę tv publicznej!
Awatar użytkownika
cattarina

Re: Dwójka stawia na polskie seriale i filmy. „Inaczej niż u konkurencji”

cattarina Śro Lut 18, 2015 9:45 am

Wreszcie! TVP zamiast durnej komercyjnej rozrywki stawia w sobotnie wieczory na filmy!!! Tak powinno być w publicznej telewizji!!!!! Oby filmy były dobre, a nie jakiś Schwarzenegger w przedszkolu czy Lejdis.
Awatar użytkownika
Janne

Janne Śro Lut 18, 2015 11:38 am

Jeszcze jakby tak w piątkowe wieczory wróciła godzinna Wideoteka dorosłego człowieka to było naprawdę bardzo dobra oferta.
Awatar użytkownika
stukpuk

stukpuk Śro Lut 18, 2015 12:18 pm

Z tym publicznym charakterem tej stacji to bym podyskutował. No, ale tak krawiec kraje jak mu materii staje. Dobrze, ze w Europie są jeszcze publiczne telewizje i żeby mozna je ogladac dzieki "demokracji". Mi w TVP2 brakuj prawdziwych filmów DOKUMENTALNYCH, pkazujacych prawdziwe oblicze nooowoczesnoc i świata. Brakuje mi prawdiwych deabt, ale nei z pseudocelebrytami, tylko ludxmim ktoryz maja mi cos poważnego do powiedzenia.
Awatar użytkownika
maria

maria Śro Lut 18, 2015 2:20 pm

a ja się cieszę z dwójkowych reportaży, oni naprawdę pokazują takie rzeczy, o których konkurencja nie ma pojęcia, bo tvn i polsat wszystko zżynają z gazet. Te reportaże są bardzo mocne, konkretne, prawdziwe, dziennikarze są obok ludzi i to dosłownie, nie boją się - a za to ostatnie, słowa dużego uznania. A Michał Olszański jest naprawdę najlepszy w tym co robi
Awatar użytkownika
rurku

rurku Śro Lut 18, 2015 2:39 pm

Program "Przygarnij mnie" powinien lecieć w sobotę o 20. Kto go tam będzie oglądał w niedziele o 19?
Awatar użytkownika
Do stuk-puk

Do stuk-puk Śro Lut 18, 2015 2:46 pm

Brakuje wybitnych dokumentów w Dwójce? W poniedziałki cykl „Czy świat oszalał?”, we wtorki - „Świat bez fikcji”, a w nich premierowe najwybitniejsze dokumenty świata. Jest druga, nie-stricte-dokumentalna stacja, która daje dwie premiery tygodniowo? No i które takie wybitne stacje w Europie? Rai uno? :) Nawet BBC teleturniejowej rozrywki ma więcej, niż u nas... Za to w zrzędzeniu tośmy mistrze!
Awatar użytkownika
Bill

Bill Śro Lut 18, 2015 2:57 pm

A prawda jest taka, że na ten moment najciekawsze show ma Polsat. Te skoki do wody, taniec z gwiazdami - szykuje się bardzo ciekawa i emocjonująca wiosna.
Awatar użytkownika
girl

girl Śro Lut 18, 2015 3:24 pm

Z latach 90. Dwójka była kanałem publicznej tivi, dla którego praca np, w informacji była powodem do uzasadnionej dumy. Dziś komercja zżera również tę do niedawna oazę dobrej, rzetelnj informacji kultury. Nawet praca Torbickiej zaczyna juz pachnieć tylko zwiędnietym kwiatuszkiem u wytartego kożuszka. Takie czasy. :-(
Awatar użytkownika
Do girl

Do girl Śro Lut 18, 2015 6:45 pm

A co takiego komercyjnego robi Torbicka w TVP2? W ogóle porównywanie tv do lat 90. jest dość śmieszne. Jakbyś porównywała obecną prasę do przedwojennej, albo mini do fiszbinów, albo... ściągalność abonamentu dziś i przed 20 laty :) . No świat się generalnie zmienia coraz szybciej i faktycznie nie zawsze na korzyść. Ale Dwójka akurat jeszcze całkiem trzyma poziom. Paradoksalnie dowodem na to jest jej nienajwyższa oglądalność. Bo masy idą do Polszitu. Albo oglądalność - albo poziom.
Awatar użytkownika
logika panie logika

logika panie logika Śro Lut 18, 2015 11:39 pm

Na najwyższym poziomie będzie ta telewizja, której nikt nie będzie oglądał. TVP 2 do tego zmierza. Ma 7 proc. nieoglądalności.
Awatar użytkownika
lolik

lolik Śro Lut 18, 2015 11:47 pm

To chyba najlepsza ramówka TVP2 do tej pory choć mam wrażenie, że p. Kapuściński nadal błądzi. Jedyny minus że poza kabaretami to oni nie mają żadnej rozrywki...Trudno ten program o psach nazwać rozrywką...
Wróć do Telewizja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości