WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Prasy

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Kto pod kim dołki kopie, ten sam w nie wpada

Dziennikarze o odejściu z „Gazety Wyborczej: „nie chcę ostatni gasić światła”, „męczyłam się z gazetą, ona ze mną”

Kto pod kim dołki kopie, ten sam w nie wpada Czw Gru 29, 2022 2:39 am

Dla klikalności i oglądalności podsycało się covidową histerię, teraz wojenną oraz recesyjną, a potem zdziwienie, że przestraszeni ludzie zaczęli szanować pieniądze, nie wydając między innymi na gazety i ich elektroniczne odpowiedniki zwane subskrybcjami.
Kto się wiatr, ten zbiera burzę, kto mieczem wojuje od miecza ginie.
Awatar użytkownika
errata

Re: Dziennikarze o odejściu z „Gazety Wyborczej: „nie chcę ostatni gasić światła”, „męczyłam się z gazetą, ona ze mną”

errata Czw Gru 29, 2022 2:43 am

"Kto pod kim dołki kopie, ten sam w nie wpada " napisał(a): Dla klikalności i oglądalności podsycało się covidową histerię, teraz wojenną oraz recesyjną, a potem zdziwienie, że przestraszeni ludzie zaczęli szanować pieniądze, nie wydając między innymi na gazety i ich elektroniczne odpowiedniki zwane subskrybcjami.
Kto się wiatr, ten zbiera burzę, kto mieczem wojuje od miecza ginie.

*subskrypcjami
Awatar użytkownika
Czytelnik

Re: Dziennikarze o odejściu z „Gazety Wyborczej: „nie chcę ostatni gasić światła”, „męczyłam się z gazetą, ona ze mną”

Czytelnik Czw Gru 29, 2022 7:11 am

Czyli jednak to całe gadanie o idei to tylko jeden wielki farmazon pod publiczkę. A jak okręt tonie to zwijamy jak szczury.
Awatar użytkownika
:))

:)) Czw Gru 29, 2022 7:55 am

mosiej sitek i klich nie miały wyjścia, same wiedzą najlepiej dlaczego.
Awatar użytkownika
Jan

Jan Czw Gru 29, 2022 8:26 am

Slabe wynagrodzenia, mobbyyng... ale ludzie nie mieli odwagi odejsc i tkwili latami w toksycznej atmosferze. Niemajac rodzin, przyjedni pracownicy nie mieli tez oparcia. Gmusni, zwodzeni pseudo ideałami tracili wiare w siebie. Dzis odchodza i mowia wprost o frustracji i patalogii wewnatrz.
Awatar użytkownika
Twoje imię

Twoje imię Czw Gru 29, 2022 8:57 am

"Jestem mechanikiem, nie muszę być UBolem. -Posiedzimy pół roku na bezrobociu to inaczej będziemy gadać"
Awatar użytkownika
Symetrysta

Symetrysta Czw Gru 29, 2022 9:09 am

Dziennikarze są niepotrzebni, potrzebni są dostarczyciele kontentu. Pogoń za klikalnością zabija nie tylko wyborczą, zabija sens pracy dziennikarza we wszystkich polskich mediach. Wyborczą była kiedyś silna w regionach. A teraz... Nie pracuję w wyborczej. Nie lubię jej. Jednak boli mnie, że staje się netowym shitem, podobnie jak moja firma, gdzie ważna jest tylko liczba odsłon, a prezesi nie ukrywają, że pozbyliby się wszystkich dziennikarzy. Zresztą, już to robią. Zostaną dzieciaki w necie.
Awatar użytkownika
buhahaha

buhahaha Czw Gru 29, 2022 9:22 am

A wszyscy podkreślają że kazano im spier......... ale w "miły sposób" i "dobrowolnie"
Awatar użytkownika
rycyna

rycyna Czw Gru 29, 2022 9:23 am

R.I.P.
Awatar użytkownika
moje imie/nick

moje imie/nick Czw Gru 29, 2022 9:49 am

Najważniejsze że zostaną wróżby Witolda Gadomskiego, katechezy Matczaka i brednie Staśińskich, Wielińskich, Czuchnowskich i Wrońskich.
Przecież publika chce słuchać tylko tych piosenek, które już słyszała.
Awatar użytkownika
nowoczesny

nowoczesny Czw Gru 29, 2022 9:52 am

Dopiero teraz zauważyli, w co zmienia się Wyborcza i za czyją sprawą? Przecież to było widać od kilkunastu lat. Nie można być jednocześnie niezależna gazetą i partyjnym biuletynem Platformy Obywatelskiej.
Awatar użytkownika
Ewa

Ewa Czw Gru 29, 2022 10:05 am

Nie mogłam dłużej wytrzymać tego co mowi się oficjalnie a jaka prawda jest wewnątrz. Wolno było walić tylko w jedną stronę.
Awatar użytkownika
Jesieniara

Jesieniara Czw Gru 29, 2022 10:12 am

Nie kupuję wyborczej.
Awatar użytkownika
widz555

widz555 Czw Gru 29, 2022 10:42 am

Wyznania wypalonych pracowników to też tylko klikalność. Taki mamy „klimat”.
Zwalanie kształtu linii redakcyjnej na zarząd jest trochę śmieszne.
Wyborcza na początku to był tygiel różnych wartości, a więc bliżej prawdy, teraz jest bardziej opakowaniem z jednym produktem. Z tego tygla wylało się wielu dziennikarzy, którzy są widoczni teraz w innych redakcjach. Nie pozyskiwano na ich miejsce zbyt wielu nowych, a ci nowi, którzy się pojawili, to dość szybko weszli pod buta „komitetu centralnego”.
Awatar użytkownika
melepeta

melepeta Czw Gru 29, 2022 10:49 am

Tischnera zastąpili Obirkiem, to pokazuje jaka zaszła przemiana. Nie chodzi o to, że Tischnera już nie ma, ale o to, że z dyskusji zrobili jednostronny krzyk rozpaczy. Kto jest w stanie wytrzymać taką atmosferę.
Wróć do Prasa

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości