WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Telewizji

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Adam

Fenomen serialu „The Last of Us”. W czym tkwi jego sukces?

Adam Nie Sty 29, 2023 9:41 am

Zagryzające się zombie nawzajem to nie moja bajka
Awatar użytkownika
E

Re: Fenomen serialu „The Last of Us”. W czym tkwi jego sukces?

E Nie Sty 29, 2023 9:49 am

Tylko, że na razie trudno ocenić popularność. Bo po dwóch odcinkach co można powiedzieć ? Więcej sztucznego zamieszania i kreacji - a jakie są twarde dane, wyniki ? Miliony oglądały przez 2 minuty ?
Awatar użytkownika
is

is Nie Sty 29, 2023 9:53 am

Sukces serialu tkwi w tym, że jest na podstawie znanej gry. W niczym więcej. Tak samo jak sukces Wiedźmina, który serialem jest słabiutkim. Cieszę się, że mogłem pomóc.
Awatar użytkownika
Black

Black Nie Sty 29, 2023 10:18 am

Wtórny serial. Kolejna bajka o zombie. Ech, Tony Soprano i Nicky Thomson przewracają się w grobach. Na szczęście, honor HBO ratuje Biały Lotos.
Awatar użytkownika
Tomek

Tomek Nie Sty 29, 2023 10:20 am

Może w tym, że jest odwzorowany wiernie co do materiału głównego. Wiedźmin z Netflixa to była to totalna padaka.
Awatar użytkownika
Małe Rollo

Małe Rollo Nie Sty 29, 2023 11:33 am

Typowa dla dzisiejszych czasów; infantylna, przewidywalna, serialowa produkcja. Dlaczego popularna? Dlatego, że taki jest dzisiejszy widz. Infantylny niezależnie od wieku i i powtarzalny, tzn typowa owieczka z tzw owczego pędu.
Awatar użytkownika
Black

Black Nie Sty 29, 2023 12:05 pm

"Black" napisał(a): Wtórny serial. Kolejna bajka o zombie. Ech, Tony Soprano i Nicky Thomson przewracają się w grobach. Na szczęście, honor HBO ratuje Biały Lotos.

Nucky, oczywiście
Awatar użytkownika
Tomek

Tomek Nie Sty 29, 2023 12:07 pm

"Małe Rollo " napisał(a): Typowa dla dzisiejszych czasów; infantylna, przewidywalna, serialowa produkcja. Dlaczego popularna? Dlatego, że taki jest dzisiejszy widz. Infantylny niezależnie od wieku i i powtarzalny, tzn typowa owieczka z tzw owczego pędu.

Co tam jest infantylnego? Przewidywalne, bo na podstawie gry. Kto ograł grę raczej wie, co się stanie w serialu...
Awatar użytkownika
Bolo

Bolo Nie Sty 29, 2023 12:16 pm

Serial naprawdę ok. Przy ostatnim odcinku poszły u mnie trzy Perły,a to jest dla mnie miernik wciągającego filmu.
Awatar użytkownika
fgh

fgh Nie Sty 29, 2023 12:29 pm

Postapokaliptyczny świat i zombie to chyba mocno wyeksploatowany temat. Szkoda na to czasu.
Awatar użytkownika
Wojtek

Wojtek Nie Sty 29, 2023 2:09 pm

Serial skorojony na miarę pod dzisiejsze pokolenie Instagrama i TikToka, czyli ludzi o mentalności gimbazy.
Awatar użytkownika
fajnie

fajnie Nie Sty 29, 2023 3:25 pm

"Wojtek " napisał(a): Serial skorojony na miarę pod dzisiejsze pokolenie Instagrama i TikToka, czyli ludzi o mentalności gimbazy.

Bzdura, właśnie serial jest dość odlskulowo nakręcony, odcinki są dość długie, montaż i kamera dość powolna, to nie klip, a serial w stylu lat 90. Ale pewnie sam jesteś z pokolenia WYBITNEGO i AMBITNEGO Big Brothera i Familiady, więc można wybaczyć Twoją niewiedzę.
Awatar użytkownika
Jan

Jan Nie Sty 29, 2023 4:08 pm

Dwa pierwsze odcinki to nuuuuuuudy. W grę nie grałem, ale jako film to tam nic się nie dzieje.
Awatar użytkownika
Rychu

Rychu Nie Sty 29, 2023 7:40 pm

Fenomen serialu tkwi w marketingu. A swoją drogą to smutne, w którą stronę podąża branża. Nie będę walił w HBO, bo oni i tak mają - jeśli nie ambitną - to przynajmniej solidne produkcję. Absolutne dno to Netfliks z jego "Wiedźminem", którego nie chce odgrywać już nawet aktor-główny bohater, Do tego słabi Wikingowie z Walhalii, jakby co dopiero wyszli od barbera i szukali knajpki z latte, by tam pogadać o miłości i sensie życia. No i wysyp seriali, gdzie leje się propaganda LGBT.
Awatar użytkownika
PawelB

PawelB Nie Sty 29, 2023 7:46 pm

Sukces tkwi głównie w promocji, obejrzałem, da się oglądać bo solidnie zrobiony, zagrany, ciekawe lokacje ale nie wciąga na maksa… po prostu nie ma już co oglądać w sieci, nowy Wiedźmin to totalna klęska ale chyba nie dam rady na dłuższą metę oglądać kolejnego filmu o zombiakach….czekam na coś w stylu Obcy 5 albo kontynuacja Warcraft jako że jestem miłośnikiem gry Warcraft 3 i uważam że film genialnie oddał fabułę i atmosferę…prequel Gry o Tron to była masakra wiec naprawdę coś złego dzieje się z tego typu produkcjami
Wróć do Telewizja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 24 gości