Forum Podziel się swoimi przemyśleniami. Wypowiedz się! Zaloguj się Zarejestruj się

Jacek Sobala: chodzi o prywatyzację Trójki

- Pracowałem z Magdą Jethon w Polskim Radiu, kiedy nikt nie chciał z nią pracować. Gdyby nie moja pomoc to nie byłoby jej dzisiaj w stacji. Mam nadzieję, że się opamięta – mówi nam Jacek Sobala, dyrektor PR III.

Przeczytaj cały artykuł »

Dyskusje dotyczące Radia

Moderatorzy: Robin, Moderator

Post m » Śro Mar 24, 2010 7:37 am

Panie Sobala, to ty sie opamietaj, biedny czlowieku!
m

Przeczytaj cały artykuł »

Re: Jacek Sobala: chodzi o prywatyzację Trójki

Post m » Śro Mar 24, 2010 7:40 am

i na dodatek lzesz, Mann pracowal za czasow Laskowskiego i Skowronski go nie sciagal, tylko zmienil pory nadawania jego audycji.
m

Post Doktor_Hiszpan » Śro Mar 24, 2010 7:58 am

Panie! Skąd oni go wzięli? Przypomina się stary dowcip stanu wojennego z herbatą "Ulung".
Oczywiście "WYWIAD AUTORYZOWANY", bo jeszcze by coś napisali, i dopiero by było. Andrzej Wajda kategorycznie powinien stworzyć obraz pt: "Człowiek z kartofla". Brak opisu tej rozległej kategorii małostkowych niby-kombatantów to istotny niedostatek w historii polskiej kultury małostkowości.
Doktor_Hiszpan

Post Amelie2 » Śro Mar 24, 2010 8:15 am

Karnowski i jemu podobni kolesie pana Sobali wywołali u mnie obrzydzenie do tej stacji. Wywiad z p.Sobalą utwierdził mnie w przekonaniu, że to jest grupa niereformowalna i prędzej niż później zniszczy moją kiedyś ulubioną Trójkę.
Amelie2

Post trójkowiczka » Śro Mar 24, 2010 8:46 am

Zgadzam się z Amelie2.
Słuchałam PRP3 od 6 lat (wiem, że może to krótko, ale mam dopiero 28 lat). Zaraziłam "moim" radiem znajomych, narzeczonego, koleżanki. Wszyscy byli zachwyceni. Ale to było dawno, bardzo dawno temu... Teraz sama szukam inne stacji radiowej, gdzie będzie miła muzyka a nie ciągłe gadanie! Od gadania jest ksiądz na ambonie! A człowiek po południu chce posłuchać czegoś miłego dla ucha.
Wiem, że każdy musi zarabiać na siebie - radio też. Ale czy trzeba było zmieniać program 3? Aż ryczeć się chce, jak się teraz tego słucha! :/
trójkowiczka

Post reza » Śro Mar 24, 2010 8:58 am

Panie Sobala, co się stało z Pana zaproszeniem do rozmów słuchaczy skupionych na forum Trójki? Pan wie, chodzi o tym anonimowych i zmanipulowanych. Skoro, jak sam Pan twierdzi, ma Pan takie poparcie wśród słuchaczy to skąd nagła zmiana zdania i wycofanie zaproszenia? Dodam ze wycofanie nastąpiło po cichu, bez słowa wyjaśnienia zniknęło ono ze strony Trójki.

Anonimowy i zmanipulowany Grzegorz Kryza z Wrocławia.
reza

Post pamiętam » Śro Mar 24, 2010 9:16 am

sformatowałeś ostatnie niesformatowane radio w PL. tego Ci nie zapomnę
pamiętam

Post janmosz kowal » Śro Mar 24, 2010 9:36 am

Najwieksza tragedia w polskich mediach jest obecnosc Sobali cokolwiek nie zacznie jest skazane na upadek. Wezmy lato z radiem itd. Jest to pisowski9nieudacznik sluzacy Kaczorom ktorych koniec jest bliski.
janmosz kowal

Post Biała » Śro Mar 24, 2010 9:40 am

Panie Sobala, jeśli słucham jeszcze Trójki, to nie z Pana powodu , czy Karnowskiego, ale z powodu innych, jeszcze tam pracujących, osób.
Proszę więc nie argumentować, że wysoka słuchalność Trójki to Pana zasługa.
Mnie audycje "opiniotwórcze" nie interesują, wolę audycje muzyczne.
Biała

Post mieszko5 » Śro Mar 24, 2010 9:40 am

Dotychczasowe zmiany w ramówce (Karnowski, 3po3) zachwyciły chyba tylko Sobalę, zatrudnionych przez niego dziennikarzy, ich gości i aktyw PiS-u. Czekamy na całą wiosenną ramówkę. Wiadomo już o powrocie Marcina Wolskiego i planowanej rewolucji w radiowej rozrywce. Raczej nie liczcie na to, że ktoś poza wymienionymi i ich rodzinami będzie tego dobrowolnie słuchał. Nie wierzę Sobali. Chcę by Jerzy Sosnowski wrócił do Klubu Trójki.
mieszko5

Post skoblar » Śro Mar 24, 2010 9:44 am

To prawda. Trójka miała być sprzedana i posłużyć jako przykład do prywatyzacji innych mediów publicznych. Hieny z PO już kładą łapę na wszystko. Brawo Sobala. Warchoły Sosnowskie to banda cwaniaków od Tuska i jego bandy. A ty "Trójkowiczka" zastanów sie. Radio nie może nadawac tylko muzyki. Jak nudzi cie "gadanie" to masz inne stacje muzyczne dla prostych ludzi. Ja lubię słuchać mądrych ludzi a muzyka to tylko dodatek. Ucz się kobieto, chyba że całe życie chcesz pracowac jako ekspedientka w butiku.
skoblar

Post Andrzej » Śro Mar 24, 2010 9:44 am

Dyrektor Sobala zapomina o jednym - słuchalność nie jest jego zasługą! Trójka ma wiernych fanów, którzy nie wyobrażają sobie zmiany stacji i dlatego "słupki" są wciąż wysokie. Za Laskowskiego na początku też było wysoko, ale później coraz niżej (też przestałem wówczas słuchać PR3). Dlatego niech pamięta o tym! A co do W. Mana, to "derektor" zapomniał wspomnieć o niedawnym wywiadzie udzielonym przez tego dziennikarza we "Wprost". No i jego irytacja rzekomymi (jego zdaniem) zarzutami o politycznym "nadaniu" na stołku. Panie Sobala, trochę .!
Andrzej

Post słuchacz » Śro Mar 24, 2010 9:49 am

Czym się różni obecna publicystyka w Trójce od tej sprzed roku? Tym, czym się różni politruk od dziennikarza. Ja się przestroiłem na Radio PiN. W Trójce słucham tylko wybranych audycji muzycznych, omijając szerokim łukiem nawet serwisy informacyjne.
Pan, panie Sobala odejdzie w niepamięć po najbliższych wyborach i nigdy już pan, mamy nadzieję, nie wróci.
słuchacz

Post Trójkowicz » Śro Mar 24, 2010 10:06 am

Dzięki jego dyrektorowaniu i wprowadzonym zmianom też zaczynam przełączać Trójkę na inne radiostacje. W niektórych godzinach Trójka jest nie do słuchania. Taki osiąga efekt...
Trójkowicz

Post linesliq » Śro Mar 24, 2010 10:07 am

Przepraszam, ale słucham 3 od 1991 roku. Muszę powiedzieć, ze od czasów K. Skowrońskiego radio stało się ponownie słuchalne. Najgorzej było za czasów W. Laskowskiego. Dla mnie obecność Manna i wkrótce Niedźwiedzkiego na antenie 3 jest wielkim osiągnięciem. Wszelkie zmiany i wywracanie ramówki jest ryzykowne. Tak było z M. Wałkuskim, który zostawił poranki. Audycja po 15 ej jest świetna, dyskusja jest na bardzo wysokim poziomie, tak jak kiedyś. Karnowski prowadzi rozmowy po 8 dużo lepiej od poprzedników. Ma charakter i coś do powiedzenia, niestety ale u kilku innych osób ta cecha nie występuje. Co do muzyki to za Laskowskiego muzykę puszczał komputer. 3 to nie tylko muzyka, a w epoce ipodów radia nie można sprowadzać do odtwarzacza. Brakuje mi G. Dobroń o 21 ej. To były rewelacyjne audycje. I wolałbym wrócić do formuły Powtórki z Rozrywki wyłącznie z A. Andrusem. Przerzuca się Ptaszyna 3 kwadranse na różne godziny. Czy nie można tego ustalić raz na kilkanaście lat i zakończyć tą ciągłą rewolucję ? Chciałbym by o jakiejś godzinie coś było przez lata a nie przez miesiąc... Szkoda bardzo, że D. Passent nie przyjął propozycji, bo bardzo czekałem na niego.
linesliq

Następna
Statystyki

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Ostatnie tematy na forum

Gorace dyskusje tygodnia

Gorace dyskusje miesiaca