Gość Czw Kwi 03, 2008 10:35 am
Pułapka w promocji "Oglądaj wszystko dla Abonentów".
Płaciłem 32 zł miesięcznie abonamentu. Zamówiłem dodatkowy pakiet, aby skorzystać z tej promocji polegającej na odblokowaniu na 3 miesiące dostępu do wszystkich kanałów i płaciłem 48 zł przez 3 miesiące, aż tu niespodziewanie za czwarty miesiąc przyszła faktura na 80 zł. Okazało się, że powinienem w okresie korzystania z promocji zgłosić fakt, że nie chcę korzystać z pełnego pakietu. Tylko, że w regulaminie jest mowa, że mogłem zrezygnować bezpłatnie z zamówionych pakietów, a ja zamówiłem tylko jeden dodatkowy pakiet, a nie pełny dostęp. Teraz okazuje się, że N-ka zarobi na mojej naiwności nie tylko 32 zł wynikające z różnicy na fakturze, ale jeszcze kilkadziesiąt złotych za rezygnacje z dodatkowych pakietów (można miesięcznie rezygnować tylko z jednego -koszt rezygnacji 20 zł). Sprawa nadaje się do rozpatrzenia przez rzecznika praw konsumenta, regulamin promocji napisany wybitnie w tym kierunku, aby wykorzystać osoby nie dość ostrożne do zgarnięcia dużej kasy. Jestem totalnie zdenerwowany i wiem już, że N-kę pożegnam.