WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Radia

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
.

Jedynie 44 tys. Polaków słucha radia przez DAB+. Dlaczego stacje inwestują w testy?

. Pią Sty 13, 2023 8:13 am

W tym 100 słuchaczy Czwórki której utrzymanie kosztuje kilkanaście milionów złotych rocznie.
Awatar użytkownika
K2101

Re: Jedynie 44 tys. Polaków słucha radia przez DAB+. Dlaczego stacje inwestują w testy?

K2101 Pią Sty 13, 2023 8:28 am

W tym 100 słuchaczy Czwórki której utrzymanie kosztuje kilkanaście milionów złotych rocznie.

Głupoty opowiadasz. Aplikację PR4 pobrało ponad 1000 osób, czyli 10 razy więcej. Już się porządnie pomyliłeś. W DAB PR4 słucha według wyliczeń przedstawionych tutaj 2000 osób. Pojedynczych audycji słuchali (już) sporadyczni słuchacze.
Ale PiS realizuje wszystko, żeby twoje przewidywania się sprawdziły.
Awatar użytkownika
EREMIX

Re: Jedynie 44 tys. Polaków słucha radia przez DAB+. Dlaczego stacje inwestują w testy?

EREMIX Pią Sty 13, 2023 8:50 am

Dziękujemy, internet już mamy. I to co raz szybszy. W DaBie mamy wasz archaiczny wynalazek z lat 90.!
Awatar użytkownika
animowany

animowany Pią Sty 13, 2023 9:15 am

Czyja to zasługa, że Czwórki słucha garstka ludzi? PiS konsekwentnie dąży do zaorania tej stacji od 2006 roku. To takie życiowe postanowienie Czabańskiego.
Awatar użytkownika
mij

mij Pią Sty 13, 2023 9:20 am

Rażący błąd ortograficzny pojawił się na początku artykułu.... Chętnych chyba powinno być :)
Awatar użytkownika
Nielsen Łaudit

Nielsen Łaudit Pią Sty 13, 2023 9:56 am

Z DAB+ czasami odpalam wieczorem Polskie Radio Dzieciom, takie do poleżenia i posłuchania na spokojnie z dziećmi.
Awatar użytkownika
Robert-kce

Robert-kce Pią Sty 13, 2023 10:25 am

Słucham codziennie Muzycznego Radia w DAB+ odkąd nadaje w Katowicach 😍
Awatar użytkownika
RD

RD Pią Sty 13, 2023 10:46 am

DAB+ jest w tej chwili już przestarzały i niestety z reguły fatalnie implementowany (maksymalne cięcie kosztów, za niski bitrate), co z reguły przekłada się na jakość gorszą od FM. O stacjach nadających w XXI wieku w MONO nie wspominając.
Awatar użytkownika
Tekkno

Tekkno Pią Sty 13, 2023 10:59 am

A ja dla odmiany i na przekór wszystkim sceptykom :D kupiłem rok temu odbiornik dab+ do samochodu. Wywaliłem standardowe Radio i zamontowałem nie fabryczne z dabem. I słucham codziennie. Dla mnie dab+ to rewelacja w stosunku do FM, na którym odbieram w samochodzie raptem 5 stacji w przyzwoitej jakości. W Dabie mam coś koło 20 programów i jest OK. Czekam na kolejne.
Awatar użytkownika
Albin

Albin Pią Sty 13, 2023 10:59 am

To jestem jednym z tych 44 tys. i w Szczecinie odbieram dab+ i słucham Muzyczne Radio. Problemem jest słaba oferta. Internetowego radia nie słucham bo nie mam odbiornika, nie wyobrażam sobie słuchania radia na telefonie czy tablecie, słaba jakość głośników…
Awatar użytkownika
Irenka

Irenka Pią Sty 13, 2023 11:29 am

Ja słucham na DAB+ audycji Polskiego Radia w różnych językach oraz programów BBC w Radiu Poland. Polecam - rewelacyjna metoda nauki języków w samochodzie i w domu.
Awatar użytkownika
Jaro

Jaro Pią Sty 13, 2023 11:45 am

"RD" napisał(a): DAB+ jest w tej chwili już przestarzały i niestety z reguły fatalnie implementowany (maksymalne cięcie kosztów, za niski bitrate), co z reguły przekłada się na jakość gorszą od FM. O stacjach nadających w XXI wieku w MONO nie wspominając.

Chciałbym mieć taką jakość na FM, jak WP radio w Warszawie na DAB+
Awatar użytkownika
twoja stara

twoja stara Pią Sty 13, 2023 12:26 pm

"K2101" napisał(a):
W tym 100 słuchaczy Czwórki której utrzymanie kosztuje kilkanaście milionów złotych rocznie.[/quote:ag0jh724]
Głupoty opowiadasz. Aplikację PR4 pobrało ponad 1000 osób, czyli 10 razy więcej. Już się porządnie pomyliłeś. W DAB PR4 słucha według wyliczeń przedstawionych tutaj 2000 osób. Pojedynczych audycji słuchali (już) sporadyczni słuchacze.
Ale PiS realizuje wszystko, żeby twoje przewidywania się sprawdziły.

Czyli, jeśli wszyscy korzystają z aplikacji, to w najlepszym wydaniu robienie stacji za kilkanaście milionów rocznie dla 3 tysięcy osób?????!!!!!
Awatar użytkownika
MArcel

MArcel Pią Sty 13, 2023 12:26 pm

"Tekkno" napisał(a): A ja dla odmiany i na przekór wszystkim sceptykom kupiłem rok temu odbiornik dab+ do samochodu. Wywaliłem standardowe Radio i zamontowałem nie fabryczne z dabem. I słucham codziennie. Dla mnie dab+ to rewelacja w stosunku do FM, na którym odbieram w samochodzie raptem 5 stacji w przyzwoitej jakości. W Dabie mam coś koło 20 programów i jest OK. Czekam na kolejne.

Podaj adres, zgłosimy cię do płacenia abonamentu.
Awatar użytkownika
Igor

Igor Pią Sty 13, 2023 2:17 pm

A ja jestem za tym aby konkurencja była coraz, większa, przykładem jest Muzyczne Radio, Radio Bielsko, czy inne fajne stacje lokalne, uważam że powinny być odbierane w różnych częściach kraju, a nie Krakusy co mają prawie 30℅ rynku, co za paranoja debilna stacja i denna muzyka. Cyfrowa telewizja może być, jakoś wszyscy dają radę a radio już nie ma sensu, co za bzdury. Ogólnopolskie stacje boją się że przyjdzie pora na duże spadki na rynku słuchalności jak i reklamowym. Ciekawe że nie może być 10 komercyjnych stacji ogólnopolskich, a kto komu zabroni, uważam że DAB+ powinien się rozwijać, odbiór jakościowy jest na dobrym poziomie.
Wróć do Radio

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości