WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Prasy

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Talk

Kina Helios z 36 mln zł straty, pod kreską także Pasibus

Talk Nie Kwi 02, 2023 7:16 am

Podobnie jak Internet położył prasę drukowaną, tak platformy streamigowe położyły kina. Natomiast widz szuka czegoś tańszego, co zapewnia własny, duży ekran w domu, piwko, ktoś z boku i za cenę jednego biletu dla jednej osoby ma jeden, cały miesiąc oglądania całą dobę nowości, seriali czy innej klasyki. Takie są realia i nikt tego nie zatrzyma
Awatar użytkownika
Według mnie

Re: Kina Helios z 36 mln zł straty, pod kreską także Pasibus

Według mnie Nie Kwi 02, 2023 8:21 am

To nie jest zła wiadomość, powiem więcej to jest dobra wiadomość.
Awatar użytkownika
Ulkiks

Ulkiks Nie Kwi 02, 2023 8:50 am

Czyli burgery pewnie będą jeszcze mniejsze. A szkoda, bo IMHO to była kiedyś najlepsza burgerownia na mieście. Co do kin. Widzę po sobie, że mając 4 platformy streamingowe przestałem praktycznie chodzić. Zresztą na co jak w kinach głównie bajki, ekranizacje komiksów i papka poprawnie polityczno swiatopogladowa.
Awatar użytkownika
Krzysiek38

Krzysiek38 Nie Kwi 02, 2023 9:31 am

@Talk jak ktoś lubi kino jego pasją chodzi do kina a jak ktoś traktuje ze czasem wyskoczy sobie do kina . To mu wystarczy usiadzic cztery litery na kanapie z ręką w piwie.
Awatar użytkownika
Popcorn z mikrofali

Popcorn z mikrofali Nie Kwi 02, 2023 9:33 am

"Talk" napisał(a): Podobnie jak Internet położył prasę drukowaną, tak platformy streamigowe położyły kina. Natomiast widz szuka czegoś tańszego, co zapewnia własny, duży ekran w domu, piwko, ktoś z boku i za cenę jednego biletu dla jednej osoby ma jeden, cały miesiąc oglądania całą dobę nowości, seriali czy innej klasyki. Takie są realia i nikt tego nie zatrzyma

Dobre podsumowanie. 10/10
Awatar użytkownika
a

a Nie Kwi 02, 2023 10:34 am

"Popcorn z mikrofali" napisał(a):
"Talk" napisał(a): Podobnie jak Internet położył prasę drukowaną, tak platformy streamigowe położyły kina. Natomiast widz szuka czegoś tańszego, co zapewnia własny, duży ekran w domu, piwko, ktoś z boku i za cenę jednego biletu dla jednej osoby ma jeden, cały miesiąc oglądania całą dobę nowości, seriali czy innej klasyki. Takie są realia i nikt tego nie zatrzyma

prasy nie położył internet tylko sama prasa obniżając poziom.
Awatar użytkownika
Patyczek

Patyczek Nie Kwi 02, 2023 10:36 am

"a" napisał(a):

W internecie są wiadomości za darmo. Po co kupować gazety?
Awatar użytkownika
andyd

andyd Nie Kwi 02, 2023 10:59 am

"a" napisał(a):

połozył,sam kupowałem papierowe gazety,a teraz czytam w internecie
Awatar użytkownika
walter

walter Nie Kwi 02, 2023 12:11 pm

Chodzenie do kina, żeby oglądać pół godziny reklam? Niech teraz wyciągną wnioski i wybiorą, co ważniejsze: widzowie albo reklamodawcy. Chętnie wrócę do kina po latach, dopłacę nawet 5zł więcej do biletu, jeśli kino zacznie oszczędzać nasz czas.
Awatar użytkownika
fgh

fgh Nie Kwi 02, 2023 12:18 pm

Czy wyniki finansowe kin Helios wpływa na wzrost czy spadek cen akcji Agora? To pytanie do analityków Domu Maklerskiego BDM.
Awatar użytkownika
mrozik

mrozik Nie Kwi 02, 2023 12:30 pm

Dzisiaj tak powszechne jest kino domowe, tak dostępne duże przekątne ekranów, które dają znacznie lepszą jakość obrazu niż w kinie, tyle serwisów streamingowych, gdzie wcześniej czy później produkcje kinowe trafiają, że kina lata świetności mają już za sobą.
Awatar użytkownika
mart

mart Nie Kwi 02, 2023 12:31 pm

Jakość i ilość tego co dostajemy w Pasibusie od 2 lat leci w dół, jeszcze trochę i będzie plajta.
Awatar użytkownika
karolina

karolina Nie Kwi 02, 2023 12:31 pm

i rozumiem to. Gdyby jednak chciałbym uniknąć Pan tego typu niedogodności, a miałby Pan możliwość, to polecam seanse przedpołudniowe. Ja na tej zasadzie obejrzałem "Venom" w iMaxie. Chyba były jeszcze 2 osoby, prócz mnie, na całą salę... wrażenia się jednak tu o wiele bardziej potęgują niż w domu przed tv. nieważne ile cali i z jakim systemem dźwiękowym. I tak, to wiekuiste podejście do toalety. Czasem trzeba ważyć emocje i chęć oglądania i stawiać na wadze naprzeciw ciężarowi pęcherza. Ale to tylko dodaje dodatkowe emocje!
Awatar użytkownika
kk

kk Nie Kwi 02, 2023 12:31 pm

teraz to nie ma już znaczenia. Mieszkam sam, mam komfort oglądania w domu. Mam tv. Mam w miarę ok głośniki. Mam Ambilight. Mogę w dowolnym momencie zrobić pauzę na zrobienie jedzonko lub wyprostowanie kręgosłupa. Kiedy film znudzi w połowie, wybieram inny. Mogę się wygodnie położyć na dowolnym boku. Nie wali w domu popcornem i energetykami gimbazy. Nikt nie rozmawia głośno, nie szelesci, nie świeci oczojebnym światłem ekranu smartfona. Kino dla mnie to takie wspomnieniem przeszłości.
Awatar użytkownika
super

super Nie Kwi 02, 2023 12:31 pm

Niestety ludzie przyzwyczaili się do słabych produkcji jak na Netflix itd poziom "M jak Mielonka" a większość filmów w kinach po premierze wyświetlana jest niestety przez dwa tygodnie, ale średnio dwa razy w miesiącu jestem w kinie w Cinema City i sale są pełne 🤷🏻‍♂️
Wróć do Prasa

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 20 gości