WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Telekomunikacji

Moderatorzy: Moderator, Robin

Awatar użytkownika
prawo

Koniec Ubera i Taxify w Polsce? Nieoczekiwany projekt Ministerstwa Infrastruktury

prawo Sob Paź 27, 2018 8:18 am

Lewicowe podejście do rzeczywistości: bezpieczeństwo, regulacja, reglamentacja. Państwo wie lepiej,co jest dobre dla obywatela.
Awatar użytkownika
Sebastian

Re: Koniec Ubera i Taxify w Polsce? Nieoczekiwany projekt Ministerstwa Infrastruktury

Sebastian Sob Paź 27, 2018 10:07 am

Jeśli tak ma się stać że Uber znika to dzięki Bogu. Tragedia z tym.
Awatar użytkownika
Jacek

Re: Koniec Ubera i Taxify w Polsce? Nieoczekiwany projekt Ministerstwa Infrastruktury

Jacek Sob Paź 27, 2018 11:27 am

Klientów ubera i taxify jest więcej niż taksiarzy. Drogi Pisie: jeśli chcecie wyzerować swoją bazę wyborców w miastach i ich okolicach to to jest dobry kierunek. Za rok wybory, podziękujemy wam przy urnach.
Awatar użytkownika
Gość

Gość Sob Paź 27, 2018 11:47 am

"Jacek" napisał(a): Klientów ubera i taxify jest więcej niż taksiarzy. Drogi Pisie: jeśli chcecie wyzerować swoją bazę wyborców w miastach i ich okolicach to to jest dobry kierunek. Za rok wybory, podziękujemy wam przy urnach.

To jest też bezpośrednie uderzenie we własnych, młodych wyborców, którzy mieszkają w podwarszawskich miejscowosciach i uber jest dla nich jedyną możliwoscią bezpiecznego, w miarę taniego powrotu do domu po wieczornej imprezie. Sam mieszkam jakieś 25 km od centrum. Powrót uberem do domu kosztuje mnie 60 - 70 zł. Kurs taksówką (taryfa nocna plus wyjazd poza strefę) to minimum 200 zł.
Awatar użytkownika
amman

amman Nie Paź 28, 2018 1:08 am

"Gość" napisał(a):
"Jacek" napisał(a): Klientów ubera i taxify jest więcej niż taksiarzy. Drogi Pisie: jeśli chcecie wyzerować swoją bazę wyborców w miastach i ich okolicach to to jest dobry kierunek. Za rok wybory, podziękujemy wam przy urnach.

To jest też bezpośrednie uderzenie we własnych, młodych wyborców, którzy mieszkają w podwarszawskich miejscowosciach i uber jest dla nich jedyną możliwoscią bezpiecznego, w miarę taniego powrotu do domu po wieczornej imprezie. Sam mieszkam jakieś 25 km od centrum. Powrót uberem do domu kosztuje mnie 60 - 70 zł. Kurs taksówką (taryfa nocna plus wyjazd poza strefę) to minimum 200 zł.

bo de facto jedziesz na czarno typie. Nie jesteś nawet ubezpieczony w razie wypadku.
Awatar użytkownika
Michał

Michał Nie Paź 28, 2018 1:42 am

Jedni i drudzy mają oddziały w Polsce, więc wystarczy, że formalnie one przejmą tu obsługę kursów i po sprawie.
Awatar użytkownika
Kościół Katolicki

Kościół Katolicki Nie Paź 28, 2018 2:05 am

No i się złotowy cieszyć będą znowu doić nas bez skrupułów mogąc... Ciekawe co na taki działania nasz sojusznik zza oceanu
Awatar użytkownika
Uczciwy

Uczciwy Nie Paź 28, 2018 8:26 am

I bardzo dobrze. W końcu. Dla małolatów to koniec jeżdżenia? Trudno. Przynajmniej jadąc taksówką bedą bezpieczniejsi ( NW) a i komunikacja miejska i oodmiejska odrzyje. Bo prze ubery też spadło zainteresowanie tymi środkami lokomocji. Ssme plusy 😊😊😊
Straszą wpisem że ktoś tu wyborców straci?
Ci co jeżdżą innowacyjnie to i tak ich wyborcami nie są 😂😂😂
Awatar użytkownika
ja_to_ja

ja_to_ja Nie Paź 28, 2018 10:13 am

"Gość" napisał(a):

Tak jak często jedynym sposobem zarabiania w łatwy sposób pieniędzy jest sprzedaż pirackiego oprogramowania, podrabianych ubrań czy perfum. Zamiast więc wydawać 200 zł na nową grę, kupuję pirata za 50 PLN,. Tak samo kupuję podrabiane koszulki, spodnie i bluzki, bo na pierwszy rzut oka nie widać żadnej różnicy. Identycznie perfumy, nienajgorzej pachną. Nie rozumiem, dlaczego rząd karze tych, którzy w ten sposób coś tam zarabiają, a klientom dają zaoszczędzić. No bo co mnie obchodzi, że w ten sposób nie daję zarobić legalnym producentom? Tak samo gówno, jak to, że nie daję zarobić legalnym, płacącym podatki, zmuszonym do posiadania kasy fiskalnej i taksometru, wydawania na miejscu rachunku, oznakowania pojazdu, płacenia wyższego OC itp. taksiarzom. Jestem liberałem! Je... PiS!111
Awatar użytkownika
Mariusz

Mariusz Nie Paź 28, 2018 12:42 pm

Proponuję nową zabawę: rozpoznaj wśród komentarzy te pisane przez taksówkarzy 😁
Awatar użytkownika
ja_to_ja

ja_to_ja Nie Paź 28, 2018 2:29 pm

"Mariusz " napisał(a): Proponuję nową zabawę: rozpoznaj wśród komentarzy te pisane przez taksówkarzy 😁

Ja mam lepszą: rozpoznaj wśród komentarzy umysłową gimbazę, która w weekendy wypija pod Żabką po dwa strongi, bo w klubie stać ją najwyżej na colę i wraca do domu w piątkę Uberem.
Awatar użytkownika
pasażer

pasażer Nie Paź 28, 2018 4:40 pm

"amman" napisał(a):
"Gość" napisał(a):

bo de facto jedziesz na czarno typie. Nie jesteś nawet ubezpieczony w razie wypadku.[/qu

A Ty na wejściu do taksówki dajesz pakiet ubezpieczeń wypadkowych ? poza tym nazywasz pasażera typem , nie dziwne ,że ludzie się na Was poznali i nie chcą jeździć taksówkami. Nigdy mnie nie oszukał kierowca Ubera a taksówkarze wiele razy wyznaczali kwotę lub odmawiali kursu.Sami zapracowali na zła opinię.
Awatar użytkownika
Sob59

Sob59 Nie Paź 28, 2018 8:26 pm

Przewoz okazjonalny nie dotyczy tylko taxi. Tak sformułowana ustawa udezy we wszystkich wozacych pasażerów autami osobowymi n.p bla- bla i kolege do pracy okazjonalnie
Awatar użytkownika
wujek

wujek Nie Paź 28, 2018 9:09 pm

To nie jest takie proste. Uber jest ok, jak jest tani. Polski bus też był tani, ale jak wykosił konkurencję to jest droższy od PKP. Uber też będzie tani, do czasu.
Awatar użytkownika
Kawka

Kawka Pon Paź 29, 2018 11:43 am

"Uczciwy" napisał(a): I bardzo dobrze. W końcu. Dla małolatów to koniec jeżdżenia? Trudno. Przynajmniej jadąc taksówką bedą bezpieczniejsi ( NW) a i komunikacja miejska i oodmiejska odrzyje. Bo prze ubery też spadło zainteresowanie tymi środkami lokomocji. Ssme plusy 😊😊😊
Straszą wpisem że ktoś tu wyborców straci?
Ci co jeżdżą innowacyjnie to i tak ich wyborcami nie są 😂😂😂

A kiedy geniuszu internetu jechałeś ostatnio komunikacją miejską ? Zwłaszcza po 22.00 poza np Warszawę lub Radom ?
Wróć do Telekomunikacja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości