WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Internetu

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
sosik koperkowy

Mama Ginekolog przyjmowała znajome poza kolejką. NFZ żąda wyjaśnień

sosik koperkowy Pon Lut 06, 2023 7:56 pm

No, niestety - wszyscy lekarze tak robią, a jeden na milion mówi o tym wprost.
Awatar użytkownika
Basia S

Re: Mama Ginekolog przyjmowała znajome poza kolejką. NFZ żąda wyjaśnień

Basia S Pon Lut 06, 2023 8:21 pm

Robiła to samo co robi PiS więc skąd to oburzenie?!?!
Awatar użytkownika
bromba

bromba Pon Lut 06, 2023 9:26 pm

"Mama Ginekolog opisała, że rutynowo przyjmuje znajome osoby na wizytę lekarską poza kolejnością. - Każdy tak robi. Ja o tym rozmawiałam z zarządem, z profesorem. To jest normalne. To jest też sposób, żeby skrócić kolejki i dostęp po prostu do lekarza - tłumaczyła." ........ przyjmowanie poza kolejnością skraca kolejki do lekarza ? :P
Awatar użytkownika
po prostu gin

po prostu gin Pon Lut 06, 2023 10:02 pm

"bromba" napisał(a): "Mama Ginekolog opisała, że rutynowo przyjmuje znajome osoby na wizytę lekarską poza kolejnością. - Każdy tak robi. Ja o tym rozmawiałam z zarządem, z profesorem. To jest normalne. To jest też sposób, żeby skrócić kolejki i dostęp po prostu do lekarza - tłumaczyła." ........ przyjmowanie poza kolejnością skraca kolejki do lekarza ?
co chcesz, dyplom kupisz, intelektu juz nie za bardzo
Awatar użytkownika
Seba

Seba Pon Lut 06, 2023 10:56 pm

A jak wyjaśnić że dwa razy kazali mi zostać na tzw obserwacji czyli ma noc w szpitalu mimo że nie chciałem, przy wypisie się dowiedziałem, że mieli wolne miejsca a szpital za nocleg ma więcej kasy.
Siostra po złamaniu nosa miała być dni 7, na 2 dzień ojciec ja wypisał, wypis był 5 dni później. To jest dopiero patologia.
Znajomi lekarze przyjmują mnie bez kolejki gdyż wchodzę i wychodzę, jestem tzw PROSTYM pacjentem nie zajmującym dużo czasu, mówię co chce i zak zak i gotowe.
Lekarz z nowym pacjentem traci więcej czasu na diagnozę.
Sam swego czasu w LUXMED byłem min raz w tygodniu u wszystkich możliwych specjalistów zanim odkryli co mi jest, na NFZ bym się pewnie nie doczekał i tego nie pisał.
Reasumując służba zdrowia to patologia, powinien być nakaz min co 5 lat by lekarz miał jakiś pogląd na wyniki by nie błądzić w chorobach a i pacjent znając wyniki mógł sam pewne rzeczy "naprawić" zmieniając dietę czy używki.
Awatar użytkownika
Jan

Jan Wto Lut 07, 2023 12:47 am

Co się cenzurze nie podobało w moim komentarzu? Chętnie przeczytam dlaczego.
Awatar użytkownika
uneasy

uneasy Wto Lut 07, 2023 1:04 am

Roger Publishing ma mokro i pogrąża się dalej. Ego Nikole wybiło w insta-kosmos. Troche pokory Kobieto.
Awatar użytkownika
na kasę chorych

na kasę chorych Wto Lut 07, 2023 3:52 am

Nie ma problemu, zapłaci karę zgodnie z umową z NFZ i po sprawie.. 3% rocznego kontraktu dla UZCKiN WUM, jakieś 3,6 mln PLN.
Awatar użytkownika
Tomekk

Tomekk Wto Lut 07, 2023 6:05 am

Ciekawe czy też by z tego problemu nie robiła jakby "jej koleżanka/kolega" po fachu tyle że innej specjalizacji powiedzmy neurolog przyjmował swoich bliskich,znajomych z funduszu NFZ poza kolejnością i też w czasie wolnym. Potrzebowałaby zapisać np swoją mamę to wtedy by usłyszała że najbliższy termin to półroku. Ale potem by się dowiedziała że mama jej sąsiadki dostała się poza kolejnością.
Awatar użytkownika
stefan

stefan Wto Lut 07, 2023 6:31 am

W każdej branży tak jest.
W KAŻDEJ.
Lekarze po prostu są branżą newralgiczną, bo człowiek ma jedno zdrowie i chciałby dziś diagnozę i skierowanie a jutro zabieg. U najlepszego specjalisty na świecie, NA NFZ.
Awatar użytkownika
Tomek

Tomek Wto Lut 07, 2023 9:04 am

I co w tym dziwnego? Polska to nadal kraj układów i kolesiostwa.
Awatar użytkownika
Marlena

Marlena Wto Lut 07, 2023 9:18 am

Nie rozumiem jak osoba o mentalności średnio rozgarniętej nastolatki może być lekarzem.
Awatar użytkownika
hahaha

hahaha Wto Lut 07, 2023 10:23 am

"Marlena" napisał(a): Nie rozumiem jak osoba o mentalności średnio rozgarniętej nastolatki może być lekarzem.

to standardowa osoba dwojga nazwisk i po jednym wychodzi, że z importu przybłęd owego. W macierzy już dawno musiałaby się kajać i bronić przed rasizmem, bo jakaś Żmudzina czekała w kolejce, a biała poszła bez kolki :D a tu proszę jeszcze się rzuca i fika. Tam pomimo kajania wywaliliby ja, bo kolory zapchaliby im skrzynki mailowe i zablokowały telefony i dałyby się przed wejściem.
Awatar użytkownika
a

a Wto Lut 07, 2023 10:28 am

"Tomekk" napisał(a): Ciekawe czy też by z tego problemu nie robiła jakby "jej koleżanka/kolega" po fachu tyle że innej specjalizacji powiedzmy neurolog przyjmował swoich bliskich,znajomych z funduszu NFZ poza kolejnością i też w czasie wolnym. Potrzebowałaby zapisać np swoją mamę to wtedy by usłyszała że najbliższy termin to półroku. Ale potem by się dowiedziała że mama jej sąsiadki dostała się poza kolejnością.

rzucałaby się jak przy tej zbiórce na owsika kiedy ludzie nie chcieli wpłacać przez nia hahaha.
Awatar użytkownika
A.

A. Wto Lut 07, 2023 2:37 pm

"U najlepszego specjalisty na świecie, NA NFZ"
A co w tym takiego dziwnego? Przecież "NA NFZ" to nie znaczy, że za darmo. NFZ jest naszych podatków, niemałych przecież.
Wróć do Internet

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości