Allan Czw Mar 13, 2003 11:34 pm
Czy ktoś zna może jakieś informacje, przecieki lub plotki na temat nowych kanałów i usług na platformie Cyfra+ !?
Minął już rok od sfinalizowania fuzji z Wizją TV i od tego czasu, za wyjątkiem naprawy błędów popełnionych w jej trakcie (mam na myśli dołączenie wcześniej pominiętych kanałów) nic się nie wydarzyło. Krótko mówiąc mam wrażenie, że w dziedzinie poszerzania oferty platformy panuje zastój. Stąd żądny jestem, podobnie jak chyba spora liczba abonentów, jakichś informacji na ten temat - choćby nie do końca sprawdzonych. Tym bardziej, że jak mi się wydaje, w tej dziedzinie dużo jest jeszcze do zrobienia. Wiciąż nie ma przecież w pakiecie np. ani jednego kanału o tematyce podróżniczej (po fuzji nie wprowadzono bowiem ani kanału Marcopolo, ani Travel Channel, zrezygnowano również z posiadającego niegdyś polską wersję językową www.travel).
Ostatnio pojawiło się poza tym kilka nowych lub odnowionych kanałów, których także nie wprowadzono do oferty Cyfry+. Co np. z BBC Prime, które już jakiś czas temu pojawiło się w kablówkach, a na platformach cyfrowych nadal go nie ma? Dlaczego nadal nie ma w ofercie naszej platformy HBO MaxPack (HBO + HBO 2), które także znalazło się w sieciach kablowych? Może chociaż pojawi się TVP 3, bo po co od roku mamy puste miejsce na 3 kanale Mediasatów? Dlaczego ciągle nie wpisano na listę programów Mediasatów nadającego FTA Pilot TV? I wreszcie, czemu służy internetowa ankieta na oficjalnych stronach Cyfry+, w której (również od roku) wypytuje się potencjalnych i obecnych abonentów, jakie nowe kanały w ofercie platformy widzieliby najchętniej (niewtajemniczonych poinformuję tylko, że wymienia się tam z nazwy kanały takie jak: rzeczone BBC Prime po polsku i TVP 3, wyrzucone podczas fuzji 3 kanały Discovery, pakiet kanałów MTV oraz kanał erotyczny)?
A może planuje się wprowadzenie jakichś innych kanałów? Nie od dziś wiadomo np. że w pakietach większości zagranicznych platform cyfrowych istotne miejsce zajmuje Disney Channel, którego nie ma jeszcze na polskim rynku, a przykłady takie przecież możnaby mnożyć.
Czekam na Wasze informacje, opinie i... marzenia odnośnie tego tematu.