WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Telewizji

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Grażyna

NSA oddala skargę kasacyjną przewodniczącego KRRiT. "Rażące naruszenie prawa" przy wydawaniu koncesji dla TVN7

Grażyna Czw Mar 30, 2023 6:55 am

Pisokomuna robi wszystko aby zniszczyć niezależne media, tak jak zrobił to Orban czy inni dyktatorzy. Dlatego tak zawzięcie atakują TVN. Program TVP to jedne wielkie,propagandowe bagno
Awatar użytkownika
Pytanie

Re: NSA oddala skargę kasacyjną przewodniczącego KRRiT. "Rażące naruszenie prawa" przy wydawaniu koncesji dla TVN7

Pytanie Czw Mar 30, 2023 8:14 am

Czy TVN jest niezależny? Mam duże wątpliwości, duże. Takie jest moje zdanie a co wolno mi.
Awatar użytkownika
Państwo z kartonu

Re: NSA oddala skargę kasacyjną przewodniczącego KRRiT. "Rażące naruszenie prawa" przy wydawaniu koncesji dla TVN7

Państwo z kartonu Czw Mar 30, 2023 8:59 am

Tylko co z tego? Czy poprzedni skład KRRiT poniesie z tego tytułu jakieś konsekwencje prawne/finansowe? Nie.
Morał z tego taki, że urzędnicy dalej mogą czuć się bezkarni. Państwo z kartonu.
Awatar użytkownika
Zapol - odpowiedźialny

Zapol - odpowiedźialny Czw Mar 30, 2023 9:03 am

KRRIT ma prawo do analizy wniosku. Przecież zdążyli w terminie. Kto wie może było wiele skarga niski poziom prezentowanych audycji. TVN7 był ciekawy tylko na początku, posiadając bazę filmów i programów po RTL7. Potem sukcesywnie ciągnął w dół.
Awatar użytkownika
Stasi

Stasi Czw Mar 30, 2023 9:11 am

600 zł kary, kosztów sądowych. śmiech na sali. Więc nadal mogą łamać prawo
Awatar użytkownika
fgh

fgh Czw Mar 30, 2023 10:06 am

Tylko szkopuł jest taki przy ocenianiu ciał kolegialnych, że muszą zatwierdzać coś większością. Czyli wg NSA większość KRRiT musi głosować za przedłużeniem koncesji? To po co są wszelkie ciała kolegialne i głosowania jak NSA twierdzi że zawsze trzeba głosować za?
Awatar użytkownika
Rumburak

Rumburak Czw Mar 30, 2023 10:52 am

"Pytanie " napisał(a): Czy TVN jest niezależny? Mam duże wątpliwości, duże. Takie jest moje zdanie a co wolno mi.

Ale w przypadku TVP nie masz już takich wątpliwości?
Awatar użytkownika
Rumburak

Rumburak Czw Mar 30, 2023 10:55 am

Ciekawe, ile jeszcze różnych spraw przegra KRRiTV w wyniku swoich motywowanych politycznie decyzji.
Awatar użytkownika
Luka

Luka Czw Mar 30, 2023 12:53 pm

"fgh" napisał(a): Tylko szkopuł jest taki przy ocenianiu ciał kolegialnych, że muszą zatwierdzać coś większością. Czyli wg NSA większość KRRiT musi głosować za przedłużeniem koncesji? To po co są wszelkie ciała kolegialne i głosowania jak NSA twierdzi że zawsze trzeba głosować za?

nie zrozumiałes sensu. Tu nie chodzi o to, że "trzeba głosować za". W przypadku przedłużenia koncesji, jeśli nadawca nie naruszył prawa, trwa tak naprawdę jedno głosowanie. Przedłużali to specjalnie przez ponad rok. Wyobraź sobie sytuację. ze Twój pracodawca daje ci co miesiac umowę o pracę na 30 dni. I kazdego ostatniego dnia miesiaca dostajesz od niego info czy jutro pracujesz czy nie pracujesz. Chciałbys zyc w takiej niepewności. W przypadku tv chodzi o wczesniejsze prawa do zakupu filmów, podpisywania umów w wytwórniami, produkcja programów (które trwają kilka miesiecy) itd. Jak mam planować budżet, ramówkę itp skoro nie wiem, czy za 6 dni nadal bedę nadawał????
Awatar użytkownika
dapart

dapart Czw Mar 30, 2023 1:38 pm

"Zapol - odpowiedźialny" napisał(a): KRRIT ma prawo do analizy wniosku.

Złóż wniosek o dowód, i niech pani w urzędzie powie, że będzie go analizować 3 lata.
W końcu ma prawo. Kogo obchodzi, że chciałbyś gdzieś jechać, coś załatwić tam, gdzie trzeba mieć dokumenty... urzędnik ma przecież prawo do analizy Twojego wniosku.
Awatar użytkownika
fgh

fgh Czw Mar 30, 2023 1:43 pm

@luka - Ja nie oceniam czy dobrze czy źle zrobili że przedłużali tylko że w stosunku do ciała kolegialnego w żadnym systemie prawnym ( no może za Rosją i Chinami itp.) nie da się wyciągnąć żadnych prawnych konsekwencji nawet w sytuacji gdy powinni się zebrać i coś ustalić.
Awatar użytkownika
Max

Max Czw Mar 30, 2023 2:16 pm

"Zapol - odpowiedźialny" napisał(a): KRRIT ma prawo do analizy wniosku. Przecież zdążyli w terminie. Kto wie może było wiele skarga niski poziom prezentowanych audycji. TVN7 był ciekawy tylko na początku, posiadając bazę filmów i programów po RTL7. Potem sukcesywnie ciągnął w dół.
....doucz się chłopie o koncesjach i dopiero komentuj, bo piszesz bzdury...i to totalne.
Awatar użytkownika
D

D Czw Mar 30, 2023 2:39 pm

Owszem, było rażące naruszenie prawa przy wydawaniu koncesji TVN 7. Trzeba jej było nie udzielać firmie, która omija polskie prawo poprzez słup w Amsterdamie.
Awatar użytkownika
D

D Czw Mar 30, 2023 2:45 pm

Prośba do .... Przestańcie kaleczyć polszczyznę tym błędnym użyciem wyrazu "dla". Zamiast " "Rażące naruszenie prawa" przy wydawaniu koncesji dla TVN7" powinno być ""Rażące naruszenie prawa" przy wydawaniu koncesji TVN7" (ewentualnie TVN-u 7 lub TVN-owi 7).
Awatar użytkownika
xier

xier Czw Mar 30, 2023 4:33 pm

"Zapol - odpowiedźialny" napisał(a): KRRIT ma prawo do analizy wniosku. Przecież zdążyli w terminie. Kto wie może było wiele skarga niski poziom prezentowanych audycji. TVN7 był ciekawy tylko na początku, posiadając bazę filmów i programów po RTL7. Potem sukcesywnie ciągnął w dół.

Jasne! Na pewno o to chodziło !
Wróć do Telewizja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 31 gości