WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Telewizji

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Ech

Ostre cięcia kadrowe w zespole HBO Max

Ech Śro Sie 17, 2022 8:12 am

Przynajmniej o HBO Max Netflix może być spokojny. HBO Max pod nowym kierownictwem wykończy się sam.
Awatar użytkownika
dh

Re: Ostre cięcia kadrowe w zespole HBO Max

dh Śro Sie 17, 2022 9:35 am

"rtv" napisał(a): Martwie się o HBO pod wodzą tego prezesa Discovery.... Niszczy moją ulubioną telewizję i platformę...

Co się stało?
Awatar użytkownika
Irek świrek

Irek świrek Śro Sie 17, 2022 11:31 am

W zasadzie sami zejdą z rynku. Tymczasem ja rok temu utraciłem dostęp do aplikacji na telewizorze samsung który kupiłem 3 lata wcześniej. Chciałem korzystać ale nie dali mi wyboru. Nie będę oglądał na laptopie skoro mam 65 calowy tv. Nie będę też bawił się w dekodery czy łącza hdmi. Zmieniłem więc serwis na inny. Pytanie ile takich jak ja odeszło mimo woli.
Awatar użytkownika
adaw

adaw Śro Sie 17, 2022 1:29 pm

"Irek świrek" napisał(a): Nie będę oglądał na laptopie skoro mam 65 calowy tv.

ale to pytanie do Samsunga czemu co rok nowy OS wydaje i konczy wsparcie rocznikow 2018-2019
zeby kupil nowy TV?
Awatar użytkownika
Art

Art Śro Sie 17, 2022 2:38 pm

"adaw" napisał(a):
"Irek świrek" napisał(a): Nie będę oglądał na laptopie skoro mam 65 calowy tv.

ale to pytanie do Samsunga czemu co rok nowy OS wydaje i konczy wsparcie rocznikow 2018-2019
zeby kupil nowy TV?

Ale to Samsunga mamy pytać, dlaczego HBO nie robi aplikacji na jego telewizory sprzed kilku lat? Dziwne myślenie.
Awatar użytkownika
inlove

inlove Śro Sie 17, 2022 2:57 pm

Kurde, taki gigant, a tną wydatki, jakby byli na dorobku i ledwo wiązali koniec z końcem.
Fatalnie to całe Warner Discovery prezentuje się ostatnio w mediach.
Awatar użytkownika
po

po Śro Sie 17, 2022 3:55 pm

"inlove" napisał(a): Kurde, taki gigant, a tną wydatki, jakby byli na dorobku i ledwo wiązali koniec z końcem.
Fatalnie to całe Warner Discovery prezentuje się ostatnio w mediach.

Typowe polskie myślenie - jak taki gigant, to powinien rozrzucać pieniądze z helikopterów... Jest nowy zarząd, ocenili że firma przeinwestowała (zwłaszcza w streaming), muszą ciąć koszty. Co w tym dziwnego? Ciekawe jak długo pociągną ci nowo nawiedzeni za cudze pieniądze, jak Viaplay.
Awatar użytkownika
Krzysiek37

Krzysiek37 Śro Sie 17, 2022 7:03 pm

@dh co się stało a stało się to że szkodnik Zaslav na horyzoncie pojawił
Awatar użytkownika
dh

dh Śro Sie 17, 2022 9:12 pm

"Krzysiek37" napisał(a): @dh co się stało a stało się to że szkodnik Zaslav na horyzoncie pojawił

Dlaczego szkodnik?
Awatar użytkownika
Rtv

Rtv Śro Sie 17, 2022 9:45 pm

David Zaslav nie ma doświadczenia w zarzadzaniu projektami i firmami z przemyslu filmowego top. On tylko discovery zna. I tłukł te ich niszowe formaty pseudo dokumentalne. Wielkie kino to nie jego dziedzina. HBO to niesamowita marka, samograj, a on to zniszczy tym polaczeniem z discovery+.
Awatar użytkownika
Razor

Razor Śro Sie 17, 2022 9:48 pm

Świat już od lat idzie w streaming, mniej lub bardziej udanie, ale idzie, a Zaslav chce betonować biznes linearną telewizją. Podejrzewam jak to się skończy, najpierw ten szkodnik zniszczy platformę streamingową Warnera co zajmie pewnie ze 2 lata, następnie ktoś się łaskawie obudzi, bo się okaże połączona platforma z Discovery mimo mnogości treści nie umywa się choćby do coraz słabszego Netflixa, po czym przez następne parę lat będą ją przebudowywać próbując wrócić do gry.
Dlaczego tak myślę? Podobnych sytuacji po wielkich przejęciach było już wiele w różnych firmach, ale że na obecną chwilę ktokolwiek przyklepał zwolnienie tylu ludzi odpowiedzialnych za rozwój treści i platformy to się dziwię. Zobaczymy co z tego będzie.
Awatar użytkownika
Rtv

Rtv Śro Sie 17, 2022 10:09 pm

Tez uwazam, ze streaming to przyszlosc. Ok, dekodery platform sat/kab daja mozliwosci ogladania w time shift itp, ale to margines biznesu, taki cymes. Zreszta w usa ludzie masowo rezygnuja z platform tv. A do tego zwolnienie ludzi od kontentu oryginalnego to zgroza. W tych czasach kontent oryginalny jest najwazniejszy. Netflix to wie i produkuje rozne tresci, w pl, es, de, nawet korei. I ludzie ogladaja bo to alternatywa dla amerykanskiej papki. A w hbo max ma leciec glownie kontent amerykanski, bo pokasowali lokalne produkcje. Moze w pl ekipa tvn bedzie produkowala dla hbo max, ale to i tak malo
Wróć do Telewizja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości