WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Radia

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Docent Furman

Po przejęciu Eurozetu Agora ma dwie rockowe sieci radiowe. "Można je różnicować muzycznie"

Docent Furman Pią Mar 03, 2023 8:00 am

I tu wolne sądy nie widziały zagrożenia zaistnienia praktyki monopolistycznej w wykonaniu grupy AGORA S.A. po przejęciu grupy EUROZET, tylko widziały monopol w fuzji firm ORLEN i LOTOS... Dziwne! Żenada...
Awatar użytkownika
qba

Re: Po przejęciu Eurozetu Agora ma dwie rockowe sieci radiowe. "Można je różnicować muzycznie"

qba Pią Mar 03, 2023 8:30 am

Najlepszy rock na świecie to właśnie klasyka rocka więc spokojnie można połączyć te dwie stacje w jedną.
Awatar użytkownika
Ktoś

Re: Po przejęciu Eurozetu Agora ma dwie rockowe sieci radiowe. "Można je różnicować muzycznie"

Ktoś Pią Mar 03, 2023 8:51 am

Nosiła Gośka razy kilka poniosą i Goske?
Awatar użytkownika
Lena Szklanka

Lena Szklanka Pią Mar 03, 2023 9:23 am

Rock Radio przy Antyradiu z osobowościami typu Bajorek może zamiatać ulice.
Awatar użytkownika
Nego

Nego Pią Mar 03, 2023 9:40 am

Rock radio ,wcześniej Roxy, było można kiedyś słuchać na fm na Śląsku. Na jej miejsce wstawili radio pogoda dla emerytow
Awatar użytkownika
Toadster

Toadster Pią Mar 03, 2023 9:41 am

W mojej opinii lepiej połączyć oba radia i za Rock Radio stawić nową Radiostację w formacie Urban Cotemporary.
Awatar użytkownika
Rychu

Rychu Pią Mar 03, 2023 9:46 am

Strzałem w 10 byłoby przeniesienie Radia Pogoda na częstotliwości Meloradia. Pokrycie zasięgiem byłoby o wiele większe niż teraz a format Pogody jest dość unikatowy w skali kraju. Społeczeństwo się niestety starzeje a seniorzy słuchają radia tylko w tradycyjny sposób.
Awatar użytkownika
Hitman

Hitman Pią Mar 03, 2023 10:18 am

"Toadster" napisał(a): W mojej opinii lepiej połączyć oba radia i za Rock Radio stawić nową Radiostację w formacie Urban Cotemporary.

ale Urban ne żyje...
Awatar użytkownika
To ja nikt inny

To ja nikt inny Pią Mar 03, 2023 11:19 am

"Docent Furman" napisał(a): I tu wolne sądy nie widziały zagrożenia zaistnienia praktyki monopolistycznej w wykonaniu grupy AGORA S.A. po przejęciu grupy EUROZET, ...
Są ocenia udział stacji w rynku i wpływ zmiany na rynek reklamowy. Są nie ocenia wpływ opiniotwórczy, bo ten jest znikomy. Każdy słuchacz może zmienić stację, kiedy mu się wiadomości nie podobają. Konstytucja RP gwarantuje w Art. 54. każdemu wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. Jeżeli ktoś ma ochotę rozpowszechniać muzykę rockową, to może w ten sposób wyrażać swoje poglądy. Ten podział rynku na częstotliwości o zasięgu jednej gminy jest archaiczny. Obecna sytuacja na polskim rynku jest wynikiem opóźnionej cyfryzacji radia. W internecie i w DAB+ te stacje mają znikomy udział.
Awatar użytkownika
NawigatoR

NawigatoR Pią Mar 03, 2023 11:43 am

Po wprowadzeniu również nowych utworów do Rock Radia muzyka w obydwu stacjach jest bardzo podobna.
Awatar użytkownika
XYZ

XYZ Pią Mar 03, 2023 1:03 pm

Wole Antyradio
Awatar użytkownika
toya

toya Pią Mar 03, 2023 1:13 pm

Wasz ekspert już też oderwany od rzeczywistości. Nie ma opcji, że dwie stacje będą działać obok siebie, grając praktycznie tę samą muzykę. A Leszek K. pierwszy w takiej sytuacji zlikwidowałby jedną z nich i wykorzystał częstotliwości na coś innego.
Awatar użytkownika
Krzysiek38

Krzysiek38 Pią Mar 03, 2023 2:15 pm

Wszedłem na Stronę Radia Rock i tak przeglądłem. Ramówkę.Potem wszedłem na opis mojego Radia Złote Przeboje ze grają muzykę ktora znamy i lubimy największe przeboje z lat 80 i 90 i 00 Przeboje którzy chcą słuchać kolejne pokolenie dla mnie idiotyzm walka tylko by Radio Zet walczyło z RMF potem będzie czy połączyć czy nie łączyć Andyradio z radiem Rock a słuchaczy Radia Złote przeboje dobijać w kółko przebojami.Bravo.Panien Prezesie i pani Dyrektor muzyczna radia tego słuchają tylko Janusze i Bozenki?
Awatar użytkownika
paszportowiec

paszportowiec Pią Mar 03, 2023 2:23 pm

Rock Radio do zaorania. Przy 5 redaktorach daleko nie zajadą, chyba, że rozpoczną testy ChatBota i automat Ivona będzie czytał suchary z internetu. Antyradio jeszcze próbuje grać coś samodzielnie w audycjach wieczornych po za główną playlistą, ale to nadal daleko od ideału. Prawdziwe granie rocka z pasją jest w RockSerwis.FM.
Awatar użytkownika
zdrowy_rozsadek

zdrowy_rozsadek Pią Mar 03, 2023 3:12 pm

"qba" napisał(a): Najlepszy rock na świecie to właśnie klasyka rocka więc spokojnie można połączyć te dwie stacje w jedną.

Nominacja do najbzdurniejszego komentarza miesiąca.
Wróć do Radio

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości