WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Telewizji

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Kikop

Podwyżki Vectry także dla nowych klientów. „Byli informowani o klauzuli waloryzacyjnej”

Kikop Pon Paź 02, 2023 6:56 am

Dlatego rozwiązuje umowe z vectrą. Nie ma gorszej firmy w tej branży na rynku
Awatar użytkownika
Opo

Re: Podwyżki Vectry także dla nowych klientów. „Byli informowani o klauzuli waloryzacyjnej”

Opo Pon Paź 02, 2023 7:02 am

Ja przepraszam ale ktoś podpisując umowę myślał ze firmy nie użyją tej klauzuli ? Ktoś sądzi że któremukolwiek operatorowi zależy na kliencie z którym ja już podpisana umowę ? Jak pozwalacie to będą was doić , jak nie przewalutowanie to inflacja nazwa może sie zmieniać ale płacić będziesz ty
Awatar użytkownika
Pawel

Re: Podwyżki Vectry także dla nowych klientów. „Byli informowani o klauzuli waloryzacyjnej”

Pawel Pon Paź 02, 2023 7:11 am

Normalnie anarchia,mogą nie istnieć żadne urzędy kontrolujące.Dobrze,że choć mam NTC.
Awatar użytkownika
Art

Art Pon Paź 02, 2023 7:29 am

Pytanie brzmi - czy Vectra w swojej ofercie podniosła o tyle samo ceny wyjściowe, czy może wykorzystuje "klauzulę", żeby zaraz po podpisaniu umowy podnosić abonament frajerom, których skusiła najpierw niską, niezmienną od dawna ceną ofertową?
Awatar użytkownika
Abonent

Abonent Pon Paź 02, 2023 9:28 am

Podwyżka z 59,99zł na 71,23zł to nie jest 15%, o których mówi biuro Vectry... Dobrze, że umowa tylko na 12 miesięcy, a potem oczywiście rozstanie bez żalu. Ten operator to totalna porażka i nic ich nie nauczą kolejne kary.
Awatar użytkownika
xyd

xyd Pon Paź 02, 2023 10:01 am

widać że vectra powinna że cenna w górę a abonent ucieka .lepik na nowego abonenta a potem umowa żeby się szybko nie wycofał .
Awatar użytkownika
Abonent

Abonent Pon Paź 02, 2023 11:08 am

"Abonent" napisał(a): Podwyżka z 59,99zł na 71,23zł to nie jest 15%, o których mówi biuro Vectry... Dobrze, że umowa tylko na 12 miesięcy, a potem oczywiście rozstanie bez żalu. Ten operator to totalna porażka i nic ich nie nauczą kolejne kary.
Z 12-stu pozostały jeszcze 5 do przemęczenia się z nimi... BOK z ich wirtualną Viki to też porażka... Zgłaszasz do nich problem, a reakcja tj. zadzwonimy po przeanalizowaniu sprawy jest wtedy, jak ponownie się z BOK skontaktujesz...
Awatar użytkownika
miki

miki Pon Paź 02, 2023 4:36 pm

Dlatego ja zawsze nagrywam rozmowy telefoniczne kiedy moja kablowka lub inna firma dzwoni do mnie w sprawie przedluzenia umowy. Bardzo czesto sie trafia, ze ukrywane sa pewne fakty np. zgody markeingowe i znizka za nie.
Awatar użytkownika
Krzysztof

Krzysztof Pon Paź 02, 2023 6:13 pm

Konsekwentnie podcinają gałąź, na której siedzą.
Awatar użytkownika
Lolik

Lolik Pon Paź 02, 2023 7:08 pm

Ciekawe podejście Vectry. Zamiast urealnić ceny z miesiąca na miesiąc to zachęca nowych klientów promocjami po czym podnosi ceny. Operator stosuje zatem działania pozorne - żali się na inflację, ale sam stosuje dumpingowe ceny i działa na swoją niekorzyść a jednocześnie wprowadza klienta w błąd.
Awatar użytkownika
Paweł

Paweł Wto Paź 03, 2023 5:48 am

Ja otrzymałem podwyżkę po około tygodniu, bo klientem Vectra zostałem po 20 grudnia 2022 ;)
Tak więc ktoś tu się mija prawdą.
Oczywiście UOKIK też poinformowałem.
Wróć do Telewizja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 129 gości