WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Problemy, pytania, dyskusje, nowości, ...

Moderatorzy: Moderator, Robin

Awatar użytkownika
ciastuś
 
Posty: 1
Rejestracja: Nie Gru 24, 2006 12:55 pm

Polsat cyfrowy - problem z instalacją

ciastuś Nie Gru 24, 2006 12:58 pm

Cześć wszystkim.

Mam taki mały problem, byłbym wdzięczny za jakie kolwiek info na ten temat. Kupiłem sobie cyfrowy polsat
więc zacząłem podłaczać wszystko itd, i tu zeczęły się moje problemy. Kiedy podłączyłem antene do dekodera na mierniku sygnału (te dwa paski na dole)
miałem po 00% na obydwu, po kilku godzinach ustawiania anteny nadal to samo. Postanowiłem podłączyć drugą czasze którą mam ta jest od cyfry + (kiedyś miałem Cyfre+ i dlatego mi został talerz)
no i po podłeczeniu tej anteny, stojąc na balkonie i trzymając ją miałem ok 60% mierniku jakości (górny pasek) i ok 40-50% na mierniku siły sygnału (dolny pasek), postanowiłem zamontować tą antene i po zamontowaniu jej i podłączeniu na nowo, na mierniku
jakości (górny pasek) mam przeważnie 99%a na dolhnym zero, kilku godzinne ustawienia anteny nic nie dały. Wszystkie ustawienia anteny mam prawidłowe (porównywałem nawet z sąsiadem), wskaźnik TP jest cały zcas koloru czerwonego, nie wiem czyon będzie zielony dopiero jak znajde dobry sygnał czy już powninien być zielony, przeszukalem wszystkie możliwe ustawienia TP i na żadnym, nie mam zilonej lampki.
Jedyne co mi przychodzi do głowy, to to, że mogłem jakoś źle podłaczyć kabelm łączący antene z dekoderem, chociaż wymieniałem go już ze 4 razy i dalej tak samo. Mój Dekoder: "Echostar DSB - 717" Śmieszne pytania ale już sam nie wiem co robić bo spędziłem nad tym prawie cały weekend, jeżeli ktoś mógłby mi pomóc przosze o info. Dzięki wielkie, Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
pawel180391
 
Posty: 3
Rejestracja: Sob Gru 30, 2006 10:17 pm

POMOCYYYYYYYYYY

pawel180391 Sob Gru 30, 2006 10:37 pm

mam ten sam problem co "CIASTUŚ" i nie wiem co robić.
Ludzie helpppp please!!!!!!!!! na gg:9452156
Jak ja się czegoś dowiem to dam znać.
Awatar użytkownika
pawel180391
 
Posty: 3
Rejestracja: Sob Gru 30, 2006 10:17 pm

po problemie

pawel180391 Nie Gru 31, 2006 4:33 pm

mam dekoder "EchoStar DSB-717" i miałem ten sam problem.
Ale wróciłem do ustawin fabrycznych, ustawiłem antenę tak żeby pasek strojenia był jak największy dałem szukaj i znalazło. u mnie nie mogłem znaleść bo miałem złe TP a powinny być 12288/V albo 12284/H
a i jeszcze musisz mieć ustawiony dobry LNB
Awatar użytkownika
misiacek123
 
Posty: 1
Rejestracja: Śro Sty 03, 2007 9:04 pm

misiacek123 Śro Sty 03, 2007 9:19 pm

Witam
Mam podobny problem. Zakupilem w Polsacie ten sam dekoder echostar, Podlanczylem wszystko ladnie i mam tylko gorny pasek na 50-60 % dolny pasek ani drgnie. Czy jest to wina dekodera czy zle ustawionej anteny? Antena krece na wszelakie mozliwosci i nic nie daje rezultatu.

zamieszczam screeny:

www.wixa.co.uk/image052.jpg
www.wixa.co.uk/image056.jpg
www.wixa.co.uk/image057.jpg

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
pawel180391
 
Posty: 3
Rejestracja: Sob Gru 30, 2006 10:17 pm

pawel180391 Pią Sty 05, 2007 9:10 pm

myśle że jest to przyczyna dekodera, a właściwie jego ustawień.
Musisz wejśc w menu i odpowiednio go ustawić.
po wejściu w menu weź szukanie kanałów(czy jakoś tak) i tam ustaw
LNB na Uniwer LNB
Sat na HOTBIRD
daj sprawdź sygnał
ustaw TP na 12188/V
niby lampka koło tego powinna zaświecić się na zielono-oznacza to że jest sygnał(ale u mnie było na czerwono i poszedł.)

daj szukaj(czy cos w tym rodzaju)
Awatar użytkownika
Adus7
 
Posty: 1
Rejestracja: Śro Sty 10, 2007 6:25 pm
Miejscowość: Croydon

Adus7 Śro Sty 10, 2007 6:36 pm

Siemwnko wszystkim
Mam ten sam problem..:/
Mieszkam w Londynie i nie umiem znalesc sygnalu:(((
Mam Dekoder EchoStar DSB-717
i ustawienia
Sat na HOTBIRD
TP na 12188/V (i obok czerwona lampka)
Tryb szukania: Siec
Czyli ustawienia standardowe.. czyli tak jak powinno byc....
Gorny pasek na 57% a dolny ciagle na 0%........
Jakkolwiek krece antena to mam dolny pasek na 0%..
Nie mam miernika ani analowego dekodera wiec sygeruje sie antenami sasiadow sky...I strzelam antenka trak jak oni....troche w lewo od nich w prawo od nich i nic:(((
Co moze byc nie tak???

Aha jak kupowalem polsat to dali mi czasze z cyfry bo mowili ze zabraklo im polsatowych...Czy moze miec to jakis wplyw na obdior??
Pomozcie.........
Z| gory dzieki
Adrian
Awatar użytkownika
torroix
 
Posty: 1
Rejestracja: Pią Sty 12, 2007 3:51 pm
Miejscowość: cambridge

to samo

torroix Pią Sty 12, 2007 3:54 pm

ten sam identyczny problem niechaj sie jakis monter odezwie
dzarastafarrian
Awatar użytkownika
BeteNoire
junior
 
Posty: 82
Rejestracja: Sob Sty 13, 2007 12:36 pm

Re: to samo

BeteNoire Sob Sty 13, 2007 12:44 pm

torroix napisał(a):ten sam identyczny problem niechaj sie jakis monter odezwie

Jeśli pozmienialiście coś w ustawieniach satelit i lnb to przywróćcie fabryczne. Jest taka opcja w menu.
Antena musi być ustawiona bardzo precyzyjnie na satelitę Hotbird, w kierunku południowym (przydaje się kompas), a ruch nawet o 2 mm może powodować utratę sygnału. Na stronie telewizji N (www.n.pl) jest szczegółowa instrukcja ustawienia anteny na Hotbird. Przy talerzach 60-80 cm powinniście mieć na dolnym pasku sygnału od 65 do 80 %. Konwerter powinien być umocowany kablem do dołu a lekki jego obrót wokół osi mocowania może polepszyć sygnał nawet o 10%.
Powodzenia.

PS. Upewnijcie się, że prawidłowo założyliście F-ki.

Adus7 napisał(a):Aha jak kupowalem polsat to dali mi czasze z cyfry bo mowili ze zabraklo im polsatowych...Czy moze miec to jakis wplyw na obdior??

Żadnego o ile antena jest tych samych wymiarów, co anteny polsatu - 60 średnicy poziomej i 70 cm pionowej. Nawet na starych małych antenach Wizji TV/Cyfry+ można osiągnąć sygnał w granicach 65-70%.
Awatar użytkownika
michalwow
 

Re: Polsat cyfrowy - dekoder

michalwow Wto Lut 28, 2012 6:09 pm

Mam mały problem,mianowicie po właczenie cyfrowego polsatu obraz mam przez kilka minut i znika po wyłączeni dekodera z zasilania i ponownym właczenie ubraz znowu pojawia sie na kilka minut i znika,dekoder i wszystko funkcjonuje jak nalezy robie wszystkiego rodzaju resety ale i to nie pomaga,wymieniłem zasilacz i dalej nic<dekoder mam rok czasu),czy ktos sie co to moze być?najłatwij wymienic dekoder ale niemam takiej mozliwosc....prosze o pomoc
Awatar użytkownika
akuemakerpedr
 
Posty: 1
Rejestracja: Wto Lut 28, 2012 4:18 pm

akuemakerpedr Wto Lut 28, 2012 8:05 pm

Wróć do Cyfrowy Polsat

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość