WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Radia

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
tadek

Polskie Radio wyda płytę zwycięzcy projektu „Start NaGranie” w Trójce. „Ponad 550 zgłoszeń i wciąż napływają kolejne”

tadek Śro Paź 03, 2018 7:49 am

"Od początku staliśmy na stanowisku, że jurorami muszą być osoby mające olbrzymi dorobek i własne osiągnięcia muzyczne, a jednocześnie są kultowymi postaciami dla młodych artystów - wyjaśnia Hirek Wrona".

Ania Rusowicz - 3 płyty w dorobku, nakład wszystkich razem ok. 25 tysięcy sztuk i oczywiście to postać kultowa dla młodych. Hirek, ty mi zaimponowałeś, znów.
Awatar użytkownika
Piotr

Re: Polskie Radio wyda płytę zwycięzcy projektu „Start NaGranie” w Trójce. „Ponad 550 zgłoszeń i wciąż napływają kolejne”

Piotr Śro Paź 03, 2018 8:46 am

No rzeczywiście kultowe postacie...
Ania Rusowicz, która jedzie na dorobku mamy, nawet jej styl naśladuje.
Piotr Nagłowski, który karierę zaczynał jako szatniarz w Teatrze Stu (plotka). W dorobku ma 5 płyt, niestety cudzych (wg Discogs). Obecnie słynie z tego, że na koszt Polskiego Radia ładuje sobie samochód i do pracy przyprowadza psa (na spacery wyprowadzają go pracownicy Agencji Muzycznej PR), oczywiście wszystko za zgodą prezesa (tego odwołanego).
Ten Typ Mes - pierwsze słyszę, ale rap dla mnie nie istnieje.
Wojciech Mazolewski - jedyna osoba, o której mogę napisać, że coś znaczy i ma dorobek godny posłuchania.
Hirek Wrona - dziennikarz muzyczny, nie mój gust muzyczny, ale OK.
Awatar użytkownika
Kawka

Re: Polskie Radio wyda płytę zwycięzcy projektu „Start NaGranie” w Trójce. „Ponad 550 zgłoszeń i wciąż napływają kolejne”

Kawka Śro Paź 03, 2018 12:22 pm

Zgoda co do Rusowicz - widziałem ją na koncercie w Oświęcimiu - słabiutko . Nie wiem co teraz robi Nagłowski - ale w przeszłości zrobił dużo dobrego dla muzyki w Polsce
"Piotr" napisał(a): No rzeczywiście kultowe postacie...
Piotr Nagłowski, który karierę zaczynał jako szatniarz w Teatrze Stu (plotka). W dorobku ma 5 płyt, niestety cudzych (wg Discogs). Obecnie słynie z tego, że na koszt Polskiego Radia ładuje sobie samochód i do pracy przyprowadza psa (na spacery wyprowadzają go pracownicy Agencji Muzycznej PR), oczywiście wszystko za zgodą prezesa (tego odwołanego).
Wojciech Mazolewski - jedyna osoba, o której mogę napisać, że coś znaczy i ma dorobek godny posłuchania.
Awatar użytkownika
edi

edi Śro Paź 03, 2018 3:30 pm

Nareszcie coś się zaczyna dziać w Trójce. Sapanie Manna, bajania Kydryńskiego już wszystkich nudzi
Awatar użytkownika
bubu

bubu Śro Paź 03, 2018 4:01 pm

Jury na tym zdjęciu pełne entuzjazmu! To musi być wielkie wydarzenie w życiu kultowych postaci o olbrzymim dorobku.
Awatar użytkownika
Anonim

Anonim Śro Paź 03, 2018 5:42 pm

"bo szybko byśmy odstraszyli widza od ekranu "
To co dzieje się obecnie w PR już odstraszyło wielu słuchaczy ;)
Awatar użytkownika
Kot z żoliborza

Kot z żoliborza Śro Paź 03, 2018 5:45 pm

I to sapanie Semki

"edi" napisał(a): Nareszcie coś się zaczyna dziać w Trójce. Sapanie Manna, bajania Kydryńskiego już wszystkich nudzi
Awatar użytkownika
mlw

mlw Śro Paź 03, 2018 6:15 pm

Zdjęcie...
Świelik i ...................
Awatar użytkownika
blablabla

blablabla Śro Paź 03, 2018 10:15 pm

"Piotr" napisał(a): No rzeczywiście kultowe postacie...

Mogli wziąć jeszcze Gacek ;-) A nie... wróć... Ją przecież nie interesują debiutanci.
Poza Mazolewskim i Żądą - cyrk na kółkach. W takim jury powinni siedzieć dziennikarze muzyczni - poszukiwacze (bez "słabości" do grania muzyki wydawanej przez duże wytwórnie), o dość eklektycznym guście. Litości, przecież Wrona nie wyłazi poza bardzo wąski gatunek muzyczny (a pełno go w Trójce jak Metza czy Gacek). Tam są potrzebni tacy dziennikarze jak np. Ossowski czy Kosiński (niestety już poza Trójką), potrafiący wypromować muzyka, którego wcześniej nie grało żadne radio w tym kraju, którego być może jeszcze nie znają dziennikarze (a może już znają słuchacze - coraz częstsze zjawisko w przypadku Trójki).
Awatar użytkownika
neon

neon Sob Paź 06, 2018 11:37 am

super super super !!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Jarek

Jarek Nie Paź 07, 2018 10:24 am

Autorzy "wysokiej" słuchalności Trójki....
Awatar użytkownika
Kubeł zimnej wody

Kubeł zimnej wody Nie Paź 07, 2018 4:59 pm

a teraz, kochane dzieci, pocałujcie misia w ... ;-) Koniec dobranocki.
Sprawdźcie, ilu artystów - których płyty wydała agencja fonograficzna Polskiego Radia - gościło na festiwalu Lata z Radiem, którego to szefem artystycznym był szef muzyczny... Trójki - red. Metz.
Z Trójką jest jak z niemiecką reprezentacją piłki nożnej - co jakiś czas wpuszczą na antenę kogoś ze sceny niezależnej, ale i tak w ciasnym grafiku studia koncertowego im. Agnieszki Osieckiej zawsze znajdzie się miejsce na koncert związany z promocją kolejnej płyty takich muzyków jak np. Podsiadło czy Rusowicz. A teraz sprawdźcie, ile płyt musiał wydać Riverside, żeby wreszcie wystąpić na tej scenie - dodam, że Riverside i tak ma nieźle na antenie Trójki, czego nie można powiedzieć o masie innych artystów, których w Trójce nie słychać, bądź słychać zbyt rzadko jak na misyjne radio.
Wróć do Radio

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 36 gości