WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Telewizji

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Dobra pamięć

Prezes Emitela: Telewizja naziemna będzie zyskiwać na znaczeniu

Dobra pamięć Pon Sty 09, 2023 7:05 am

Pamiętam doskonale dzień piątek 16 grudnia 2016 roku. Tak wówczas były ogromne problemy w Polsce z odbiorem mux3 czyli kabały tvp. Polsat i TVN żadnych problemów a tvp ogromne. Czysty przypadek, żadnych sztuczek ot tak wyszło.
Awatar użytkownika
Gie

Re: Prezes Emitela: Telewizja naziemna będzie zyskiwać na znaczeniu

Gie Pon Sty 09, 2023 8:09 am

"Przekaz naziemny może być więc darmowym uzupełnieniem do oferty serwisów streamingowych."

Chyba że te serwisy streamingowe będą oferować, zostaną do tego zmuszone, kanały z NTC. Wtedy przekaz naziemny będzie zbędny. Teraz chyba każdy światłowód ma w ofercie oprócz internetu także telefon stacjonarny i telewizję.
Awatar użytkownika
miś społeczny

miś społeczny Pon Sty 09, 2023 8:18 am

To skandal, że w Polsce nadajniki publicznych nadawców są własnością firmy prywatnej, w dodatku z kapitałem zagranicznym. To jest zagrożenie dla niepodległości.
Awatar użytkownika
Do poprzedniej strony

Do poprzedniej strony Pon Sty 09, 2023 9:09 am

@Up

Właśnie 16XII 2016 była próba tego co mogą zrobić, czyli kilka minut i w całym kraju nie działa telewizja naziemna i radio też, taką mamy wolność.
Awatar użytkownika
TT

TT Pon Sty 09, 2023 9:54 am

"atrakcyjna oferta programowa". Akurat.

Paradokumenty, niskich lotów reality, powtórki kabaretów i disco polo. Niestety atrakcyjne filmy/seriale przeniosły się dziś do płatnych platform VOD i to one wyznaczają dziś trendy, o tych produkcjach się rozmawia wśród znajomych. Polsat/TVN w ogóle nie mają dziś w ofercie żadnego zagranicznego serialu klasy premium w ramówce.
Awatar użytkownika
Anna

Anna Pon Sty 09, 2023 10:50 am

A co z dostępnością w kablówkach stacji z NTC ? UPC np umieścił TVP Kobieta w odatkowo płatnym pakiecie a TVP Nauka i Dokument nie wprowadził ...
Awatar użytkownika
abecadło

abecadło Pon Sty 09, 2023 11:16 am

"TT" napisał(a): "atrakcyjna oferta programowa". Akurat.

Paradokumenty, niskich lotów reality, powtórki kabaretów i disco polo. Niestety atrakcyjne filmy/seriale przeniosły się dziś do płatnych platform VOD i to one wyznaczają dziś trendy, o tych produkcjach się rozmawia wśród znajomych. Polsat/TVN w ogóle nie mają dziś w ofercie żadnego zagranicznego serialu klasy premium w ramówce.

Najpierw potrzebni są widzowie premium, a nie tępa tłuszcza ciesząca się z największego badziewia.
Awatar użytkownika
asdasc

asdasc Pon Sty 09, 2023 11:57 am

Telewizja naziemna powinna stracić, a solorz powinien w końcu wykorzystać swoją sieć plusa i Netie. Po co płacić emitelowi jak można wykorzystać swoją infrastrukturę i dostarczać telewizję do klientów.
Awatar użytkownika
tot ALL rekol

tot ALL rekol Pon Sty 09, 2023 12:40 pm

cytu: "Pamiętam doskonale dzień piątek 16 grudnia 2016 roku. Tak wówczas były ogromne problemy w Polsce z odbiorem mux3 czyli kabały tvp. Polsat i TVN żadnych problemów a tvp ogromne"

Dobra pamięć, ale cokolwiek wybiórcza.. Trzy tygodnie temu podobne problemy miały TVP, dwa tygodnie temu "szarpało" Muxem-@. Spiski, spiski, zamachy..Jak TVN puszczały skoki, to nie dało sie ogądać, jak TVP to żyleta...

.Ja widzę naziemkę z przyczyn technicznych, jakość i siły sygnału..Treściowo mnie ona zabija, tyle reklam w tak słabym programiie. Zupełne odmóżdżenie, na co liczy i Solorz, i Zaslov i pan P
Awatar użytkownika
Gosc

Gosc Pon Sty 09, 2023 12:56 pm

Nie w tym kraju i nie z tym powiedzmy regulatorem.
Awatar użytkownika
Tylko Viaplay

Tylko Viaplay Pon Sty 09, 2023 6:40 pm

Proszę zakodujcie ta cała TVPis proszę chce zobaczyć ile będziecie mieli abonentów
Awatar użytkownika
europolitan

europolitan Pon Sty 09, 2023 8:22 pm

Tak samo radio cyfrowe (DAB+) by sporo zyskało na znaczeniu jakby były w nim dostępne dodatkowe stacje radiowe niedostępne w ofercie FM.
Tak mogłoby być z radiem nowy świat 3/5/7 czy newonce.radio .
To mogłoby zachęcić niektórych użytkowników do zakupu radia z DAB+ do samochodu czy na działkę.
Awatar użytkownika
F

F Pon Sty 09, 2023 9:53 pm

"europolitan" napisał(a): Tak samo radio cyfrowe (DAB+) by sporo zyskało na znaczeniu jakby były w nim dostępne dodatkowe stacje radiowe niedostępne w ofercie FM.
Tak mogłoby być z radiem nowy świat 3/5/7 czy newonce.radio .
To mogłoby zachęcić niektórych użytkowników do zakupu radia z DAB+ do samochodu czy na działkę.

Poza miejscami ze słabymi nadajnikami w dużych miastach zapewniającymi dobry dobry odbiór stereo wybrańcom, większość ludzi w Polsce albo nie ma wcale sygnału albo ma bardzo zakłócony. Wprowadzenie radia cyfrowego na południu województwa śląskiego ze stacjami, które może odebrać tylko aglomeracja śląska już byłoby dużym bodźcem do zakupu sprzętu do odbioru DAB+.
Awatar użytkownika
Świnoujsciak

Świnoujsciak Śro Sty 11, 2023 5:57 pm

W naszym mieście coś nie wyszło. Odbierałem od roku 2013 sygnał z dwoch nadajników, z tego 2,5 km od mojego domu, i z tego k.Miedzyzdrojów. Mam solidną antenę i co? Po zmianie na dvbt2 nie odbieram dobrze tych stacji, są pola szare na ekranie, czasem gwizd. Kupiłem dekoder, ustawiłem w tym kierunku Międzyzdrojów, z ktorego 9 lat odbierałem i co? I mam ok.12 kanałów tv niemieckiej, z odbitego o sciany domów sygnału, a idzie ten sygnal jakby z tyłu anteny, natomiast sygnal z Międzyzdrojów (odl.ok.17 km), na ktory jest ustaeiona antena, nie jest odbierany dobrze, co jakis czas coś przerywa. Moja znajoma ma to samo. Zdemontuję antenę i pożegnam sie z tą ofertą i niech mi nie mówią o abonamencie.
Wróć do Telewizja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 23 gości