WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Problemy, pytania, dyskusje, nowości, ...

Moderatorzy: Moderator, Robin

Awatar użytkownika
mati82
 
Posty: 3
Rejestracja: Nie Sty 14, 2007 7:05 pm

Problem z Polsatem Cyfrowym w Anglii!!!

mati82 Nie Sty 14, 2007 7:22 pm

Cześć. Mam problem z ustawieniem anteny w Anglii. Górny zasięk mam zawsze powyżej 80 na dole różnie, jak złapie powyżej 65% to zawsze mi wyskoczy zamiat sieci polsatu astra! Wiem że najprawdopodobniej łapie inną satelite, ale nie rozumiem dlaczego przy ustawieniach na hot birda nie mogę złapać tej satelity i ściągnąć kanały polsatu. Do tego mam jeszcze zablokowany dekoder polsatowski a w centrum pomocy powiedzieli mi że muszę złapać polsat na satelicie żeby go odblokować no i koło się zamyka bo łapie tylko astre i to z niezłym skutkiem jak na anglie bo jawięcej miałem 76%. Proszę pomóżcie mi, jak to ustawić. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Gregory_Pek
gaduła!
 
Posty: 656
Rejestracja: Pon Lis 28, 2005 9:02 pm
Miejscowość: Chełm

Gregory_Pek Pon Sty 15, 2007 12:17 am

Po pierwsze jakiego dekodera używasz do odbioru Polsatu?
Kolego najlepiej jak weżniesz kogoś kto ma specjalną aparaturę i ustawi ci antenkę na odpowiednią satelitę i przy odpowiednich parametrach.W dekoderach Sagem częstotliwość która jest w opcjach jest nie poprawna i trzeba ją zmienić ręcznie aby można odbierać sygnał Polsatu.
Ustawianie anten , usługi informatyczne. 0694729740 Chełm
Awatar użytkownika
mati82
 
Posty: 3
Rejestracja: Nie Sty 14, 2007 7:05 pm

mati82 Pon Sty 15, 2007 2:23 pm

Dekoder to echostar 717
Awatar użytkownika
BeteNoire
junior
 
Posty: 82
Rejestracja: Sob Sty 13, 2007 12:36 pm

BeteNoire Wto Sty 16, 2007 4:04 pm

Miałem taki przypadek u klienta, Echostar 717 wyświetlał Astrę, choć był to Hotbird, pomogło przywrócenie ustawień fabrycznych, dekoder wtedy na nowo się instaluje. Nie musi być on aktywowany w centrali Polsatu, żeby móc ustawić poprawny sygnał i nie ma tu żadnego kółka - jedyny wymóg odblokowania dekodera to jego poprawne skonfigurowanie i ustawienie anteny na właściwą satelitę.
Awatar użytkownika
mati82
 
Posty: 3
Rejestracja: Nie Sty 14, 2007 7:05 pm

już działa coć nie do końca

mati82 Czw Sty 18, 2007 7:45 pm

Serwisant ustawił mi antene, ale nie bez problemow. Okazało się że konwenter ktory nabyłem razem z anteną i dekoderem nie potrafił złapać hot birda (ukłony dla sklepu firmowego:)) Sam serwisant probował ustawić satelite na 3 trzech innych konwektorach, bez rezultatu. Dopiero 4 jaki zainstalował złapał bez problemu! Za to teraz mam drugi problem bo czekam już cały dzień na odblokowanie dekodera. Miła Pani z centrali powiedziała mi że dzisiaj napewno zostanie odblokowany, trzymam ją za słowo choć mineło już 8 godzin, a moja cierpliwość ma swoje granice.
Awatar użytkownika
BeteNoire
junior
 
Posty: 82
Rejestracja: Sob Sty 13, 2007 12:36 pm

BeteNoire Czw Sty 18, 2007 7:56 pm

Nie wiem jakie konwertery posiada Twój sprzedawca, ale ja nigdy nie mialem problemu z tymi, które dostajemy w zestawach od dystrybutora.
Aktywacja może potrwać od godziny do kilku godzin, ale nigdy nie słyszałem, żeby było to aż 8. Na Twoim miejscu naciskałbym na centralę Polsatu.
Awatar użytkownika
Z1P3R0
 
Posty: 1
Rejestracja: Pią Lut 02, 2007 7:29 pm

Z1P3R0 Pią Lut 02, 2007 7:33 pm

U Mnie aktywacja trwała 34godziny a dzwoniłem do CP chyba z 10 i nic nie pomagało................. Jednym słowem masakra!!!!!!!!!!!! :evil:
Awatar użytkownika
BeteNoire
junior
 
Posty: 82
Rejestracja: Sob Sty 13, 2007 12:36 pm

BeteNoire Pią Lut 02, 2007 7:44 pm

Ostatnio okazało się, że ponawianie telefonów do automatycznej centralki aktywacyjnej tylko przedłuża czas aktywacji. Tak więc... zadzwonić raz i czekać cierpliwie! ;)
Wróć do Cyfrowy Polsat

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości