WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskuje o kulturze i rozrywce

Moderatorzy: Moderator, Robin

Awatar użytkownika
Ece

Re: Profesor Wilczur na nowe czasy. Recenzja netfliksowego „Znachora” Michała Gazdy

Ece Śro Wrz 27, 2023 9:48 am

Znaczy się menadżerowie Netflixa za reklamę Netflixa - płacą pod stołem.
W imię etyki, równości, wolności i chciwość.
Zakłamane kanalie.
Awatar użytkownika
goutt

Re: Profesor Wilczur na nowe czasy. Recenzja netfliksowego „Znachora” Michała Gazdy

goutt Śro Wrz 27, 2023 10:03 am

"Ece" napisał(a): Znaczy się menadżerowie Netflixa za reklamę Netflixa - płacą pod stołem.
W imię etyki, równości, wolności i chciwość.
Zakłamane kanalie.

to o czy piszesz to jeden z elementów upadku całej branży ,który dzieje sie na naszych oczach
Awatar użytkownika
krok

krok Śro Wrz 27, 2023 11:45 am

W nowym "Kleksie" zamiast Adasia Niezgódki jest postać Ady Niezgódki.
Awatar użytkownika
goutt

goutt Śro Wrz 27, 2023 11:52 am

"krok" napisał(a): W nowym "Kleksie" zamiast Adasia Niezgódki jest postać Ady Niezgódki.

A w nowym Vinnetou wódz Apaczów jest czarnoskóry i ma romans z Old Shatterhandem
Awatar użytkownika
dh

dh Śro Wrz 27, 2023 12:08 pm

"Starali się nieco uwspółcześnić (mimo że akcja filmu dzieje się, podobnie jak we wcześniejszych ekranizacjach, w latach 30. XX wieku)"

Uwspółcześnianie. To chyba najbardziej odpychająca cecha wszelkich produkcji Netflixa.
Awatar użytkownika
lolek

lolek Śro Wrz 27, 2023 12:36 pm

"goutt" napisał(a):
"krok" napisał(a): W nowym "Kleksie" zamiast Adasia Niezgódki jest postać Ady Niezgódki.

A w nowym Vinnetou wódz Apaczów jest czarnoskóry i ma romans z Old Shatterhandem
Nie zdziw się. Nie ma Adasia, jest Ada. Obejrzyj zwiastun. Kawulski (ten od naparzanek w klatce) to wyreżyseował.
Awatar użytkownika
New_user

New_user Śro Wrz 27, 2023 5:06 pm

Mam nadzieję, że film odniesie sukces, bo to dobra promocja polskiej kultury.
Awatar użytkownika
tomek4

tomek4 Śro Wrz 27, 2023 7:38 pm

"tomek4" napisał(a): Oj posmarował Netflix za taką "recenzje" . Taki "miód" że aż czytać się nie chce.
Obejrzałem i wrażenia rzadne.

Przepraszam za fatalny błąd-ŻADNE.
Awatar użytkownika
O nie!

O nie! Śro Wrz 27, 2023 11:09 pm

Ładnie zrobiona nuda. Brak magii. Dźwięk dramat, Marysi prawie nie słychać. Wszyscy tacy se oprócz Szymańczyk.
Awatar użytkownika
Czytelnik

Czytelnik Czw Wrz 28, 2023 12:43 am

Mam pytanie do komentujących, czy warto sięgnąć po książkę "Znachor"? Polecacie tę pozycję literatury polskiej czy tylko jej ekranizacja jest godna uwagi?
Awatar użytkownika
Renata

Renata Czw Wrz 28, 2023 8:00 am

Obejrzałam. I jednak nie. Niedokończone wątki. Przydługa scena zakończenia właśnie oddaje to niezdecydowanie , jak to doopowiedzieć. Dialogi, jak zwykle. Piękna sceneria, zdjęcia. Lichota, Kuna, Szymańczyk, Szczepanowski wiedzą co grają. Nie będę oglądać w każde święta. Wolę dwie poprzednie wersje
Awatar użytkownika
Fachura

Fachura Czw Wrz 28, 2023 10:24 am

Obejrzeć można, dla porównania. Ale obok Hoffmana to nawet nie stało. Beznamiętny i drętwy Lichota, fircykowata Kowalska, głupkowaty Liss, plebejska Kuna... Niektóre sceny zagrane tak jakby na hasło KLAPS aktorzy mieli mówić "co, to już? teraz gramy?" Do tego głebokie zmiany adaptacyjne scenariusza i wszechobecna sielankowość (wszyscy w ładnych wykrochmalonych ciuszkach). Legendy z tego nie będzie.
Awatar użytkownika
Stefan

Stefan Czw Wrz 28, 2023 3:35 pm

Obejrzałem, 7/10. Bardzo dobre role Antoniego, Marysi, Zośki.
Awatar użytkownika
Lenka

Lenka Czw Paź 05, 2023 1:37 pm

Obsa fatalna gra dr Wilczura super świetnie dobrana rola reszta mało barwna ogólnie kiepska obsada
Awatar użytkownika
zniesmaczony

zniesmaczony Pią Paź 06, 2023 9:17 am

film beznadziejny. Kaleczy poprzednie wersje swoją prostotą. Oglądając ten film miałem wrażenie że dialogi to zbitek SMS/ów. krótkie, bezsensowne nie wyczerpujące tematu. Co do fabuły również ciężko dopatrzeć się sensu i ciągłości akcji.
Jeżeli ktoś ma ochotę zobaczyć prawdziwy film to zapraszam do obejrzenia Znachora z Jerzym Bińczyckim. To jest mistrzostwo świata!!!
Wróć do Kultura-rozrywka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości