WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Radia

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Rumburak

Radio Toruń na razie nadaje testowo w DAB+. "Postaramy się, żeby ta stacja była maksymalnie lokalna"

Rumburak Śro Gru 28, 2022 3:26 am

Aha, czyli kolejna stacyjka z muzyczną sieczką umpa, bum cyk.
Awatar użytkownika
Precz z DUB+

Re: Radio Toruń na razie nadaje testowo w DAB+. "Postaramy się, żeby ta stacja była maksymalnie lokalna"

Precz z DUB+ Śro Gru 28, 2022 9:16 am

Radia słucha się głównie dla muzyki w latach 90, czego większość ludzi zajmujących się radiem nie rozumie.
A tu kolejna stacja muzyczna z tym co wszędzie. Sukcesów nie wróżę. Tym bardziej, że zasięg tego multipleksu jest lichy.
Awatar użytkownika
fgh

Re: Radio Toruń na razie nadaje testowo w DAB+. "Postaramy się, żeby ta stacja była maksymalnie lokalna"

fgh Śro Gru 28, 2022 12:03 pm

Nasycenie odbiorników DAB+ to ok. 5% rynku. Lokalny nadawca utrzymujący się z reklam ze słuchalnością na poziomie 60 odbiorców. No sami wiecie że to sztuka dla sztuki lub pralnia.
Awatar użytkownika
Jan

Jan Śro Gru 28, 2022 3:19 pm

Zasięg tego mux-a tak do 30km od Torunia w stronę Gdańska na A1 da się słuchać. Później szarpie .Ale za to też jest możliwy odbiór stacjonarny na wysokości S5 między Bydgoszczą a A1 bo w aucie mi w paru miejscach działał na tej trasie.bez problemu.
Awatar użytkownika
To ja nikt inny

To ja nikt inny Śro Gru 28, 2022 11:34 pm

Są pewnie fundusze do wykorzystania na podcasty, które można nadawać na antenie. Mogą emitować różne imprezy, posiedzenia rady miasta itp. to zaoszczędzą opłaty ZAIKS. Muszą się jakoś rozwijać a radio lokalne żyje przecież z zapowiedzi pogody, korków i utrzymywania słuchaczy w wierze, że treści są lokalne. Tak naprawdę treści generują urzędy, pogotowie, straż pożarna i parę organizacji, które chcą zaistnieć na antenie i reklamować swoją pracę.
Awatar użytkownika
gość

gość Nie Lut 05, 2023 12:14 am

W latach 80 i 90 słuchałem Trójki i Dwójki ale pamiętam Radio Toruń i byłem tam nawet.
Wróć do Radio

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości