WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Telewizji

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Fan

„Ranczo” czyli polska obyczajowość w pigułce. Fenomen popularności serialu z podwójną rolą Cezarego Żaka

Fan Czw Cze 08, 2023 8:05 am

Ranczo ten genialny serial z mistrzowską gra aktorów to nasza polska, swojska, nie do podrobienia rzeczywistość- polityczna, kulturowa, społeczna wiejsko- miejska, gminna, parlamentarna itd.itd. Fenomen Rancza to materiał na prace doktorskie i inne poważne badania. Genialne to wszystko jest, genialne!!! To my Polacy, to my!!!
Awatar użytkownika
krok

Re: „Ranczo” czyli polska obyczajowość w pigułce. Fenomen popularności serialu z podwójną rolą Cezarego Żaka

krok Czw Cze 08, 2023 8:30 am

Pierwsza seria dowcipna, na luzie i z pomysłem. Tozostałe sezony (2 - 10) to im dalej tym gorzej. Wymyślanie niestworzonych historii.
Awatar użytkownika
chybaja

Re: „Ranczo” czyli polska obyczajowość w pigułce. Fenomen popularności serialu z podwójną rolą Cezarego Żaka

chybaja Czw Cze 08, 2023 10:18 am

"krok" napisał(a): Pierwsza seria dowcipna, na luzie i z pomysłem. Tozostałe sezony (2 - 10) to im dalej tym gorzej. Wymyślanie niestworzonych historii.

Oj nie zgadzam się, do czwartej serii jeszcze było fenomenalnie. Od piątej dopiero zaczęli tworzyć historie na siłę, a ostatnia to w ogóle SF.
Awatar użytkownika
nic

nic Czw Cze 08, 2023 11:39 am

kto to ogląda tę chałę z najgorszym aktorem jednego sezonu ja nie ogląda szkoda czasu lepsze sa seriale alexi na sygnale
Awatar użytkownika
Traww255

Traww255 Czw Cze 08, 2023 12:21 pm

Pierwsze 4 sezony były świetne, miały konkretne, zaplanowane wątki. Potem zaczęła się z tego robić telenowela z nierealnymi rozwiązaniami (nagle każdy zaczął robić błyskotliwą karierę, jakaś propaganda sukcesu). Ostatniego sezonu to chyba nawet nie obejrzałem, tak bardzo cała historia się rozmyła.
Awatar użytkownika
piotr

piotr Czw Cze 08, 2023 12:48 pm

w tym, że to jest znakomity serial, a Polacy żywią wielki sentyment do małych miasteczek i wsi, nawet jeśli czasem okazywany ironizowaniem
(co jednocześnie nie zmienia faktu, że z przyjemnością przygarnąłbym cokolwiek innego do emisji powtórkowej na wakacje - jestem przyzwyczajony do tego pasma z uwagi na KLAN, włączyłbym może czasem i latem, ale nie na RANCZO; ono i tak leci w pętli na innych kanałach, ile można)
Awatar użytkownika
widz tele widz

widz tele widz Czw Cze 08, 2023 1:23 pm

napis ,,Duda,, ciągnął się za samolotem w niedzielę wyborczą, i genialny dr Wezół
Awatar użytkownika
los

los Czw Cze 08, 2023 1:40 pm

Dzbannikareczka nie zrozumiała nic. Ranczo było popularne, bo było jednym z niewielu seriali nie dla idiotów. Polacy nie są może nadmiernie lotni ale nie są tak durni, jak to sobie filmowcy wyobrażają.
Awatar użytkownika
Ot to

Ot to Czw Cze 08, 2023 10:45 pm

Ranczo, jak kultowe seriale Pana Stanisława Barei, a raczej kultowe, dzięki jego scenarzysty Tyma i muzyki jednego autora, bo oni stworzyli, Bareję i dzięki nim jest sławny.
Wróć do Telewizja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości