Forum Podziel się swoimi przemyśleniami. Wypowiedz się! Zaloguj się Zarejestruj się

Reklama Play w schronisku naruszyła prawa zwierząt

Komisja Etyki Reklamy oceniła, że internetowa reklama Play, w której logo tej sieci znajduje się w schronisku dla psów, naruszyła kodeks branżowy. Instytucja oceniła, że przekaz sugerował przedmiotowe traktowanie zwierząt.

Przeczytaj cały artykuł »

Dyskusje dotyczące Telekomunikacji

Moderatorzy: Robin, Moderator

Post sadek » Czw Sie 12, 2010 2:00 am

A reklamowanie promocji telefonów poprzez nabijanie się z ofiar ostatniej powodzi?
A stare reklamy Play z gromadą zdeformowanych, wyglądających na niepełnosprawne umysłowo dzieci?

Reklamy Play jeżeli bywają zabawne to tylko przez przypadek ponieważ bazują głównie na dużo niższych uczuciach
sadek

Przeczytaj cały artykuł »

Re: Reklama Play w schronisku naruszyła prawa zwierząt

Post dak » Czw Sie 12, 2010 9:17 am

sadku, rzeczywiście naród polski jest tak wysoce wykształcony, że tylko reklama inteligentna przemówi. niestety, jaki rynek - taka reklama.
dak

Post M. » Czw Sie 12, 2010 9:25 am

"Prawa zwierząt" - to może jeszcze niech zwierzęta ze schroniska złożą pozew wobec P4 o naruszenie ich praw.
M.

Post klar » Czw Sie 12, 2010 9:38 am

[b]
M. napisał(a):"Prawa zwierząt" - to może jeszcze niech zwierzęta ze schroniska złożą pozew wobec P4 o naruszenie ich praw.

Kpina nie na miejscu, gdyby mogły zrobiły by to.
Nie wysilaj się na tak beznadziejnie głupie i prostackie komentarze.
Żadna sztuka urządzać sobie zabawę czy to ze zwierzęcia, które nie potrafi się obronić, czy też tym bardziej z człowieka. Idź swoją drogą .
klar

Post Ala » Czw Sie 12, 2010 9:42 am

Jaki operator - taka reklama. Niskich lotów zarówno jedno jak i drugie.
Ala

Post Nuntaro » Czw Sie 12, 2010 9:42 am

Najważniejsze w wyjaśnieniach Play jest że "Jednocześnie P4 podkreśliło, że kiedy pojawiły się głosy sprzeciwu wobec reklamy, została ona wycofana.". Jako konsument jestem zainteresowany jaka forma sprzeciwu przynosi takie skutki - to byłoby dla mnie wystarczające.
Nuntaro

Post j. polski » Czw Sie 12, 2010 10:13 am

Czy Wirtualnemedia zatrudniają cudzoziemców po dwutygodniowych kursach j. polskiego do pisania tekstów?
j. polski

Post Kika » Czw Sie 12, 2010 10:39 am

Niestety reklama w Polsce jest robiona przez przygłupów dla przygłupów. Jest albo przeniesiona z zagranicy, albo wymyślana przez beztalencia bez polotu tu na miejscu. Nas, odbiorców, traktuje się jak przygłupów, którym można wcisnąć każdy kit i chłam. Prymitywne gagi, teksty. Albo teksty naszpikowane obcymi słowami, których przeciętny Polak nie rozumie. Ciekawa jestem, czy "twórcy" tych reklam kiedykolwiek obserwowali odbiór swoich "dzieł" wśród odbiorców, dla których są przeznaczone. Dziwię się tylko zleceniodawcom, którzy wyrzucają pieniądze w błoto. Coraz więcej osób głosuje portfelem - nie kupują produktów, których reklamy ich denerwują, a kupują wyroby konkurencji. Sama też przestałam kupować moje ulubione niegdyś twixy, odkąd do ich reklamy zatrudniono trzech facetów z nieleczonym ADHD.
Kika

Post durnie » Czw Sie 12, 2010 10:41 am

demotywatory.pl przez te
durnie

Post a_k » Czw Sie 12, 2010 11:13 am

BRAWO! Wreszcie!
PS. "M" - jesteś idiotką/ idiotą
a_k

Post kociarz » Czw Sie 12, 2010 2:22 pm

Każdą, nawet najprostszą rzecz można zinterpretować na dwie strony. Zawsze znajdą się "przeciwnicy i obrońcy krzyża". Śmieszą mnie te "urażone uczucia" pseudokatolików, którzy broniąc wiary odrzucają jedną z podstawowych wartości chrześcijańskich czyli TOLERANCJĘ oraz pseudobrońców praw zwierząt, którzy się oburzają na reklamę, ale nic nie robią by bezdomnych i bezbronnych zwierząt było jak najmniej.
kociarz

Post k » Czw Sie 12, 2010 5:34 pm

Kto pisał ten tekst...? ; /
k

Post Normalny » Czw Sie 12, 2010 10:06 pm

M. napisał(a):"Prawa zwierząt" - to może jeszcze niech zwierzęta ze schroniska złożą pozew wobec P4 o naruszenie ich praw.

Czy administrator nie może usuwać takich kretyńskich wypowiedzi, przecież to branżowy serwis dziennikarski, a nie ściek
Normalny

Post tvman » Czw Sie 12, 2010 11:35 pm

kociarz napisał(a):Każdą, nawet najprostszą rzecz można zinterpretować na dwie strony. Zawsze znajdą się "przeciwnicy i obrońcy krzyża". Śmieszą mnie te "urażone uczucia" pseudokatolików, którzy broniąc wiary odrzucają jedną z podstawowych wartości chrześcijańskich czyli TOLERANCJĘ oraz pseudobrońców praw zwierząt, którzy się oburzają na reklamę, ale nic nie robią by bezdomnych i bezbronnych zwierząt było jak najmniej.

Nie wiesz nic i tych, którzy się tutaj wypowiadają, więc nie oceniaj.
Do administratora prośba: proszę usuwać teksty nie na temat.
Fakt, to jest miejsce na branżowe polemiki, a nie dyrdymały "dyżurnych" pismaków.
tvman

Następna
Statystyki

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Ostatnie tematy na forum

Gorace dyskusje tygodnia

Gorace dyskusje miesiaca