Forum Podziel się swoimi przemyśleniami. Wypowiedz się! Zaloguj się Zarejestruj się

Ruszyła CSBTV, nowa polska telewizja satelitarna

Nowa telewizja satelitarna CSBTV, nadająca programy informacyjno-rozrywkowe w języku polskim i kaszubskim, rozpoczęła w niedzielę swoją działalność. Na początku emisja będzie miała charakter testowy, głównie będą zapowiadane przygotowywane programy.

Przeczytaj cały artykuł »

Dyskusje dotyczące Telewizji

Moderatorzy: Robin, Moderator

Post lol » Nie Sie 01, 2010 10:47 pm

Przez chwilę myślałem, że CBS uruchamia dla nas kanał... Swoją drogą to ta CSB użyła w swoim logo takiej samej czcionki jak CBS ;]
lol

Przeczytaj cały artykuł »

Re: Ruszyła CSBTV, nowa polska telewizja satelitarna

Post piar » Pon Sie 02, 2010 9:31 am

Kolega Redaktor, a pewnie raczej Kolega Opracowujący dosłane info prasowe za bardzo się nie postarał. Wiem, wiem. Czepiam się. Weekend, lato, słońce, ciepło, a ten tu o pisowni ... Media KASZEBE, a nie Media Kaszeb, Radio KASZEBE, a nie Radio Kaszeb. A wystarczyło doczytać zacytowaną w tekście wypowiedź p. Artura, aby odkryć pisownię. Lekkie faux pas :) Zwłaszcza dla portalu branżowego i to z prawie kaszubskiego Gdańska.
piar

Post M. » Pon Sie 02, 2010 12:22 pm

Ciesze się że rozwijają się lokalne media! :)
M.

Post Zizou » Wto Sie 03, 2010 10:28 am

A tak bardziej szczegółowo to "Media Kaszëbë"
Zizou

Post w. » Pią Sie 06, 2010 6:27 pm

czy można ogladać CSB tv z platformy N ?
w.

Post mt » Nie Sie 08, 2010 7:43 pm

Kolego piar, przeczytaj jeszcze raz tekst i popraw swoje poprawki :)
Swoją drogą to cieszę się że taka TV zaistnieje i poza Kaszubami będę miał okazję z tego korzystać.
mt

Post Lechuuu » Czw Sie 12, 2010 7:45 pm

Ja jestem z Kaszub... Fajna sprawa, mamy swoją telewizje ;-)
Lechuuu

Post kaszub » Pią Sie 20, 2010 8:14 pm

Z tą częstotliwością to chyba coś nie tak. Chyba chodzi o MHz a nie GHz.. To tak jakby ktoś powiedział że ludzie mają wzrost od 1,2 do 2.0 tyś. metrów zamiast od 1,5 do 2,0 metrów. Ale się nie przejmujcie. Na początku zawsze wszystko się kićka. Ja się bardzo cieszę ze powstaje kaszubska telewizja. Tylko nie utożsamiajcie się z żadną partią bo ludzie są podzieleni w swych poglądach. dokładnie 50/50% bo w przeciwnym wypadku szybciej skończycie jak zaczniecie. Niestety kaszubszczyzna ma wciąż dużo przeciwników wsród urzędników którzy twierdzą że nie dość że są kaszubskie nazwy miejscowości to w urzędach mówi się po kaszubsku i nie chcą mówić po polsku to jeszcze przewodniczący zrzeszenia kaszubsko-pomorskiego chce autonomi takiej jak miał Śląsk a przecież to nie prawda. Każde niefortunne zdanie może być wykorzystane przeciw nam kaszubom. To jest wielka odpowiedzialność. Mam nadzieję że z tą autonomią to tylko gadanie (choć niektórzy którzy rozmawiali z prezesem zaklinają się że tak) bo kaszubi są w Polsce a nie przy Polsce. Pozdrawiam Kask z Gdunska
kaszub

Post Kaszub » Pią Sie 20, 2010 9:52 pm

kaszub napisał(a):Z tą częstotliwością to chyba coś nie tak. Chyba chodzi o MHz a nie GHz.. To tak jakby ktoś powiedział że ludzie mają wzrost od 1,2 do 2.0 tyś. metrów zamiast od 1,5 do 2,0 metrów. Ale się nie przejmujcie. Na początku zawsze wszystko się kićka. Ja się bardzo cieszę ze powstaje kaszubska telewizja. Tylko nie utożsamiajcie się z żadną partią bo ludzie są podzieleni w swych poglądach. dokładnie 50/50% bo w przeciwnym wypadku szybciej skończycie jak zaczniecie. Niestety kaszubszczyzna ma wciąż dużo przeciwników wsród urzędników którzy twierdzą że nie dość że są kaszubskie nazwy miejscowości to w urzędach mówi się po kaszubsku i nie chcą mówić po polsku to jeszcze przewodniczący zrzeszenia kaszubsko-pomorskiego chce autonomi takiej jak miał Śląsk a przecież to nie prawda. Każde niefortunne zdanie może być wykorzystane przeciw nam kaszubom. To jest wielka odpowiedzialność. Mam nadzieję że z tą autonomią to tylko gadanie (choć niektórzy którzy rozmawiali z prezesem zaklinają się że tak) bo kaszubi są w Polsce a nie przy Polsce. Pozdrawiam Kask z Gdunska

kaszub napisał(a):Z tą częstotliwością to chyba coś nie tak. Chyba chodzi o MHz a nie GHz.. To tak jakby ktoś powiedział że ludzie mają wzrost od 1,2 do 2.0 tyś. metrów zamiast od 1,5 do 2,0 metrów. Ale się nie przejmujcie. Na początku zawsze wszystko się kićka. Ja się bardzo cieszę ze powstaje kaszubska telewizja. Tylko nie utożsamiajcie się z żadną partią bo ludzie są podzieleni w swych poglądach. dokładnie 50/50% bo w przeciwnym wypadku szybciej skończycie jak zaczniecie. Niestety kaszubszczyzna ma wciąż dużo przeciwników wsród urzędników którzy twierdzą że nie dość że są kaszubskie nazwy miejscowości to w urzędach mówi się po kaszubsku i nie chcą mówić po polsku to jeszcze przewodniczący zrzeszenia kaszubsko-pomorskiego chce autonomi takiej jak miał Śląsk a przecież to nie prawda. Każde niefortunne zdanie może być wykorzystane przeciw nam kaszubom. To jest wielka odpowiedzialność. Mam nadzieję że z tą autonomią to tylko gadanie (choć niektórzy którzy rozmawiali z prezesem zaklinają się że tak) bo kaszubi są w Polsce a nie przy Polsce. Pozdrawiam Kask z Gdunska
Kaszub

Post ania z pomorza » Pon Sie 23, 2010 7:47 pm

czy można oglądać CSB tv z platformy N ?
ania z pomorza

Post henryk » Pon Paź 11, 2010 9:29 pm

Dobrze że jest, ale gdyby tak był jeszcze program rozpisany no powiedzmy na początek całodniowy?
Pozdrawiam i życzę oglądalności - co niemiara!!!!!!!!!!!!
henryk

Post henryk » Pon Paź 11, 2010 9:31 pm

A jeszcze raz " N' ka odbiera na 155kanale
pozdro.
henryk

Post misio6703 » Wto Paź 19, 2010 8:54 pm

csbtv jest takie fajne, jaestem zszokowany tą tv jest zajefajna
misio6703

Post misio6703 » Wto Paź 19, 2010 8:55 pm