WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Telewizji

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Sky

SkyShowtime z brakami w ofercie i pierwszymi problemami. „Nieidealny start”

Sky Śro Lut 15, 2023 8:36 am

Cena 12,5 PLN a Janusze na forach już kombinują jak tu płacić jeszcze mniej i współdzielić na lewo konta.
Awatar użytkownika
HiFi

Re: SkyShowtime z brakami w ofercie i pierwszymi problemami. „Nieidealny start”

HiFi Śro Lut 15, 2023 8:39 am

Wiele osób narzeka nie tylko na obraz (brak 4K/HDR) ale też i na dźwięk (zaledwie zwykle stereo).
Awatar użytkownika
Karol

Karol Śro Lut 15, 2023 8:41 am

Czego ludzie oczekują za 25 zł miesięcznie? Jak na to cenę to jest sporo filmów i seriali.
Awatar użytkownika
fh

fh Śro Lut 15, 2023 8:52 am

"Karol" napisał(a): Czego ludzie oczekują za 25 zł miesięcznie? Jak na to cenę to jest sporo filmów i seriali.

No właśnie. Dasz takiemu polaczkowi szósty sezon serialu, a ten jeszcze narzeka, że wolałby zacząć od pierwszego Taka roszczeniowość...
Awatar użytkownika
Alojzy

Alojzy Śro Lut 15, 2023 8:53 am

Platforma nie ma praw do wyświetlania seriali własnych - "Gangi Londynów" sezon 2 i "Yellowjackets". Sprzedali prawa na wyłączność Canal+. Canal+ pokaże kontynuacje tych seriali dopiero za kilka miesięcy lub za rok. Chcesz być na bieżąco, to nadal należy korzystać z pirackich serwisów.
Awatar użytkownika
HQ

HQ Śro Lut 15, 2023 8:53 am

@Karol. 25 PLN to porównywalnie do HBO Max i Disney+ a Amazon jest w ogóle tańszy. I cała ta konkurencja ma 4K, HDR i dźwięk przestrzenny. Mamy do licha 2023 rok i chyba można wymagać jakichś standardów jakościowych.
Awatar użytkownika
Włodek

Włodek Śro Lut 15, 2023 8:59 am

Brak 4K to na dziś duzy minus.Ja się nie skusze nawet za 12 zł.Amazon za 4 zł mies. z 4K i Dolby Vision zabija ceną.
Awatar użytkownika
kolis

kolis Śro Lut 15, 2023 9:08 am

Dużo sprzedali konkurencji i nie wiadomo czy dotrwają czasu aż te prawa wrócą do nich.
Awatar użytkownika
mike

mike Śro Lut 15, 2023 10:09 am

Świeży to się chleb kupuje, a nie jakieś strimingi
Awatar użytkownika
piotr

piotr Śro Lut 15, 2023 10:19 am

Są duże braki dziwi fakt wrzucenia jedynie 1 i 2 kung fu pandy to samo jak wytresować smoka, wspomniany shrek to tylko jeden z tytułów. Brak Madam Secretary miało być. Brakuje im paru rzeczy na + to że szybko ogarneli apke na tizena.
Awatar użytkownika
Ulkiks

Ulkiks Śro Lut 15, 2023 11:34 am

Przez te rozdrobnienie i sprzedaż praw własnych produkcji innym podmiotom obecnie każda platforma jest mocno niedoskonała. Chociaż każda ma też jakieś atuty, to wynikają głównie ze starszych pozycji w katalogu. Jednak żeby być na topie trzeba ciągle dostarczać nowe dobre produkcje. I tu widać dramat. Na HBO max 90% to jakieś totalne badziewie wypełniaczowe (widać wyraźnie wycofanie wprowadzania szybkiego nowości z kin kin), Netflix na tle HM całkiem przyzwoicie (nie spodziewałem się, że kiedyś to napiszę), plus za polskie produkcję, ake duży minus za cenę usługi. Amazon całkiem ok patrząc na cenę miesięczna jak za butelkę piwa. Viaplay mam dla sportu ze znajomymi. A jeszcze Disney... odświeżam sobie Family Guy:)
Awatar użytkownika
Deenz

Deenz Śro Lut 15, 2023 11:45 am

U mnie przy wyborze wytwórniami nie mam wszystkiego. Nie ma np. Universal na LG TV
Awatar użytkownika
lisidlo

lisidlo Śro Lut 15, 2023 11:46 am

"Ulkiks" napisał(a): Przez te rozdrobnienie i sprzedaż praw własnych produkcji innym podmiotom obecnie każda platforma jest mocno niedoskonała. Chociaż każda ma też jakieś atuty, to wynikają głównie ze starszych pozycji w katalogu. Jednak żeby być na topie trzeba ciągle dostarczać nowe dobre produkcje. I tu widać dramat. Na HBO max 90% to jakieś totalne badziewie wypełniaczowe (widać wyraźnie wycofanie wprowadzania szybkiego nowości z kin kin), Netflix na tle HM całkiem przyzwoicie (nie spodziewałem się, że kiedyś to napiszę), plus za polskie produkcję, ake duży minus za cenę usługi. Amazon całkiem ok patrząc na cenę miesięczna jak za butelkę piwa. Viaplay mam dla sportu ze znajomymi. A jeszcze Disney... odświeżam sobie Family Guy:)

A kogo te twe wypociny interesują.
Jak się jarasz taki propozycjami jak ze streamingu to rozumek nie za tęgi.
Awatar użytkownika
miki

miki Śro Lut 15, 2023 12:17 pm

"Włodek" napisał(a): Brak 4K to na dziś duzy minus.Ja się nie skusze nawet za 12 zł.Amazon za 4 zł mies. z 4K i Dolby Vision zabija ceną.

A ja myślałem, że serwisy VOD abonuje się ze względu na treści, a tu chodzi o znaczki 4K xD
Awatar użytkownika
Marta

Marta Śro Lut 15, 2023 12:51 pm

Traktują ludzi jak idiotów. Ich własne seriale, produkcje nie są dostępne. A żeby je obejrzeć trzeba je kupić np. w postaci innego vod. Świetny interes!
No, ale w "Zatoce" takich problemów nie ma, za to człowiek chce kupić, zapłacić twórcom - to ma pod górkę.
Wróć do Telewizja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości