WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Internetu

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
...

Spotify przed YouTube Music, RMFON przyciąga na najdłużej (TOP10 platform muzycznych)

... Nie Sty 29, 2023 11:15 am

A Tidal?
Awatar użytkownika
:-/

Re: Spotify przed YouTube Music, RMFON przyciąga na najdłużej (TOP10 platform muzycznych)

:-/ Nie Sty 29, 2023 11:39 am

A gdzie Tidal czy AppleMusic? Dziwne to zostawienie.
Awatar użytkownika
To ja nikt inny

Re: Spotify przed YouTube Music, RMFON przyciąga na najdłużej (TOP10 platform muzycznych)

To ja nikt inny Nie Sty 29, 2023 11:57 am

To zestawienie jest na tyle dziwne, bo nie porównuje wszystkich graczy na rynku streamingowym, czyli też rozgłośnie radiowe. Gdzie są wyniki Polskiego Radia? Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę ma 2022 IP Audio IV aby porównać wyniki z np. niemieckiego rynku. Tam można rozpoznać dominację Spotify nad rynkiem radiowym. W Polsce brakuje również Radioplayer. Inicjatywa ta dba międzynarodowo o udostępnienie wszystkich rozgłośni na wszystkich urządzeniach audio. Tak długo jak rozgłośnie walczą ze sobą, Spotify i podobne portale będą zyskiwali coraz większy udział w rynku. W przypadku Spotify producenci sprzętu muszą zwrócić się tylko do jednego gracza, aby udostępnić jego aplikację w samochodzie. A co mają do zaoferowania rozgłośnie? Każdy swoją aplikację?
Awatar użytkownika
Romuś

Romuś Nie Sty 29, 2023 2:20 pm

No rzeczywiście dziwne zestawienie, trochę taki groch z kapustą.
Nie ma Tidal, Deezer...

Czy tylko mi Spotify emituje ostatnio mnóstwo zachęt do wykupu subskrypcji?
Awatar użytkownika
aaa

aaa Nie Sty 29, 2023 5:00 pm

ach ta muzyczka z telefonu naprawde brzmi jak nigdy wczesniej ;-)
Awatar użytkownika
taa

taa Pon Sty 30, 2023 9:20 am

Typowe badanie z Megapanelu
Awatar użytkownika
gagatek

gagatek Pon Sty 30, 2023 6:43 pm

"aaa" napisał(a): ach ta muzyczka z telefonu naprawde brzmi jak nigdy wczesniej

Jeśli słuchasz z badziewnego telefonu i na dziadowskich słuchawkach rzeczy z bitratem 128, to może tak. Streaming w HQ z dobrymi kodekami potrafi brzmieć rewelacyjnie.
Awatar użytkownika
To ja nikt inny

To ja nikt inny Wto Sty 31, 2023 2:42 am

"aaa" napisał(a): ach ta muzyczka z telefonu naprawde brzmi jak nigdy wczesniej

Zapłać za ofertę premium, to będzie miał lepszą jakość dźwięku np. high-res audio w Tindal.
Wróć do Internet

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości