WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Awatar użytkownika
WM

Telemetria

WM Śro Wrz 10, 2014 5:13 pm

Mamy zaszczyt otworzyć forum, na którym będziemy dyskutować na temat oglądalności stacji i programów telewizyjnych. To właśnie tutaj będziemy specjalnie dla Was zamieszczać takie dane, które jeszcze nie zostały nigdzie opublikowane! Możecie również tutaj umieszczać linki związane z oglądalnością z różnych serwisów, aby w jednym miejscu mieć łatwy dostęp do wszystkich materiałów związanych z tym tematem :)

Na początek może zacznijmy od "M jak miłość". Co prawda news na temat oglądalności tego serialu pojawi się u nas za kilka godzin, ale już możemy zdradzić, iż sztandarową produkcję TVP2 w obecnym sezonie ogląda 6 mln widzów. W porównaniu do analogicznego okresu serial stracił oglądających, ale jego widownia rośnie z odcinka na odcinek :)
Awatar użytkownika
fachowiec

Re: Telemetria

fachowiec Śro Wrz 10, 2014 5:50 pm

to pewnie dlatego, że TVP2 miała fatalne lato (najniższa oglądalność w historii), a w jeden dzień nie da się odzyskać widzów. Jestem ciekaw, jak będzie z oglądalnoscią tego serialu za kilka tygodni, ale pewnie będzie to mniej wiecej tyle samo widzów, jak rok wczesniej, albo ciut mniej
Awatar użytkownika
gość27

gość27 Śro Wrz 10, 2014 6:42 pm

ojej!!! fajnie, że właśnie tutaj powstał tako temat!!! yey!!!

Dla pobudzenia dyskusji umieszczam ranking seriali z poprzedniego tygodnia :D

Tydzień: 1 - 7 września 2014

1. M jak miłość TVP2 5.87 mln
2. Na dobre i na złe TVP2 5.06 mln
3. Ojciec Mateusz TVP1 3.87 mln
4. Barwy szczęścia TVP2 3.37 mln
5. Blondynka TVP1 3.21 mln
6. Na Wspólnej TVN 2.72 mln
7. Lekarze TVN 2.29 mln
8. Szpital TVN 2.20 mln
9. Prawo Agaty TVN 2.20 mln
10. Świat według Kiepskich Polsat 2.14 mln
11. O mnie się nie martw TVP2 2.05 mln
12. Pierwsza miłość Polsat 1.95 mln
13. Klan TVP1 1.90 mln
14. Wrzuc Na Luuuz TVP1 1.73 mln
15. Zdrady Polsat 1.56 mln
16. Malanowski & Partnerzy Polsat 1.51 mln
17. Komisarz Alex TVP1 1.48 mln
18. Dlaczego ja? Polsat 1.46 mln
19. Na Krawedzi 2 Polsat 1.43 mln
20. Czas Honoru Powstanie TVP2 1.43 mln

Dane NAM dla swiatseriali.pl
Awatar użytkownika
fachowiec

fachowiec Śro Wrz 10, 2014 7:06 pm

warty podkreślenia jest wynik O mnie się nie martw TVP2. Jeśli w kolejnych tygodniach nie spadnie do poniżej 2 mln to wręcz będzie można mówić o sukcesie Dwójki. Zobaczymy już w przyszłym tygodniu, czy ten wynik to tylko efekt kampanii promocyjnej, czy widzowie z tym serialem pozostaną na dłużej. A jakby jeszcze urosło no to byłby wręcz hit :) 3mam kciuki za ten serial! xD
Awatar użytkownika
WM

WM Czw Wrz 11, 2014 12:34 am

A oto news z obszerniejszymi danymi M jak miłość:
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/m- ... kurencyjna
Awatar użytkownika
WM

WM Czw Wrz 11, 2014 12:39 am

„SuperSTARcie” - nowe duże muzyczne show z Wojciechem Mannem już za 3 tygodnie w TVP2. Konkurencja dla "Twoja twarz brzmi znajomo"?

---> http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/su ... ann-w-jury
Awatar użytkownika
gość

gość Czw Wrz 11, 2014 12:14 pm

wydaje mi to to trochę dziwne, że TVP2 tak szybko zdecydowała się na emisję tego programu. i będzie on pokazywany w czasie Tańca z gwiazdami. No ale może nie będzie klapy, że program zbierze tylko z 1,5 mln widzów. Może będzie trochę więcej :)
Awatar użytkownika
WM

WM Czw Wrz 11, 2014 4:31 pm

Klan w obecnym sezonie ogląda 1,8 mln widzów, czyli nieco mniej osób, niż w analogicznym okresie ub.r.
Awatar użytkownika
Gość

Gość Czw Wrz 11, 2014 7:26 pm

ciekawe, czy tvp1 jest jeszcze liderem w 4+, ale obstawiam, ze tak. w grupie komercyjnej to pewnie przegrywa z polsatem i tvn, bo tam lecą gł. pierwsza miłość i szpital. ale z tvp2 to chyba wygrywa.

"nieco mniej osób, niż w analogicznym okresie ub.r." - czyli wręcz można powiedzieć, że dobry start, bo w tym sezonie prawie wszystko poniżej oczekiwań wystartowało :?
Awatar użytkownika
WM

WM Pią Wrz 12, 2014 12:39 am

Awatar użytkownika
WM

WM Pią Wrz 12, 2014 3:59 pm

Drugi sezon "Na krawędzi" notuje słabe wyniki oglądalności, a udział w grupie komercyjnej w porównaniu do trzech pierwszych odcinków pierwszej serii spadł prawie o 50 proc.
Awatar użytkownika
gość

gość Sob Wrz 13, 2014 8:04 pm

o ja....jak słabo. No ale nie ma co się dziwić, jak serial już wcześniej był dostępny na ipli ;d
Awatar użytkownika
dane

dane Pon Wrz 15, 2014 1:01 pm

a czy dziś możemy liczyć na zaprezentowanie jakiś fajnych danych przed ich publikacją na portalu? ;)
Awatar użytkownika
WM

WM Pon Wrz 15, 2014 4:43 pm

Oczywiście, że możecie liczyć na ciekawe dane o oglądalności:

Nowym liderem w zeszłym tygodniu został TVN, który wyprzedził Polsat.

Polsat Volleyball 1 znalazł się wśród czołowych stacji w Polsce, m.in. w grupie komercyjnej stacja ta wyprzedziła TVN24.

Udział TVP1+TVP2 w grupie komercyjnej wyniósł nieco ponad 15 proc., a udział liderującego TVN - prawie 15 proc.

Natomiast wśród talent-show liderem był "Taniec z gwiazdami", ale tuż za nim uplasował się "Mam talent".

Warto również dodać, iż rośnie widownia reality-show "Rolnik szuka żony" :)
Awatar użytkownika
bsgbfsfynhy

bsgbfsfynhy Pon Wrz 15, 2014 9:35 pm

oglądalność rolnika szukającego żony trochę powala. takie coś aby oglądało tyle osób?
Wróć do Telemetria

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości