WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Telewizji

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Co więc zrobić z tym że wyszłam za darmo

TVP1 w znanej aplikacji działa tylko w domu abonenta. „Ograniczenia licencyjne”

Co więc zrobić z tym że wyszłam za darmo Śro Gru 07, 2022 7:47 am

Nie ma to jak wspomnienie sprawy z 2008 roku ;)
Awatar użytkownika
Ciekawy

Re: TVP1 w znanej aplikacji działa tylko w domu abonenta. „Ograniczenia licencyjne”

Ciekawy Śro Gru 07, 2022 7:52 am

Mam identyczna sytuacje, upc go i Internet od Orange, nie ukrywam ze bardzo mi sie to podoba ze mozna miec w domu pelen pakiet TV, sle bez kanałów TVP.
Awatar użytkownika
Kuba

Re: TVP1 w znanej aplikacji działa tylko w domu abonenta. „Ograniczenia licencyjne”

Kuba Śro Gru 07, 2022 8:26 am

To jaki sens ma ich aplikacja typu GO. W Multimedia GO (którą wyłączą z końcem grudnia) można oglądać, jednak już poprzez aplikację Smart GO już nie. Czyli to taki śmieć go a nie smart. Dobrze, że umowa z Multimedia kończy mi się za dwa miesiące.
Awatar użytkownika
Xyz

Xyz Śro Gru 07, 2022 8:28 am

Ponoć UPC przeszło do Play? Jakim cudem w aplikacji Play Now TV można oglądać kanały TVP po za domem? Zlikwidować UPC TV GO i dać klientom dostęp do Play Now TV. Ale chyba UPC nie do końca przeszło do Play.
Awatar użytkownika
Ja

Ja Śro Gru 07, 2022 9:39 am

UPC TV GO to lipa. Tam nawet nie ma TVN i nie można go oglądać ani z domu ani wcale.
Awatar użytkownika
i5

i5 Śro Gru 07, 2022 9:55 am

"TVP1 w znanej aplikacji działa tylko w domu abonenta". Nie można od razu napisać, że chodzi o UPC TV GO?!

Redakcja znowu stosuje typowe clickbaity. Niestety zamiast odpowiedzieć na zarzut błyskawicznie kasuje takie komentarze.
Awatar użytkownika
Micx

Micx Śro Gru 07, 2022 10:31 am

I co kanaly tvp w apce Orange Tv go tez działają tylki w zasięgu sieci domwej wiec taka sama zasada
Awatar użytkownika
Mariusz

Mariusz Śro Gru 07, 2022 10:57 am

To wszystko kupy się nie trzyma. Durne tłumaczenia, które nie pokrywają się z tym, że na innych aplikacjach te kanały jednak można oglądać.
Awatar użytkownika
TT

TT Śro Gru 07, 2022 11:19 am

"Mariusz" napisał(a): To wszystko kupy się nie trzyma. Durne tłumaczenia, które nie pokrywają się z tym, że na innych aplikacjach te kanały jednak można oglądać.

Niekoniecznie. Wynika z tego, że są różne rodzaje/opcje licencji i najwyraźniej UPC wykupiło/wynegocjowało tańszą/bardziej ograniczoną opcję.
Awatar użytkownika
dlg

dlg Śro Gru 07, 2022 11:46 am

Postęp postępu. Taka to wolność te aplikacje.
Awatar użytkownika
Iryk

Iryk Śro Gru 07, 2022 11:47 am

Wyłącz TVP
Awatar użytkownika
Erwin Ryś

Erwin Ryś Śro Gru 07, 2022 11:59 am

Po co miałbym oglądać tvp1 z aplikacji w domu? W domu mam normalny odbiornik tv, który daje znacznie lepszą jakość.
Awatar użytkownika
bartek

bartek Śro Gru 07, 2022 11:59 am

upc drze na wszystkim jak się da, przecież skądś muszą mieć 33 mln na karę....
Awatar użytkownika
Terier

Terier Śro Gru 07, 2022 1:46 pm

Dlatego ludzie korzystają z nielegalnych serwisów, skoro legalne nie oferują wszystkiego. Polska, to jednak zacofany kraj.
Awatar użytkownika
europolitan

europolitan Śro Gru 07, 2022 5:55 pm

To wszystko w co ogóle nie przystaje do obecnych realiów.
Ciekawe, że operatorzy nie mogą wyłączać np TVP 1 w kablówkach, tylko na siłę muszą go transmitować, a przez internet już n nie muszą.
Wróć do Telewizja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości