WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Radia

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
K2101

UKE ma problem z namierzeniem piratów w FM. „Nadajniki bezobsługowe”

K2101 Sob Cze 17, 2023 8:16 am

Piraci nadają, bo w tym systemie nie ma alternatywy. I niech nadają. Taki jest klimat UKF :)
Awatar użytkownika
oio

Re: UKE ma problem z namierzeniem piratów w FM. „Nadajniki bezobsługowe”

oio Sob Cze 17, 2023 8:24 am

jak maja czekac na koncesje kilka lat zanim" pis-towarzysze" wezma sie do pracy to sie im nie dziwie ze chca muzyki troche po puszczac
Awatar użytkownika
widz

widz Sob Cze 17, 2023 9:42 am

W Krakowie piraci nadają też od dawna w DAB+, szybciej i lepiej niż profesjonalne rozgłośnie!
Awatar użytkownika
To ja nikt inny

To ja nikt inny Sob Cze 17, 2023 10:32 am

Polscy piraci to naprawdę dyletanci. Kupuje się stary żuraw samochodowy, montuje antenę na nim i stawia się go gdzieś daleko od aglomeracji najlepiej na wzniesieniu. To jest jedna z metod holenderskich piratów. Oni montują też anteny na słupach linii wysokiego napięcia lokalizowanych na wyspie na jeziorze. W Holandii fundacja Lomo wystąpił do rządu z inicjatywą przekształcenia kultury pirackiej w dziedzictwo kulturowe. Wystąpiono do UNESCO, aby kultura piracka osiągnęła pełny status niematerialnego dziedzictwa kulturowego. W Holandii hobby przechodzi z pokolenia na pokolenie.
Awatar użytkownika
xd

xd Sob Cze 17, 2023 11:53 am

Czy piraci zakłócają MAXX i ESKę bo z tego tekstu to nie wynika. Jeśli tak interwencja jest zasadna, ale kumaci piraci tak dobierają częstotliwości aby niczego legalnego nie zakłócać, więc albo pirat przesadził albo jakiś społeczniak ma bardzo nudne życie..
Awatar użytkownika
Leon Zawodowiec

Leon Zawodowiec Sob Cze 17, 2023 12:01 pm

Rave Fm nadaje co najmniej od 2001 roku a więc ponad 20 lat! To hit że przez tyle lat żadna z instytucji ich nie namierzyła. Warto jeszcze dodać że od kilku lat zarówno Rave jak i Hit można również słuchać w dabie :-). Owe stacje publikują numery do stacji i można się z nimi również komunikować na fan page.
Awatar użytkownika
Poland

Poland Sob Cze 17, 2023 12:06 pm

Myślę że UKE powinno zdecydowanie zalegalizować radiofonię amatorską skoro nie daje rady ścigać piratów.
Awatar użytkownika
xd

xd Sob Cze 17, 2023 1:14 pm

"Poland" napisał(a): Myślę że UKE powinno zdecydowanie zalegalizować radiofonię amatorską skoro nie daje rady ścigać piratów.

Z legalizacją LPFM (Low power FM) pewnie nie było by problemu, ale potem wchodzą na biało prawa autorskie, publiczne odtwarzanie i całe te bagno.
Awatar użytkownika
Ko0zi

Ko0zi Sob Cze 17, 2023 1:24 pm

Leon zawodowiec - Mylisz się, Rave fm miało dosyć spore problemy z poczatkiem wieku z jeszcze wtedy URTiP. Nawet był material o tym chyba w TVP Krakow
Awatar użytkownika
Krk

Krk Sob Cze 17, 2023 2:39 pm

panienko Poland byłeś, jesteś i będziesz pan zerem...
Awatar użytkownika
Krakowski FM

Krakowski FM Sob Cze 17, 2023 6:50 pm

Rave FM i inne cudowne projekty radiowe z tradycjami przetrwają a konfident z Trzciany na zawsze pozostanie przegrany. Jesteś zerem, śmierdząca kapusto.
Awatar użytkownika
Poland

Poland Sob Cze 17, 2023 7:43 pm

W zasadzie to ja też lubię piratów więc nie jestem konfidentem.
Awatar użytkownika
To ja nikt innny

To ja nikt innny Sob Cze 17, 2023 8:19 pm

"Poland" napisał(a): Myślę że UKE powinno zdecydowanie zalegalizować radiofonię amatorską skoro nie daje rady ścigać piratów.

Od kiedy UKE tworzy własne ustawy? Jest ustawodawca, który nie ma pomysłu z jakich środków utrzymywać KRRiT i dla tego koncesje w Polsce będą zawsze droższe niż zagranicą.
Awatar użytkownika
Boland

Boland Sob Cze 17, 2023 8:33 pm

"Poland" napisał(a): W zasadzie to ja też lubię piratów więc nie jestem konfidentem.

Jesteś. Ile razy na kogoś doniosłeś? Radio Parada.. Afera z radiem Alex... Długo by wymieniać..
Awatar użytkownika
Poland

Poland Sob Cze 17, 2023 8:39 pm

@Boland Przy Radiu Parada już ktoś inny działał.i to znacznie wcześniej ode mnie a co do Radia Alex to tu zadziałała sytuacja rynkowa.
Wróć do Radio

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 34 gości