WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Telekomunikacji

Moderatorzy: Moderator, Robin

Awatar użytkownika
Marek z UPC

Vectra i UPC z najbardziej opłacalnymi ofertami internetu światłowodowego

Marek z UPC Sob Mar 18, 2023 8:35 am

Wszystko ładnie wygląda na papierze. Kluczowym słowem w umowie jest np. " do 750 Mb/s". Później jak dzwonisz do obsługi przez 15 min rozmawiasz ze " sztuczna inteligencją" która stara Ci pomóc a jak się dodzwonisz to doradca techniczny stwierdzi że to twoja wina że mieszkasz w bloku i chcesz mieć internet Wifi a ściany są jak w bunkrach i mają zbrojenie. Jak jesteś kumaty to przyślą Ci instalatora, będziesz czekał z dwa tygodnie bo terminy wolne są w godzinach przedpołudniowych a Ty pracujesz (aby opłacić abonament). Wszystkie firmy są cudowne jak dostają abonamenty a Ty nic więcej nie chcesz co oni Ci dają. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Rtrx

Re: Vectra i UPC z najbardziej opłacalnymi ofertami internetu światłowodowego

Rtrx Sob Mar 18, 2023 11:02 am

Przecież prędkość wysyłania w UPC i Vectrze to jakiś nieśmieszny żart w czasach gdzie coraz więcej plików wysyłamy, myślałem że Orange oferuje niskie prędkości, jednak się myliłem
Awatar użytkownika
widz

widz Sob Mar 18, 2023 11:02 am

Niestety ta najbardziej opłacalna oferta jest dla „nowych” klientów, wszyscy starzy mają dużo gorsze propozycje. Odchodzą więc do konkurencji, gdzie jest taniej i są „nowym” klientem. I tak w kółko.
Awatar użytkownika
I

I Sob Mar 18, 2023 11:26 am

Upload w sieciach kablowych (zwłaszcza w UPC) jest żałosny i nijak nie przystaje do obecnych realiów (zdalna nauka, zdalna praca, wideokonferencje... zwłaszcza, gdy pomnożymy to wszystko przez liczbę domowników jednocześnie wykonujących te czynności).

Niestety wciąż niewielu operatorów oferuje prawdziwy symetryczny internet (jak np. INEA), gdzie prędkość pobierania=prędkość wysyłania.
Awatar użytkownika
anna

anna Sob Mar 18, 2023 11:27 am

"widz" napisał(a): Niestety ta najbardziej opłacalna oferta jest dla „nowych” klientów, wszyscy starzy mają dużo gorsze propozycje. Odchodzą więc do konkurencji, gdzie jest taniej i są „nowym” klientem. I tak w kółko.
Stawki dla starych klientów, którzy przedłużaja swoje umowy poprzez Działy utrzymania klienta są tańsze niż dla nowych klientów. Ja np. płacę w Multimedii 31 PLN za 300 mb/s (Wi-Fi gratis). Usług DTV nie posiadam żadnych.
Awatar użytkownika
Michu

Michu Sob Mar 18, 2023 11:45 am

Ci wszyscy wielcy operatorzy mają żałosne usługi i wysokie ceny. Nawet w pakiecie wychodzi dużo drożej niż osobno u konkretnych dostawców.. Za 1Gbps FTTH płacę 55zł, za 250 kanałów z paczką Canal+ 95zł. Taki zestaw w UPC czy Orange wychodzi co najmniej 200zł.
Awatar użytkownika
martin

martin Sob Mar 18, 2023 2:17 pm

A u mnie (mała miejscowość) Netia czy UPC doliczaj sobie 20-25zł niby za dzierżawę łącza więc nie wszystko złoto co się błyszczy.
Awatar użytkownika
Byly z vectry

Byly z vectry Sob Mar 18, 2023 3:38 pm

Przeciez vectra nie posiada infrastruktury swiatlowodowej w bloku. Bardzo rzadko nawet swiatlowod dochodzi do mufy w bloku.
Awatar użytkownika
Mariusz

Mariusz Sob Mar 18, 2023 5:49 pm

W poście zapomniano o najmocniejszym konkurencie :)

Netia -w większości lokalizacji doprowadza światłowód bezpośrednio do mieszkania.

600Mb/s (100 Mb/s upload) =50zł
* 3 miesiące za 0zł

1000Mb/s (300 Mb/s upload) =60zł
* 3 miesiące za 0zł

Najpopularniejsza telewizja około 105 kanałów jest z dopłatą do internetu +15zł

Warto zadzwonić do przedstawiciela który zawsze pomoże dobrać najlepsza opcję, osobiście polecam P. Mateusza 883-334-095.
Awatar użytkownika
Zgk

Zgk Sob Mar 18, 2023 5:50 pm

"Opłacalne" to jest do czasu przeczytania umowy, szczególnie dotyczy vectry. Kwota na jaką podpisujecie umowę obowiązuje w pierwszym miesiącu potem mogą wam bez konsekwencji podnieść opłaty.
Awatar użytkownika
Nickk

Nickk Sob Mar 18, 2023 6:37 pm

Dlaczego kłamiecie co do ceny? Predkosc do 600 kosztowała przed waloryzacją 59,99 po waloryzacji płace 70,76
Awatar użytkownika
miś społeczny

miś społeczny Sob Mar 18, 2023 10:00 pm

Ja mam internet i telewizję przez zwykły kabel miedziany, ten sam co od ponad 30 lat dostarczał mi telefon stacjonarny - i nic więcej mi nie potrzeba. Światłowód do prywatnego mieszkania to przerost formy nad treścią. Chyba, że ktoś planuje serwerownię w mieszkaniu.
Awatar użytkownika
kabel

kabel Sob Mar 18, 2023 10:24 pm

"Mariusz" napisał(a): W poście zapomniano o najmocniejszym konkurencie

Netia -w większości lokalizacji doprowadza światłowód bezpośrednio do mieszkania.

600Mb/s (100 Mb/s upload) =50zł
* 3 miesiące za 0zł

1000Mb/s (300 Mb/s upload) =60zł
* 3 miesiące za 0zł

Najpopularniejsza telewizja około 105 kanałów jest z dopłatą do internetu +15zł

Warto zadzwonić do przedstawiciela który zawsze pomoże dobrać najlepsza opcję, osobiście polecam P. Mateusza 883-334-095.

W Krakowie macie tyle tych bloków oświatłowodowanych, że koń by się uśmiał. Takie liche UPC jak już włazi do miasta to ma praktycznie 100% bloków na osiedlu okablowane. A o netii nikt tu nie słyszał, jak gdzieś są to tylko przez to, że koncentryki przejęli po dawnej kablówce Aster. Nie widzę masowego ciągnięcia światła przez netię, bo to operator widmo. Nawet kulawy orange już światło do bloku dociągnął, a netii zero.
Na podstawie dostępności netii można stwierdzić, że Kraków to jakaś mała wioska na odludziu i nie opłaca się tu kablować nasto-tysięcznego osiedla.
Awatar użytkownika
jd

jd Nie Mar 19, 2023 6:59 pm

Najbardziej opłacalny światłowód ma Orange, bo to jest faktyczny światłowód doprowadzony do gniazdka. Teraz mam niestety z UPC i tęsknię za tamtym...
Awatar użytkownika
Srx

Srx Nie Mar 19, 2023 11:07 pm

Ale propaganda. Tylko powiedzcie śmiało że Vectra nie chce wchodzić ze światłowodami. Wiem bo z nich zrezygnowałem. Nikt po za Orange i T-mobile nie chciał wejść że światełkiem pomimo tego że skrzynka jest w piwnicy. Vectra jeszcze 2 miesiące temu dawała 105pln za net 600Mb/s a T-mobile 80pln. Vectra za nagrywarkę dolicza extra, Tmobile daje możliwość oglądania TV na 3 urządzeniach, nagrywanie i odtwarzanie programów których nie obejrzeliśmy (nie wszystkich że względu na prawa autorskie). Żadna z sieci nie daje takich możliwości za tak niska cenę. Zróbcie rzetelne zestawienie Internet / Internet + TV + możliwości dekoderów.
Wróć do Telekomunikacja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości