WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Radia

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Lejdi

W Muzo.FM programy na żywo tylko w godz. 7-19. Nadal bez wniosku do KRRiT ws. zmiany nazwy

Lejdi Wto Sty 10, 2023 7:54 am

Frączek i jego wielkie strategie w pigułce.
Odeszła mu jedna osoba i "plany wzięły w łeb".
Spokojnie, za chwile przybędą ci przecież dwie "nowe", które brały udział w tej farsie od początku.
Dresy do góry!
Awatar użytkownika
Ja

Re: W Muzo.FM programy na żywo tylko w godz. 7-19. Nadal bez wniosku do KRRiT ws. zmiany nazwy

Ja Wto Sty 10, 2023 8:03 am

Decyzja biznesowa ale co by nie mówić to radio było/jest inne od pozostałych i części słuchaczy mogło się podobać, stacje rockowe trochę za ciężkie (antyradio, eskarock) do posłuchania np w pracy, rock radio gra tylko starą muzykę więc też nie do końca ok no i zasieg ograniczony a nie każdy może albo chce słuchać przez internet , eski rmfy trochę ogłupiające jak dla mnie, muzo fm dobrze się po prostu słuchało więc dziwi mnie niska słuchalność, oczywiście można mieć zarzut że muzyka w kółko ta sama ale w której stacji tak nie jest? Poza tym w muzo była interakcja ze słuchaczami a to wydaje się jest ok, oczywiście biznes wygrał i zobaczymy czy to jest dobra droga, sam kiedyś słuchałem eski rock przed ograniczeniem jego zasięgu i mi to pasowało teraz jakoś nie daję rady , może to się z czasem zmieni, udanego wtorku, ja jednak dziś jeszcze zostaję z muzo:)
Awatar użytkownika
Hubert

Re: W Muzo.FM programy na żywo tylko w godz. 7-19. Nadal bez wniosku do KRRiT ws. zmiany nazwy

Hubert Wto Sty 10, 2023 8:35 am

Widać że KRRiT ma w głowie
Ustawę pilotową
I decyzję Macierewicza odnośnie mediów i reportażu czarno na białym siła kłamstwa
A zmiana z muzo na EskaRock i z EskaRock na nowe radio to nie w porządku
Plejka jest do 4 liter bo to mi już przypomina szafę RMF FM i Radio ZET
Poprzednia playlista była fajna
Awatar użytkownika
Neo

Neo Wto Sty 10, 2023 8:37 am

Ludzie przestańcie biadolić. Ja już dawno przestałem słuchać tradycyjnego radia. Spotify, Tindal, setki stacji radiowych w Internecie. Co kto lubi. Bez głupiego gadania i żartów, które śmieszą tylko prezenterów je wypowiadających. Pogody i tragików nagrywanych rano na cały dzień przez gościa w Warszawie lub Krakowie dla rzekomo lokalnego pasma. Bez reklam na potencję, suchą waginę, katar, kaszel i gazy jelitowe. Bez kręcenia się w kółko na muzycznym rondzie.
Awatar użytkownika
maxxxfan

maxxxfan Wto Sty 10, 2023 8:55 am

Dopóki nie ma zmiany na Eskę Rock playlistę mogli zostawić jaka była. Tylko odstraszą słuchaczy, którzy może potem by zostali po przemianie na Eskę Rock. Wszędzie ludzie piszą że mają dość tradycyjnego radia które gra jak wszystkie i w kółko to samo. To ci kolejni dość oryginalne radio będą upodabniać do innych. Beznadziejni ludzie zajmują się radiem w Polsce. Za niedługo FM w Polsce umrze
Awatar użytkownika
Kris

Kris Wto Sty 10, 2023 9:40 am

"Neo" napisał(a): Ludzie przestańcie biadolić

Uszanuj potrzeby innych, Ty nie masz potrzeby słuchania prezenterów w radio, na żywo. Inni owszem. Jedni słuchają streamów, inni kupują winyle, jeszcze inni włączają radio. I najlepiej FM. Po prostu. I nawet posłuchają pogody choć ta jaka jest kazdy widzi ;)
To radio było naprawdę wyjątkowe. bo ludzie je tworzący w eterze tacy byli (i jeszcze częściowo[chwilowo] są)
Awatar użytkownika
Sylwek

Sylwek Wto Sty 10, 2023 9:40 am

Narzekacie na radio tradycyjne, a RMF 30% , ZET 13%, ESKA 7% .. To niby kto słucha radia?
Awatar użytkownika
waluś

waluś Wto Sty 10, 2023 9:56 am

Jeśli radio to tylko na FM jest ono prawdziwe. Te sreamy internetowe to popierdółka radia.
Awatar użytkownika
Lennon

Lennon Wto Sty 10, 2023 10:28 am

Pamiętam czasy kiedy do radia wchodzili ludzie ze swoimi płytami. Mieli czas na żywo połączyć się ze słuchaczami. Było miejsce dla programów o sporcie, filmie, motoryzacji muzyce alternatywnej. Każdy miał swoją ulubioną osobowość radiową. Identyfikował się z daną stacją. Może ogarnęła mnie nostalgia i plotę bzdury, ale za to kochałem wtedy radio. Rozumiem, że to też biznes, który musi na siebie zarabiać. Ale czy wszystko trzeba robić dla pieniędzy...
Awatar użytkownika
Bartas

Bartas Wto Sty 10, 2023 10:37 am

8 lat ładowania w muzo polsatowskiej kasy i 1% słuchalności. Ktoś to ewidentnie spierdzielił.
Awatar użytkownika
Saull

Saull Wto Sty 10, 2023 11:19 am

"Bartas" napisał(a): 8 lat ładowania w muzo polsatowskiej kasy i 1% słuchalności. Ktoś to ewidentnie spierdzielił.

ludzie wczesniej pracujacy w Esce rock zaczynaja puszczac rocko hipho polo to masz efekt. ewidentnie muzycznie to połozyli
Awatar użytkownika
Gagarin

Gagarin Wto Sty 10, 2023 11:23 am

Geniusz Frączek - jedna osoba poszła po robotę do innej stacji i już wielki plan przejęcia i tworzenia giganta eteru "wziął w łeb". Co za żenada!
Awatar użytkownika
hahaman

hahaman Wto Sty 10, 2023 11:26 am

"Sylwek" napisał(a): Narzekacie na radio tradycyjne, a RMF 30% , ZET 13%, ESKA 7% .. To niby kto słucha radia?

A ty rozumiesz, że to nie jest 30%, 13%, 7% Polaków w ogóle, tylko słuchających radia?
Awatar użytkownika
Spider

Spider Wto Sty 10, 2023 11:33 am

To już w ogóle nie powinno nazywać się Muzo. Playlista złożona jest teraz z jakichś starych grzmotów, które Frączek pamięta ze swojej młodości, połączonych z jakimś śmietnikiem spadów, chyba z Eski. Do tego kompletna nijakość na antenie, brak energii, zniknęła jakakolwiek charyzma i charakterystyczne programym, które robiły tę stację. Co by tu jeszcze..., panowie?
Awatar użytkownika
dawny słuchacz

dawny słuchacz Wto Sty 10, 2023 11:46 am

Zatęsknią za Bisiorem - wspomnicie moje słowa, amatorzy z ZPR :)
Wróć do Radio

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości