WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Radia

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Marcinek

Re: Z Polskiego Radia odszedł Tomasz Berezowski, dyrektor biura technologii

Marcinek Śro Lip 06, 2022 10:41 pm

Przecież to było do przewidzenia. Berezowski ostatnio nigdzie długo nie zagrzał miejsca.
Awatar użytkownika
mike

mike Śro Lip 06, 2022 10:46 pm

Ty im zrobiłeś prezent na 62 urodziny czy oni Tobie zrobili?
Awatar użytkownika
Oj

Oj Śro Lip 06, 2022 10:50 pm

"Dorota" napisał(a):
"Oj" napisał(a):
"DJ" napisał(a): Chyba Twoją nie mocną stroną. Pływał to popłynął. Ja pisze o informacjach o zwolnieniu, nie przedłużeniu umowy albo odejściu pracowników. Może odniesiesz się dla równowagi do zwolnień w RMF, EZ, ZPR ?

o2022-07-06 21:02

Dla równowagi, zimny prysznic: nie mają takiego odpływu kadr, dla odmiany mają zyski, a przede wszystkim słuchalność. Jednoosobowy zarząd nie wyleciałby z hukiem po miesiącu. No ale z kieszeni obywateli można się zabawiać i eksperymentować.
Ps. Polski język trudna język? Czyżby aktualny słuchacz PR? lub co gorsza narybek aktualnego zarządu?

Ale jad, prysznic sam weź ... nie masz racji. EZ ma w tej chwili największy odpływ kadr. Nazwisk nie będę wymieniał. Wysil się i poczytaj. RMF jest po dużej czystce. Ciekawy jest spór o podbieranie sobie kadr między EZ a RMF ale przecież o tym nie wiesz no bo skąd. Ty umiesz tylko obrażać i jechać po PR. Nie jestem narybkiem i w dupie mam co tam się dzieje. Razi mnie tylko takie jednostronne ocenianie.

"Tu umiesz tylko obrażać..." napisał Oj bluzgając:)

Bluzgając? Ogarnij się człowieku
Awatar użytkownika
Proszę bardzo

Proszę bardzo Czw Lip 07, 2022 12:30 am

Z Bangladeszu się ściągnie specjalistę. Albo z Kirgistanu. Co tam nie ma specjalistów?
Awatar użytkownika
rozbawiony socjalistami z piSSu

rozbawiony socjalistami z piSSu Czw Lip 07, 2022 6:32 am

Brat szwagierki ciotecznej jakiegoś pisowca na pewno po zawodówce nie ma roboty.
Dajcie mu ten stołek.
Z 500+ koleś nie wyżyje :D
Awatar użytkownika
Ktoś

Ktoś Czw Lip 07, 2022 9:00 am

Idę grać w "Lotto" !!! Obstawiałem że 12 miesięcy nie pociągnie. Teraz obstawiam ile utrzyma się specjalista od help desk z Zetki na stanowisku dyrektora IT ? O tym jeszcze nie napisano ale to kolejna "fantazja" pani prezes!
Awatar użytkownika
Zmiany, zmiany, zmiany...

Zmiany, zmiany, zmiany... Czw Lip 07, 2022 10:00 am

"Yorgi" napisał(a): To jest już nie tylko smutne ale żenujące. Prezeska w białym garniturku zapewniająca o stabilności pracy, warunkach i dobrych zarobkach w Polskim Radiu. Tymczasem rzeczywistość to kilka razy w miesiącu informacje o zwolnieniu, nie przedłużeniu umowy albo odejściu pracowników. Dziś 3 osoby ze stanowisk dyrektorskich i zastępców dyr. Tam się sypie wszystko. No ale jeśli jedyną kompetencją stanowi motto: życie jest z krótkie żeby czekać na swoją kolej...

Berezowski, Tomaszewska i kto jeszcze? :D
Awatar użytkownika
Ktoś

Ktoś Czw Lip 07, 2022 10:15 am

Nie porównuj tych dwóch osób i ich odejścia z PR. Berez to od dawna mocno zgrana karta i zadziwia że jeszcze ktoś (czytaj pani prezes) na to nazwisko się nabiera. Nic nie wniósł dobrego do radia. Byl, poszedł żadna różnica. Swoją drogą to pogratulować pani prezes "znajomości" kadr i rynku. Beata w radiu trochę pracowała i znała się na swojej robocie. Jej odejście to niestety trend i od wielu lat w PR wyznacznik wiedzy i kompetencji mało znaczy.
Awatar użytkownika
Technik

Technik Czw Lip 07, 2022 1:11 pm

Płace w technice sięgnęły dna. Każdy kto coś sobą reprezentuje już się zwolnił albo szuka pracy. Niedługo robić nie będzie komu a pani prezes będzie nadawać radio przez okno - krzycząc przez tubę na al. Niepodległości. To próbował uświadomić prezesowej Berezowski. Chyba nie dotarło, więc się zwolnił.
Awatar użytkownika
pracowniktvn24

pracowniktvn24 Czw Lip 07, 2022 4:51 pm

ten gościu to porażka
Awatar użytkownika
miś społeczny

miś społeczny Pią Lip 08, 2022 8:56 pm

Dla mnie tzw. magia radia skończyła się wraz z końcem lat 90-tych. Dotyczy to też techniki radiowej. W zasadzie już w latach 90-tych było coraz gorzej. Tęsknię za pasmem OIRT i trzema programami państwowymi. I żadnego prywatnego badziewia!
Awatar użytkownika
Antena

Antena Pią Lip 08, 2022 9:40 pm

Ludzie, robił i to dobrze swoje. Ale podpadł Dyrektorce Dwójki więc musiał odejść, jak wielu - dziesiatki - dyrektorów w ostatnich latach.
Awatar użytkownika
Byłypracownik

Byłypracownik Nie Lip 10, 2022 12:02 am

Dyrektor Informatyki w Polskim Radiu też zwolniony ze stanowiska….za chwilę zostaną tam same dzieciaki zatrudnione pare lat temu :( masakra
Awatar użytkownika
Nauczmy się

Nauczmy się Nie Lip 10, 2022 6:52 am

kochać Dyrektorów, tak szybko odchodzą... bo zupa była za słona :) a jednoosobowa karawana dalej jedzie :) Ha ha !
Awatar użytkownika
Nareszcie

Nareszcie Nie Lip 10, 2022 6:59 am

Byłypracownik
Dyrektor Informatyki w Polskim Radiu też zwolniony ze stanowiska….za chwilę zostaną tam same dzieciaki zatrudnione pare lat temu :( masakra

Nareszcie bo to Dyrektor nic nie robiłem a kasę brałem!
Wróć do Radio

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości