WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące gospodarki

Moderatorzy: Moderator, Robin

Awatar użytkownika
dh

Żabka planuje kolejne sklepy bez obsługi. Robot zaserwuje nam nie tylko hot dogi

dh Nie Lut 05, 2023 10:56 am

Może i w tych Żabkach nie będzie obsługi, ale przynajmniej nadal będzie drogo.
Awatar użytkownika
Drożyzna

Re: Żabka planuje kolejne sklepy bez obsługi. Robot zaserwuje nam nie tylko hot dogi

Drożyzna Nie Lut 05, 2023 12:26 pm

Żabka jest horrendalnie droga. W mojej miejscowości przestrzelili. W sklepie pustki.
Ludzie potrafią liczyć pieniądze (zwłaszcza w czasach inflacji) i wolą udać się do pobliskiej Stokrotki czy Biedronki.
Awatar użytkownika
wizzy land

Re: Żabka planuje kolejne sklepy bez obsługi. Robot zaserwuje nam nie tylko hot dogi

wizzy land Nie Lut 05, 2023 4:04 pm

Zabki utrzymuja sie tylko dzieki sprzedazy alkoholu...
Awatar użytkownika
bulwa

bulwa Nie Lut 05, 2023 7:54 pm

"wizzy land" napisał(a): Zabki utrzymuja sie tylko dzieki sprzedazy alkoholu...
........ samego rana (godz. 6.00) oraz tuz przed zamknięciem (godz. 23.00). :P
Awatar użytkownika
prawda

prawda Nie Lut 05, 2023 8:14 pm

No i dobrze. Przynajmniej nie będzie trucia związkowców o "pracy w dniu świętym". W sklepach coraz więcej kas samoobsługowych i zaraz się okaże, że "zmęczeni" pracownicy handlu będą mieć cały tydzień wolny, tylko bez wypłaty.
Awatar użytkownika
mike

mike Pon Lut 06, 2023 12:12 am

"wizzy land" napisał(a): Zabki utrzymuja sie tylko dzieki sprzedazy alkoholu...

Kogo stać na alko w Żapce skoro w monopolu obok mam to samo alko o 10-20% taniej?
Awatar użytkownika
w1

w1 Pon Lut 06, 2023 8:28 am

pompujemy postrzeganą wartość spółki, bo trzeba to komuś sprzedać
Awatar użytkownika
mms

mms Śro Lut 08, 2023 12:48 pm

"Drożyzna" napisał(a): Żabka jest horrendalnie droga. W mojej miejscowości przestrzelili. W sklepie pustki.
Ludzie potrafią liczyć pieniądze (zwłaszcza w czasach inflacji) i wolą udać się do pobliskiej Stokrotki czy Biedronki.

Żabka to jest sklep impulsowy. Tam się kupuje jeżeli czegoś zabrakło, albo rzeczy które są typowymi zachciankami tj. batonik,gumy do żucia,alkohol,wyroby nikotynowe,chipsy. Nikt kto sensownie gospodaruje pieniędzmi, nie robi tam klasycznych zakupów typu masło,pieczywo,mięso
Awatar użytkownika
zxc

zxc Czw Lut 09, 2023 1:14 pm

Roboty to fajna sprawa, za mnie sprząta roomba, a tu inny robi jedzonko. Podoba mi sie to
Wróć do Gospodarka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość