WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Telewizji

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
TT

Zmiany na liście kanałów w platformie Canal+

TT Śro Mar 09, 2022 11:55 am

Też mi zmiany. Cała lista kanałów powinna zostać gruntownie przebudowana. Gdy była N-ka, to był jako taki porządek. Niestety teraz platformą satelitarną znowu rządzą ludzie z dawnej CYFRY+ (która była znana z bałaganu na liście stacji i różnych dziwnych "wrzutek").
Dlaczego np. dokumentalne Viasaty nie są wśród innych kanałów dokumentalnych? Dlaczego CBS Europa i Stopklatka nie są wśród innych stacji filmowo-serialowych? Przykładów takich niekonsekwencji jest mnóstwo. Śmieszy wyrzucanie wielu stacji na koniec listy (np. AXNy na pozycjach 193, 194 i 195).
Awatar użytkownika
TT (c.d.)

Re: Zmiany na liście kanałów w platformie Canal+

TT (c.d.) Śro Mar 09, 2022 12:00 pm

Szkoda, że np. UOKiK (czy jakiś inny urząd) nigdy nie zajął się tematem ustalania list kanałów w platformach satelitarnych i kablówkach. Kiepska pozycja na liście bardzo często odbija się na oglądalności danej stacji. Dodatkowo operatorzy zazwyczaj sztucznie blokują (blokada software-owa w tunerach) możliwość zmiany kolejności stacji przez samych użytkowników.
Awatar użytkownika
europolitan

europolitan Śro Mar 09, 2022 3:36 pm

Dziwię się, że podstawowe kanały nie są na początku i tak kanały 1-3 powinny być zarezerwowane dla kanałów TVP 1, 2 i 3.
Potem podstawowe kanały TVN i Polsat i tv puls.
Awatar użytkownika
G38 pol

G38 pol Czw Mar 10, 2022 6:19 pm

A mnie to wisi 6 miesięcy mi zostało i bay bay na amen
Awatar użytkownika
Plebs

Plebs Pią Mar 11, 2022 10:33 am

Macie ludzie problemy ehh. Tak trudno zapamiętać miejsca ulubionych kanałów??
Wróć do Telewizja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 39 gości