WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące gospodarki

Moderatorzy: Moderator, Robin

Awatar użytkownika
xyz

2/3 Polaków nie wie co to Black Friday

xyz Śro Lis 22, 2017 1:13 am

U nas i tak ceny będą takie same, albo drożej. Dokładnie rok temu szukałem w necie w black piątek dysku na usb. Ostateczni kupiłem ze dwa tygodnie później. Wyszło trochę taniej.
Awatar użytkownika
m.

Re: 2/3 Polaków nie wie co to Black Friday

m. Śro Lis 22, 2017 2:10 am

bo w Polsce nie ma czegos takiego. Są tak samo oszukane obnizki jak w pozostale 364 dni w roku. Ot kolejna okazja aby zrobic klienta w bambuko. Dzien darmowej dostawy, i to tez nie wszedzie, to wszystko na co moze liczyc kupujacy na rodzimym rynku. Słowem bieda.
Awatar użytkownika
Emil.

Emil. Śro Lis 22, 2017 3:00 am

Nie wiedzą, bo może same sklepy w Polsce nie chcą na tym odpowiednio tracić, bo wiedzą jak Polacy zarabiają i jaki to mogłoby mieć masowy wpływ na pełny wynik.
Awatar użytkownika
pavv

pavv Śro Lis 22, 2017 8:54 am

2/3... wg mnie 90% nie wie o co chodzi bo czegoś takiego w polskich sklepach nie ma i szybko nie będzie. Nie wolno sprzedać sprawnego towaru taniej niż się go kupiło chyba, że jest uszkodzony. Sklepy również nie specjalnie interesują się jakimś świętem z dziwnego kraju za wielką wodą.
Awatar użytkownika
White Thursday

White Thursday Śro Lis 22, 2017 9:16 am

Black Friday zyskał popularność dzięki megaokazjom, a nie dzięki nazwie. Polscy detaliści myślą, że wystarczy tylko nazwa.
Awatar użytkownika
pavv

pavv Śro Lis 22, 2017 9:46 am

Tak przeanalizowałem sens tego Blak Frajdaja i nie widzę jego sensu istnienia. W USA nie ma zwyczaju dawania prezentów na Mikołaja, a tylko w Boże Narodzenie stąd jest sens wyprzedaży w ostatni piątek listopada. W PL w 2-giej połowie listopada ludzie już się rozglądają za prezentami na Mikołaja, a po Mikołaj będą się rozglądali za prezentami na święta. Taki Blak Frajdaj miałby w naszych warunkach sens istnienia np. w styczniu.
Awatar użytkownika
pogo

pogo Śro Lis 22, 2017 10:58 am

Co roku kupuję coś większego. W tym ide do media expert po telewizor. Fajne mają to że po zakupie można wypełnić ankietę i wygrac 750 zł, wiec tkai dodatek do promocji.
Awatar użytkownika
Dustman

Dustman Śro Lis 22, 2017 1:41 pm

Bardzo dobrze, że tego nie ma. W obliczu i tak już horrendalnej globalizacji, przejęcia wielu negatywnych trendów niedostosowanych w ogóle do naszej struktury społecznej pojawienie się Black Friday byłoby kolejną cząstką wywołującą jeszcze większy chaos, którego i tak mamy w tym "pięknym" kraju już nadto.
Awatar użytkownika
!!!!

!!!! Śro Lis 22, 2017 2:10 pm

Nie rozumiem jak można nie wiedzieć co to jest "Black Friday".
Może u nas tego nie ma, ale przecież jest zawsze pojawia się w mediach informacja o tym, że zbliża "Czarny Piątek" i co to jest.
Awatar użytkownika
Krasawica

Krasawica Śro Lis 22, 2017 4:32 pm

99% Amerykanów nie wie, co znaczy ,,Wesołych świąt".
I co z tego?
Awatar użytkownika
haha

haha Śro Lis 22, 2017 6:49 pm

bo polacy to zacofani pisowcy to skąd mają wiedzieć? oni wiedzą tylko co to jest kościółek
Awatar użytkownika
redo

redo Śro Lis 22, 2017 7:03 pm

Bo 2/3 polskiego społeczeństwa kupuje w dyskontach, ten towar jest tani, gorszego sortu, główny odbiorca to obecny "pierwszy sort " im to pasuje, maja przeceny na co dzień.
Awatar użytkownika
okno na świat

okno na świat Śro Lis 22, 2017 7:52 pm

Czarny Piątek w polskich sklepach jest wtedy kiedy ogłaszają upadłość.
Awatar użytkownika
moko

moko Pią Lis 24, 2017 12:21 pm

"pogo" napisał(a): Co roku kupuję coś większego. W tym ide do media expert po telewizor. Fajne mają to że po zakupie można wypełnić ankietę i wygrac 750 zł, wiec tkai dodatek do promocji.
Też sie na nich nastawiłem i mniej więcej z tego względu, ze można dostać taki jakby zwrot.
Awatar użytkownika
OBSERWTOR

OBSERWTOR Pon Lis 27, 2017 12:05 pm

Nie trzeba czekać na super okazje z tytułu nocnych wyprzedaży, black friday itp., ponieważ sklepy i tak w Polsce nie zejdą do cen jak w Europie czy też USA. Zniżki tak naprawdę zależą od sprzedającej firmy i zmowy sklepów, które sztucznie otrzymują ceny. Nabyłem telewizor w jednej z sieci gdzie otrzymałem 500 zł zniżki. Zadowolony z zakupu udałem się do domu. Po dwóch miesiącach ten sam telewizor 3000 zł taniej. Sprzedawca tłumaczył się za pierwszym razem ze nie może mi dać wyższej zniżki bo jest niska marża, dziwne że po 2 miesiącach można zejść z ceny a jak znam życie przed końcem roku ten produkt zejdzie jeszcze o 2000-3000 zł. Tak nas nabijają w butelkę.
Wróć do Gospodarka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości