WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Telewizji

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Ja

5,34 mln widzów Eurowizji Junior 2019 w TVP1, TVP ABC i TVP Polonia (dane NAM)

Ja Pon Lis 25, 2019 1:32 pm

Podaj prosze pik z danych Nielsena.
Awatar użytkownika
Leon Zawodowiec

Re: 5,34 mln widzów Eurowizji Junior 2019 w TVP1, TVP ABC i TVP Polonia (dane NAM)

Leon Zawodowiec Pon Lis 25, 2019 1:51 pm

No proszę nawet Nielsen podaje że programy TVP mają ogromny potencjał i są dużo lepsze od konkurencji!
W rzeczywistości wynik jest jeszcze lepszy ale to nie czas aby o tym dyskutować. Dla mnie istotne jest to że obecni włodarze TVP pokazują że telewizja może być coraz lepsza sięgając po nowe formaty i nowe pomysły bez ryzyka. Na tle konkurencji są coraz lepsi inwestując w nowe seriale czy programy rozrywkowe, nie mówiąc już o programach sportowych. Kiedyś właściciele telewizji publicznej przekonywali że sportu nie opłaca się emitować w kanałach otwartych bo oglądalność jest znikoma. Dziwne bo w tym czasie wiele osób wydawało krocie na abonamenty satelitarno-kablowe i ppv aby oglądnąć interesujący mecz. Dziś na szczęście w TVP tak nie myślą i przywrucono nie tylko sporo transmisji sportowych ale również udostępniono TVP Sport HD ku uciesze widzów. Wbrew wcześniejszym tezą oglądalność sportu w Polsce jest duża co widać po danych oglądalności. Na tyle duża że TVP opłaca się kupować nowe licencje.
Awatar użytkownika
CzyKtosCos

Re: 5,34 mln widzów Eurowizji Junior 2019 w TVP1, TVP ABC i TVP Polonia (dane NAM)

CzyKtosCos Pon Lis 25, 2019 2:09 pm

Czy ktoś podejmie temat, że Kurski zmienił zasady kwalifikacji do Eurowizji Junior żeby nie wystąpiła w niej Anika Dąbrowska? A to tylko dlatego, że dziewczyna choruje na mukowiscydozę i umrze pewnie za kilka lat, tylko dlatego że rząd nie finansuje leków, które są dostępne niemal wszędzie? Wiedzieli, że będą robić szopkę z imprezy na cały kraj i że nie mogą mówić o dziewczynie chorej bo ludzie zaczną mówić o chorobie i o rządzie czemu leków nie finansuje... więc zmieniono zasady i można było całymi tygodniami w wiadomościach pokazywać Viki, a nie dziewczynkę która umrze bo rząd nie daje leków...
Awatar użytkownika
Widz

Widz Pon Lis 25, 2019 2:19 pm

Wczoraj prawie 18% udziały Jedynki robią wrażenie. Skoki prawie 2,5 mln, Eurowizja prawie 5 mln, JTM? 3 mln naprawdę dzień pików!
Awatar użytkownika
ola

ola Pon Lis 25, 2019 2:31 pm

on oszlał....🥴
Awatar użytkownika
Karol

Karol Pon Lis 25, 2019 2:44 pm

Szkoda że te wyniki uznawane są tylko przez TVP. 😀
Awatar użytkownika
Tobiakk

Tobiakk Pon Lis 25, 2019 3:44 pm

nie oglądam patologie TVP i Eurowizje kurski oszukuje
Awatar użytkownika
TojestCYRK

TojestCYRK Pon Lis 25, 2019 3:45 pm

oglądalność już się kończyło teraz wynik będzie 2 miliony TVP hahahahaaaaa
Awatar użytkownika
Robotnik

Robotnik Pon Lis 25, 2019 3:46 pm

piszą 5 miliony a TVP 7 czemu kłamią i kłamią ja tego patologie nie oglądam TVP
Awatar użytkownika
lala

lala Pon Lis 25, 2019 3:58 pm

Nie jestem wrogiem TVP w jej obecnym kształcie, ale te przelewające się bez umiaru peany na cześć naszego sukcesu w Eurowizji i robienie w końcu z dzieci niepowtarzalnych artystów budzi we mnie po prostu obrzydzenie. Głupota, niestety, ma się coraz lepiej.
Awatar użytkownika
Lolek

Lolek Pon Lis 25, 2019 4:00 pm

Czytoktos ty masz dobrze naj... Ane w tej pustej lepetynie żeby wykorzystywać chorobę do ataku na inną osobę wstyd, równie dobrze znizajac się do twojego poziomu można powiedzieć że Anika wygrała bo ludzie sie nad nią litowali-wiki przegrała bo miało romskie pochodzenie. Takie patologiczne insynuacji mogą się pojawić tylko w chorym umysle
Awatar użytkownika
kaktus

kaktus Pon Lis 25, 2019 4:26 pm

W tym czasie wolałam kolorować rysunki z siostrzenicą - telewizor wyłączony. Szkoda marnować czas na programy, które szkodzą i niczemu nie służą.
Awatar użytkownika
Answer

Answer Pon Lis 25, 2019 4:40 pm

"lala" napisał(a): Nie jestem wrogiem TVP w jej obecnym kształcie, ale te przelewające się bez umiaru peany na cześć naszego sukcesu w Eurowizji i robienie w końcu z dzieci niepowtarzalnych artystów budzi we mnie po prostu obrzydzenie. Głupota, niestety, ma się coraz lepiej.
Eurowizja Junior pokazuje, że jednak młodzi wykonawcy też reprezentują wysoki poziom artystyczny. Na rynku muzycznym też dominują przedstawiciele młodego pokolenia, vide YouTube czy Spotify i liczba wyświetleń lub odtworzeń w tychże serwisach. Dziś sukces w Eurowizji Junior zapewnia identyczną satysfakcję jak w przypadku lauru w Eurowizji dla dorosłych. Nieustanne informacje w mediach o sukcesie też wynikają z obecnych standardów, to już nie czasy skondensowanej wiadomości przekazanej przez spikerkę w telewizji czy krótkiego reportażu. Wzorce czerpane są z Ameryki.
Awatar użytkownika
Obserwator

Obserwator Pon Lis 25, 2019 5:53 pm

Fajnie jakbyście robili takie wykresy częściej, przynajmniej z takich danych wiemy więcej, niż z tych, które są co tydzień.
Awatar użytkownika
Obserwator

Obserwator Pon Lis 25, 2019 6:10 pm

Prezes TVP z prezesową w euforii różu aż do SYLWESTRA MARZEŃ.
Wróć do Telewizja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 37 gości