WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Internetu

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Analityk

Agora: za rok 30 tys. osób będzie płacić za serwisy „GW”

Analityk Śro Lut 05, 2014 1:24 am

Za 9 miesięc Maciej Nowak, dyrektor cyfrowego działu wydawniczego Agory nie będzie już tam pracował. Ale przez jakiś czasu uzbuera troche kaski i liczy na to, że przyjmą go w Inforze. Nic to nie pomoże DGP, ale przez kolejne miesiące będxzie dostawła pesnje na konto. A kooejnimdziennikarze na śmieciówkach będą pisac bzdury, których nie nie kupi. Wspaniały plan inzesowy!
Awatar użytkownika
ja

Re: Agora: za rok 30 tys. osób będzie płacić za serwisy „GW”

ja Śro Lut 05, 2014 1:44 am

Tusk wprowadzi NAKAZ kupowania płatnej treści? Nowy Podatek? Dlaczego dopiero za rok? Pytam sie jaka jest PRZEWAGA KONKURENCYJNA Agory?
Awatar użytkownika
szyd

szyd Śro Lut 05, 2014 1:48 am

Hmmm. Jeśli np. jest spadek sprzedaży papieru toaletowego to jeśli podniose cene to na jak długo zrekompensuje mi to spadek sprzedaży? Zarząd Agory do WYMIANY ! Takich rzeczy uczą juz w technikum ekonomicznym. Będzie SZTANDAROWA Porażka.
Awatar użytkownika
odważny

odważny Śro Lut 05, 2014 1:53 am

Wchodze na gazete wyborcza patrze ciekawy artykuł wchodze patrze płatny....hmmm....zmieniam strone na jakąś inną gazete nie płatną...czytam podobne artykuły....Myśle sobie: ALE BYŁBYM FRAJEREM JAKBYM ZAPŁACIŁ za przeczytanie w GW
Awatar użytkownika
Yogidługonogi

Yogidługonogi Śro Lut 05, 2014 2:06 am

Ciekawe, jak chcą osiągnąć ten wynik? Może wykup płatnej treści będzie zmniejszał ilość punktów karnych za wykroczenia drogowe? Albo będzie w pakiecie z rachunkiem za gaz? Inaczej nie widzę jak znaleźć chętnych na czytanie prymitywnych paszkwili na temat PiS i pozycjonowaniu braku homomałżeństw jako głównego problemu Polski.
Awatar użytkownika
Money.pl Bankier.pl i inni - witamy

Money.pl Bankier.pl i inni - witamy Śro Lut 05, 2014 2:15 am

Uwaga! GW w serwisie Wyborcza.biz chce opłat za teksty na 10 linijek, to są jakieś suche newsy, a nie reportaże, nie artykuły! To są żarty ? W taki sposób limit wyczerpie się po jednym dniu, bo to nie są jakieś dłuższe formy, tylko zwykłe informacje codzienne, kpina, a nie poważna oferta, oglądalność wam poleci w dziale biznesowym i to mocno.

""Wśród Internautów przeważa niechęć do płacenia za cokolwiek – zwłaszcza, że olbrzymia większość najważniejszych newsów jest dostępna w wielu źródłach bezpłatnie. Podstawowe informacje z kraju i świata, prognoza pogody, program TV, plotki czy filmiki są dostępne niemal wszędzie. Trudno znaleźć racjonalny argument, by ktoś za te informacje miał płacić inaczej niż poprzez konsumpcję reklam. Z drugiej strony w Internecie funkcjonuje bardzo wiele osób zawodowo korzystających z tego medium. Za dostęp do profesjonalnych treści, raportów, analiz czy innych danych niezbędnych do prowadzenia biznesu można i należy oczekiwać odpłat. Generalnie im większy czas (a zatem koszt) potrzebny do opracowania treści i im mniejsza grupa jego odbiorców, tym rośnie sens wprowadzenia za nie opłat." "
Awatar użytkownika
ho

ho Śro Lut 05, 2014 2:16 am

bede płacił! tak niewiele jeszcze wiem o gejach, dzender, księzach, ... Takie sprawy powinien wiedziec każdy Szanujący sie polak. Przeciekawe informacje!
Awatar użytkownika
ja

ja Śro Lut 05, 2014 2:37 am

"szukajcie, a znajdziecie" - Frajerzy poszukiwani
Awatar użytkownika
pwck

pwck Śro Lut 05, 2014 7:42 am

Dlaczego nie podaliście numeru konta!!! Nie wiem gdzie wpłacić kasę za te cenne informacje!!!
Awatar użytkownika
Gosc

Gosc Śro Lut 05, 2014 7:59 am

Popieram. To dobry ruch i dobra wiadomosc dla pozostalych wydawcow. Za dobre tresci trzeba placic. A wszyscy Ci, ktorzy mowia, ze te tresci znajda na innych serwisach, sa jednak w bledzie. Wszak nie chodzi tu o info o wypadku czy o tym, ze jakas aktorka zmienila fryzure. Zamykane sa porzadne tresci, nad ktorymi dziennikarze pracuja dluzej, niz nad szpuntem zaciagnietym ze strony urzedu miasta. Odwagi panowie! Czekam na ruchy kolejnych wydawcow.
Jeszcze pare lat temu nikt nie myslal, ze ktos na swiecie bedzie chcial placic za muzyke sciagana przez net. A jednak sie udalo! Tutaj tez zycze sukcesu:)
Awatar użytkownika
kłótnia Błasika z Protasiukiem

kłótnia Błasika z Protasiukiem Śro Lut 05, 2014 8:57 am

Zaklinacz deszczu.
Awatar użytkownika
Czytelnik zagraniczny

Czytelnik zagraniczny Śro Lut 05, 2014 9:10 am

Czytam cyfrowa gw jakies 10 lat a nawet dluzej. I wlasnie koncze ja czytac. I gratuluje zamkniecia i pieprzenia o otwarciu.
Awatar użytkownika
Skorpion

Skorpion Śro Lut 05, 2014 11:00 am

Jakie to szczęście, że nie będzie mnie wśród tych 30 tys. enigmatycznych osób :)
Awatar użytkownika
andrzej

andrzej Śro Lut 05, 2014 11:02 am

Kliknąłem z 4 razy w agorowy deser, potem jeszcze w kilka następnych artykułów. Wyrobiłem w parę minut miesięczną normę i co z tym paywallem? Hej, Agora! Jeszcze tam jesteś??
Awatar użytkownika
Mandaryn

Mandaryn Śro Lut 05, 2014 11:07 am

Nowak? - Młody jest, więc nie wie, co mówi i czyni. Za rok nie będzie go na tym stanowisku.
Wróć do Internet

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości