WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Prasy

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
easyman

„Angora” po fali krytyki przeprasza za banalne rady dla chorych na depresję. „Pomyliło nam się z chandrą”

easyman Śro Maj 06, 2020 8:42 am

Błędy, w tej zwariowanej, dziennikarskiej robocie, robią wszyscy. Przepraszają za nie - nieliczni. Tym większy szacunek dla kolegów z "Angory", którzy od lat robią poczytne, interesujące pismo. Mam przeczucie, że to potknięcie wyczuli Redakcję na tę tematykę i temat depresji będzie podejmowany na łamach.
Awatar użytkownika
Kamfora

Re: „Angora” po fali krytyki przeprasza za banalne rady dla chorych na depresję. „Pomyliło nam się z chandrą”

Kamfora Śro Maj 06, 2020 11:27 am

Pomyliło im się? Jak to możliwe w XXI wieku?
Awatar użytkownika
Chanderka

Re: „Angora” po fali krytyki przeprasza za banalne rady dla chorych na depresję. „Pomyliło nam się z chandrą”

Chanderka Śro Maj 06, 2020 11:31 am

Kiedyś nawet chciałam kupić Angorę ale kupiłam CD-Action bo mi się pomyliło.
Awatar użytkownika
drana

drana Śro Maj 06, 2020 2:27 pm

Tak to jest gdy za dziennikarzy robią tłumoki po licencjatach w Pipidówce Wschodniej.
Awatar użytkownika
ja

ja Śro Maj 06, 2020 3:12 pm

Nie ma za co przepraszać i nic się nie pomyliło. Sami juz w panice nie wiedzą za co przepraszają. Słowo depresja moża znaczyć tyle co chandra.

SJP: Depresja: 2. potocznie: niechorobowy stan pogorszonego nastroju; przygnębienie;
Awatar użytkownika
Wielbiciel języka polskiego

Wielbiciel języka polskiego Śro Maj 06, 2020 10:35 pm

"ja" napisał(a): Nie ma za co przepraszać i nic się nie pomyliło. Sami juz w panice nie wiedzą za co przepraszają. Słowo depresja moża znaczyć tyle co chandra.

SJP: Depresja: 2. potocznie: niechorobowy stan pogorszonego nastroju; przygnębienie;

DOKŁADNIE. Właśnie chciałem to napisać. Słowo "depresja" może oznaczać chorobę lub po prostu stan ducha. Ja bym jeszcze przypomniał stare przysłowie: "jak się chce uderzyć psa to kij się zawsze znajdzie" :-)
Awatar użytkownika
Qwerty

Qwerty Czw Maj 07, 2020 3:48 pm

Po dwóch miesiącach jednego tematu w mediach spora grupa dziennikarzy nie odróżnia koronawirusa SARS-COV-2 od COVID-19, wiec dlaczego mieliby odróżniać chandrę od depresji?
Wróć do Prasa

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości