WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Telewizji

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
mariusz

„Anna German” hitem TVP1. Serial oglądało 6,3 mln widzów

mariusz Wto Maj 07, 2013 7:50 am

Świetny serial, więcej takich ról Pani Joanno. Myślę, ze nie tylko ja jestem wielbicielem Pani talentu. Wreszcie dobre"kino" telewizyjne, a nie nie tylko naprędce sklecone inscenizacje wypocin Łepkowskiej.
Awatar użytkownika
widzC

Re: „Anna German” hitem TVP1. Serial oglądało 6,3 mln widzów

widzC Wto Maj 07, 2013 8:10 am

6.5 mln z reklam przy takiej oglądalności i tylu odcinkach? To jakaś kpina.
Byle powtórka w Polsacie czy TVN zarabia więcej.
Awatar użytkownika
Piotr

Piotr Wto Maj 07, 2013 8:30 am

Te wyniki oglądalności zadają kłam wciąż powtarzanemu twierdzeniu, że w walce o oglądalność trzeba produkować gnioty schlebiające najniższym gustom. Jak widać nie trzeba. Ludzie są spragnieni normalnego, rzetelnie nakręconego filmu, serialu. Szkoda, że TVP już takiego nie potrafi wyprodukować i musimy je importować z Rosji....
Awatar użytkownika
Dick is Sick

Dick is Sick Wto Maj 07, 2013 8:36 am

Tylko, że film o German to film produkcji R O S Y J S K I E J , mili Państwo, nie ma czym się chwalić :-) żeście wyemitowali film dobrze zrobiony przez Rosjan :-)
Awatar użytkownika
Wojtek

Wojtek Wto Maj 07, 2013 10:10 am

Piękny serial. O by było ich coraz więcej.
Awatar użytkownika
wujek

wujek Wto Maj 07, 2013 10:58 am

Jeszcze raz przeczytam o german a heftne bokiem - Gra o tron to serial dobry, Twin peaks to dobry serial, a nie toto cos, ja pier....
Awatar użytkownika
nooreck

nooreck Wto Maj 07, 2013 11:33 am

Wszyscy ruscy agenci i towarzysze z WSI wraz z rodzinami zrobili tą oglądalność. Tak, tak, tyle tego jest w Polsce.
Awatar użytkownika
Liczydło

Liczydło Wto Maj 07, 2013 11:38 am

Zarobili grosze przy tym serialu!! Taka ogladalność a oni nie potrafią sprzedać reklam
Awatar użytkownika
swordfish

swordfish Wto Maj 07, 2013 12:47 pm

Serial jest miejscami kiczowaty i na siłę twórcy zrobili go jako "wyciskacz łez". Dramatyzm potęgowany do potęgi "n-tej", aż do przesady. To się widzom (zwłaszcza części żeńskiej) musi podobać. Do tego przekonująca gra aktorska, dobra scenografia, wiarygodna charakteryzacja i reżyser-rzemieślnik - otrzymujemy dzieło przewyższające mierność serwowaną przez tradycyjne teleonowele.
Mieliśmy już filmy o Ryszardzie Riedlu z grupy Dżem i o Paktofonice. Czekamy na dalsze biografie muzyczne. Tyle ciekawych artystów miało ciekawe życiorysy - Violetta Villas, Krzysztof Klenczon, Anna Jantar, Czesław Niemen. Nikt nie chce się za to zabierać, bo koszt 10-odcinkowej mini-serii z odtworzeniem realii lat 60. czy lat 70. XX wieku przewyższa koszt 100 odcinków telenoweli. Charytatywnie nikt nie chce tego robić.
Awatar użytkownika
jj

jj Wto Maj 07, 2013 5:00 pm

Piotr napisał(a):Te wyniki oglądalności zadają kłam wciąż powtarzanemu twierdzeniu, że w walce o oglądalność trzeba produkować gnioty schlebiające najniższym gustom. Jak widać nie trzeba. Ludzie są spragnieni normalnego, rzetelnie nakręconego filmu, serialu. Szkoda, że TVP już takiego nie potrafi wyprodukować i musimy je importować z Rosji....

Mylisz się, bo na TVP2 były/są świetne seriale tj: Pitbull, Oficer, Glina, Paradoks a teraz Głęboka Woda. Może mało tego, ale jednak są. Więc nie można pisać, że w ogóle nie ma.
Awatar użytkownika
Zachwycony

Zachwycony Śro Maj 08, 2013 2:06 pm

Przestańcie krytykować. Przecież dużo było polskiego wkładu: polscy aktorzy, polskie kostiumy, polski katering i ruskie pierogi
Wróć do Telewizja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 79 gości