WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Reklamy

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
mradar

„Chce się Ż” - apetyt na życie w kampanii piwa Żywiec (wideo)

mradar Czw Gru 24, 2015 12:31 am

żadna kampania nie zmieni faktu,że produkt reklamowany to napój spirytusowy nie majacy z piwem nic wspólnego.
Awatar użytkownika
pavv

Re: „Chce się Ż” - apetyt na życie w kampanii piwa Żywiec (wideo)

pavv Czw Gru 24, 2015 1:13 am

Przecież produkty Żywca to nie piwo, a napój piwopodobny o smaku identycznym z naturalny składające się z wody, spirytusu i aromatów piwa identycznych z naturalnymi. Aż dziw bierze, że mają jeszcze kasę na reklamę, bo to co widzę w sklepach to wyczyszczone półki z piwami i pełne półki i kontenery z produktami Żywca, Okocimia czyy też KP.
Awatar użytkownika
to ja

to ja Pią Gru 25, 2015 11:20 pm

Co to za piosenka?
Awatar użytkownika
mph

mph Pią Gru 25, 2015 11:51 pm

"Left Hand Free" zespołu alt-J
Awatar użytkownika
to ja

to ja Pią Gru 25, 2015 11:56 pm

łał ale szybka odpowiedź! dzięki wielkie! wszystkiego dobrego ;)
Awatar użytkownika
BA

BA Sob Gru 26, 2015 6:31 am

Bardzo słaba reklama. Chce się (nieortograficznie) ż...ygać? Od tego "piwa", oczywiście...
Awatar użytkownika
produkt

produkt Pon Gru 28, 2015 1:16 pm

Nie wiedziałem, że to forum służy ocenie jakości reklamowanych produktów.
Szkoda, bo jak widać mamy tu wielu wspaniałych specjalistów, którzy świetnie znają się na piwie.

jeżeli chodzi o reklamę - jak to miło zobaczyć coś niesztampowego, z dobrą muzyką i do tego tak świetnie zrealizowanego. gratuluję agencji, która być może dzięki temu, że była dla klienta nowa, była w stanie przygotować coś innego/nowego. coś poza schematem.

wszystkim, którym reklama się nie podoba, zachęcam do obejrzenia nowej odsłony reklamowej TYSKIEGO.
bardzo dużo pieniędzy zostało wydane (z pewnością duża jej część dostała się wspaniałemu domowi badawczemu, który zadbał o to, by KAŻDY z tg zrozumiał przekaz oraz podsunął stosowną ilość slajdów działowi marketingu - dzięki czemu p.t. dział marketingu otarł pot z czoła i spokojnie udał się na zasłużone Święta znajudjąc wcześniej uzasadnienie, dla wypuszczenia jakże wspaniałej reklamy w świat).

Ż wraca w świetnym stylu. gratuluję !!!
Awatar użytkownika
TT

TT Śro Gru 30, 2015 1:11 pm

Zgadzam się z produktem. Oczywiście utyskiwać można na każdy lager jeżeli zalewa się brzuch IPAmi wszelkiego sortu. Ale ... Żywiec dobry jest, APA ujdzie, a Saison naprawdę nieźle im wyszedł - oczywiście jak na piwa korporacyjne.

Nie zgodzę się co do samej reklamy. Fakt, że jest dobrze zrobiona, ale mam problem ze scenkowatością i strategią. Czy jest to patent na format - raczej nie. Z drugiej strony zarówno Tyskie jak i Żywiec jako nasze królewskie marki piwne mają problem i będą go mieć zapewne (co widać i po tej kampanii, nie pisząc o masakrze Tyskiego z ostatniego półrocza). Tak sobie myślę, że Kronika była ciekawsza ale poczekam na kolejną odsłonę.
Awatar użytkownika
mm

mm Pią Sty 01, 2016 4:40 am

jestem zdania produktu :-)bardzo śmieszne i zaskakujące -a że skojarzenie że chce się rzygać... no cóż.chyba nie ma takiego pomysłu którego nie da się obśmiać. a raczej na pewno nie ma. gratulacje za odwagę i pomysły. dobra robota.
Awatar użytkownika
Dawid

Dawid Wto Sty 19, 2016 1:33 am

Mnie osobiście reklama irytuje, wybrany fragment wg. mnie jest średni, a scenkowość i slogan ... ż ... wymuszony." Chce się ż"nie jest oczywistym ze to ma byc życie/żywiec. Tym bardziej dziwne bo reklama przygotowana chyba przez dużą agencję.
Awatar użytkownika
VENUS

VENUS Śro Sty 27, 2016 11:14 am

Chce się trochę "POŻYĆ", potem się "RZYGA", odpoczynek i znowu ok.
Awatar użytkownika
Ja

Ja Pon Lut 22, 2016 9:59 pm

A mnie się chce ży-gać jak widzę tą reklamę
Awatar użytkownika
spoza branży

spoza branży Pon Lut 22, 2016 11:22 pm

przemówili w większości zawistnicy... od lat najlepsza reklama Żywca
Awatar użytkownika
Tyski Drań

Tyski Drań Śro Mar 23, 2016 12:06 am

żałosne, za dużo tego syfu nadają i na sam ten dźwięk to chce się, ale tylko ż...ć
Awatar użytkownika
Tyski Drań

Tyski Drań Śro Mar 23, 2016 12:17 am

ciekawe, czy te marketingowe pały naprawdę myślą, że jak nam 1000 razy to gufno puszczą, to pobiegniemy i kupimy tą niewyważoną goryczkę - coś mi się wydaje, że właśnie na złość wszystko tylko nie Ż !
Wróć do Reklama

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 29 gości