WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Reklamy

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Nie dla idiotów

Dzięki dyrektywie Omnibus klienci dowiedzą się, czy to naprawdę promocja. Sklepom jednak zdarza się "zapomnieć" o przepisach

Nie dla idiotów Wto Sty 03, 2023 5:21 am

Jeśli będą sklepy będą o tym "zapominać" to trzeba im to od razu "przypominać" zgłaszając takie brudne praktyki do UOKIK
Awatar użytkownika
Seba

Re: Dzięki dyrektywie Omnibus klienci dowiedzą się, czy to naprawdę promocja. Sklepom jednak zdarza się "zapomnieć" o przepisach

Seba Wto Sty 03, 2023 5:45 am

To sklep o cenie powinien informować?
Mam swoje lata i ceny podstawowych produktów ogarniam a jak nie to pogiglam internet i mi powie.
Fakt, pewne sklepy przeginają i mają produkty w promocji od lat kilku a cena jest regularna.
Awatar użytkownika
Martwe prawo

Re: Dzięki dyrektywie Omnibus klienci dowiedzą się, czy to naprawdę promocja. Sklepom jednak zdarza się "zapomnieć" o przepisach

Martwe prawo Wto Sty 03, 2023 6:14 am

Póki co nie jest przestrzegane. W internetowej księgarni Agory czyli Publio chciałem kupić w Sylwestra książkę w formie e—booka, była za 12 złotych w promocji. Ale jakoś zapomniałem nie kupiłem, dziś jest za 29, pod spodem dopisek, że najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni to 14 zł. Jestem pewien, że było mniej. Tu akurat nie ma szachrajstwa raczej, jest jakiś defekt systemu, no ale skoro porządne e—commercy nie ogarniają, to co tu mówić o drobnych
No i tyle, nikt tego nie będzie sprawdzał. Tak mi się wydaje.
Awatar użytkownika
trener

trener Wto Sty 03, 2023 9:49 am

co zostaje po 3 dniach kondora z trzech miesiecy okresu probnego - Netflix będzie w Polsce sprawdzał współdzielenie konta a kto bedzie sprawdzal mieszkanie stevena segala przechodzace pod zarzad spoldzielni mieszkaniowej
Awatar użytkownika
Publio.pl

Publio.pl Wto Sty 03, 2023 11:06 am

"Martwe prawo" napisał(a): Póki co nie jest przestrzegane. W internetowej księgarni Agory czyli Publio chciałem kupić w Sylwestra książkę w formie e—booka, była za 12 złotych w promocji. Ale jakoś zapomniałem nie kupiłem, dziś jest za 29, pod spodem dopisek, że najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni to 14 zł. Jestem pewien, że było mniej. Tu akurat nie ma szachrajstwa raczej, jest jakiś defekt systemu, no ale skoro porządne e—commercy nie ogarniają, to co tu mówić o drobnych
No i tyle, nikt tego nie będzie sprawdzał. Tak mi się wydaje.

Dzień dobry,
Tego dnia ebooki i audiobooki wydawnictwa Agora były w dwóch cenach 12,90 lub 14,90 - jeżeli cena wyjściowa ebooka (nie napisał Pan o jaki tytuł chodziło) obecnie jest 29 zł, to w promocji na pewno kosztował 14,90 zł. Możemy to dokładnie sprawdzić - proszę napisać na kontakt@publio.pl. Jeżeli chciałby Pan nadal kupić tego ebooka, proszę się odezwać do nas, przygotujemy jakiś dodatkowy rabat od obecnej ceny.
Pozdrawiamy Zespół Publio
Awatar użytkownika
Jacek

Jacek Wto Sty 03, 2023 11:14 am

Wydaje się, że dziennikarze chyba nie do końca zrozumieli idę zapisów ustawy, albo ustawa sama w sobie robi więcej krzywdy niż pożytku.
Czy teraz sklep nie może już zrobić "trochę gorszej" promocji niż wcześniej? Co z tego że z okazji świąt produkt kosztował w promocji 200 zł? Skoro teraz jest w innej promocji i kosztuje 250 zł. To oznacza, że sklep oszukuje klienta? Nie rozumiem tego. To mam teraz nie kupować tego produktu i czekać aż będzie znowu kosztował 200 zł?
Awatar użytkownika
jak

jak Wto Sty 03, 2023 12:13 pm

Artykuł na zasadzie przypieprzmy się do czegoś bo zamiast wziąć polskie sklepy internetowe, które od kilku dni już się do tego stosują to wymieniacie zagraniczne sieciówki.
Awatar użytkownika
dapars

dapars Śro Sty 04, 2023 1:35 am

Już ktoś ładnie objaśnił, że promocje będą robione co 31 dni i cała dyrektywa psu na budę.
Awatar użytkownika
Dobrze

Dobrze Pią Sty 06, 2023 1:17 pm

Skończy się dmuchanie w balona i ukróci nieczyste gierki konkurencji. UOKiK powinien zająć się teraz kontrola sklepów zamiast szukac dziury w całym i do czepiać się o byle co. Jak szuka kasy to teraz ma pole do popisu przy omnibusie. No ale wiadomo... Niektóre sklepy będą nie do ruszenia. Wszystko kwestia kasy
Awatar użytkownika
juuuuro89

juuuuro89 Pon Sty 16, 2023 9:11 am

Hmmm no nie wiem w naszym polskim media expercie przestrzegają od pierwszego dnia a inne sklepy do dziś nie mogą? trochę dziwne
Awatar użytkownika
Radek

Radek Pią Sty 20, 2023 7:06 pm

no to tylko dla nas konsumentów przykład i wskazówka jakie sklepy warto wspierać
Awatar użytkownika
Szreder

Szreder Pon Sty 23, 2023 12:56 pm

Na niektórych sklepach widać cenę wcześniejszą i tą aktualną, na przykład na media expert jest napisana najmniejsza cena sprzd 30 dni
Wróć do Reklama

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości