WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Telewizji

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Stefan

Film „Orlęta. Grodno’39” od piątku w kinach (wideo)

Stefan Śro Wrz 14, 2022 2:18 pm

Byłem, film wbija w fotel, jak sobie człowiek uświadamia po seansie ile miał szczęścia dorastając w czasach pokoju (choć pod sowieckim butem) a ten film, to wszystko rozjeżdża, wojna i bohaterstwo dzieci, zwykłych ludzi nie tylko żołnierzy. Mocna rzecz.
Awatar użytkownika
Ania

Re: Film „Orlęta. Grodno’39” od piątku w kinach (wideo)

Ania Śro Wrz 14, 2022 2:24 pm

Widziałam przedpremierowo i zgadzam się, że film mocny. Ludzie wychodzili z seansu ze łzami w oczach. Niestety wojna to straszna rzecz. Produkcja bardzo na plus, ciekawa historia Leosia, dobrze odegrana przez Feliksa Mateckiego. Poza tym podobał mi się wątek i sama gra Filipa Gurłacza.
Awatar użytkownika
Karol Zdun

Karol Zdun Czw Wrz 15, 2022 6:50 pm

Mi się ten film na prawdę podobał. Przedstawia bardzo ważny kawałek historii. Efekty w kinie były niesamowite. Byłem z rodziną i wszystkim przypadł go gustu.
Awatar użytkownika
Klaudia

Klaudia Pią Wrz 16, 2022 3:25 pm

Dobry, jakościowy film. Również mi się podobał. Warto znać historię. Jestem zachwycona młodymi aktorami, poradzili sobie na prawdę świetnie.
Awatar użytkownika
Jula

Jula Sob Wrz 17, 2022 12:00 pm

Świetny film. Mocny, daje do myślenia, do tego naprawdę dobrze zrobiony. Muzyka bardzo potęguje odczucia, w trakcie oglądania. Warto obejrzec.
Awatar użytkownika
Anna

Anna Nie Wrz 18, 2022 8:25 pm

Bardzo mocny i dobry film, przedstawia realia tamtych czasów oraz brutalność wojny, wzrusza, jednoczy i jednocześnie kształci. Warto obejrzeć.
Awatar użytkownika
Sławek

Sławek Nie Wrz 18, 2022 9:58 pm

Scenariusz, aktorzy, dbałość o szczegóły, muzyka - wszystko na plus. Film trzyma w napięciu, wzrusza, pobudza do myślenia i wyciągania wniosków z naszej historii. Dobre i mocne kino.
Awatar użytkownika
Kamil

Kamil Śro Wrz 21, 2022 9:05 pm

Mocny film, ze świetnymi efektami i daje widzowi do myślenia. Bardzo dobre kino, spodziewałem się, że Orlęta będą dobre, po seansie mogę potwierdzić - nie zawiodłem się.
Awatar użytkownika
Aleksandra

Aleksandra Czw Wrz 29, 2022 8:32 pm

W ostatni weekend wybrałam się na film i muszę przyznać, że był lepszy niż oczekiwałam - ciągła akcja, napięcie ale również dużo momentów, podczas których człowiek wzrusza się. Film porusza ważny wątek z naszej historii. Warto było go obejrzeć!
Wróć do Telewizja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 38 gości