WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Prasy

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
sin

„Gazeta Polska Codziennie” z dodatkiem śląskim, jego szefem Mariusz Urbanke

sin Pią Wrz 15, 2017 6:07 am

Chcą polonizować ukrytą opcję niemiecką? Takie "polskie" gadzinówki tam się sprzedają?
Awatar użytkownika
Dezet

Re: „Gazeta Polska Codziennie” z dodatkiem śląskim, jego szefem Mariusz Urbanke

Dezet Pią Wrz 15, 2017 7:47 am

Urbanke? Szefem prawicowego dodatku? A te Złote Pióra BCC to dostawał za niezalezność zapewne. Gdzie był 10 lat temu? Jak wyrzucano dziennikarzy z Trybuny Śląskiej przy łączeniu z Dziennikiem Zachodnim to zachowywał się tak, jak zachowywał. Teraz pierwszy do spijania śmietanki. Żenada. Sakiewiczowi gratuluje konformistów.
Awatar użytkownika
paulek

paulek Pią Wrz 15, 2017 3:04 pm

już to widzę jak ludzie u mnie w dzielnicy będą walczyć o ten dodatek...
Awatar użytkownika
ed

ed Pią Wrz 15, 2017 3:58 pm

nie kupuje tego szmatławca
Awatar użytkownika
Mariusz Urbanke

Mariusz Urbanke Sob Wrz 16, 2017 11:39 am

"reklamówka" napisał(a): Urbanke pisał w Dzienniku Zachodnim głównie teksty do dodatków reklamowych, czyli to co chcieli płacacy za reklamę. A teraz będzie śledził wpływy reklamodawców na teksty? Hahaha. No i dobrze ze ten dodatek GPC będzie ukazywał się raz w tygodniu. Może zdaży z terminami. Bo wcześniej jak były jakieś większe rzeczy do zrobienia to uciekał na urlop albo L4. Był dziennikarzem ekonomicznym a zwykle podczas Europejskiego Kongresu Gospodarczego chorował lub był na urlopie A może miał wtedy jakieś zlecenia spoza macierzystej redakcji? Trzymam kciuki. Hahahahaha

Czy da się skutecznie walczyć z anonimowym hejtem? Nie bardzo, ale trzeba. Robiłem to już, gdy pisałem felietony w Dzienniku Zachodnim, które osiągały rekordowe liczby komentarzy w internecie, to i teraz robię. "Usłużnym donosicielom" przypomnę więc, że dwukrotnie byłem nominowany przez wydawnictwo do nagrody NBP - za cykl artykułów o aferze Art.-B, która zniszczyła m.in. śląski bank oraz za artykuły o fatalnym programie Płatnik przygotowanym przez Prokom dla ZUS - a poradniki, które przygotowywałem służyły za wzór dla innych redakcji wydawnictwa. Listy nagród i wyróżnień za pracę dziennikarską nie będę jednak przytaczał, bo ważny jest "najbliższy mecz, a nie dawne wyniki" - jak mawiają najlepsi trenerzy.
Awatar użytkownika
obywatel

obywatel Nie Wrz 17, 2017 3:50 pm

Kiedy krakowski dodatek ?
Awatar użytkownika
Poinformowany

Poinformowany Nie Wrz 17, 2017 4:22 pm

"obywatel" napisał(a): Kiedy krakowski dodatek ?

Wkrótce. Ale czekamy na głębsze zmiany w mediach. Gotowy jest już projekt ustawy o dekoncentracji kapitału w mediach, czeka tylko na decyzję polityczną - jak podało Radio ZET, powołując się na wiceministra kultury i dziedzictwa narodowego Jarosława Sellina. Na posiedzeniu komisji kultury wicepremier i minister kultury Piotr Gliński poinformował, że od września ub.r. prace nad projektem dekoncentracji na rynku medialnym prowadzi zespół roboczy z udziałem przedstawicieli resortu kultury, UOKiK i KRRiT. Celem projektu, jak mówił, jest „podniesienie pluralizmu i poziomu jakości funkcjonowania polskiej demokracji”. Nowe przepisy mają m.in. przeciwdziałać dominacji kapitału zagranicznego na rynku medialnym. O tym, że dekoncentracja mediów to jedna z dużych reform, które PiS chce przeprowadzić w najbliższym czasie, mówił pod koniec lipca w TV Trwam prezes partii Jarosław Kaczyński, a potwierdził to w radiu TOK FM wiceminister kultury Jarosław Sellin . Zapowiedział też, że projekt ustawy o dekoncentracji struktur właścicielskich w mediach zostanie ogłoszony wczesną jesienią.
Awatar użytkownika
Anonim jak wiekszośc

Anonim jak wiekszośc Nie Wrz 17, 2017 6:06 pm

Polskapresse, wydawca "Trybuny Śląskiej" i "Dziennika Zachodniego", zamierza połączyć obie gazety. Do fuzji może dojść już 6 grudnia.Dziennikarze z Polskapresse nie mają jednak wątpliwości, że zamknięta zostanie "Trybuna Śląska", która ma słabszą pozycję na rynku. Dziennikarzy koncernu oficjalnie o planach fuzji poinformowano w poniedziałek. Według PAP funkcję redaktora naczelnego nowej gazety ma pełnić obecny redaktor naczelny "Dziennika Zachodniego" Romuald Orzeł, który poprzednio zajmował to samo stanowisko w "TŚ", a jego zastępcą zostanie Marek Nycz, obecnie naczelny "Trybuny".
Awatar użytkownika
Michał

Michał Pon Wrz 18, 2017 7:30 am

"Mariusz Urbanke" napisał(a):
"reklamówka" napisał(a): Urbanke pisał w Dzienniku Zachodnim głównie teksty do dodatków reklamowych, czyli to co chcieli płacacy za reklamę. A teraz będzie śledził wpływy reklamodawców na teksty? Hahaha. No i dobrze ze ten dodatek GPC będzie ukazywał się raz w tygodniu. Może zdaży z terminami. Bo wcześniej jak były jakieś większe rzeczy do zrobienia to uciekał na urlop albo L4. Był dziennikarzem ekonomicznym a zwykle podczas Europejskiego Kongresu Gospodarczego chorował lub był na urlopie A może miał wtedy jakieś zlecenia spoza macierzystej redakcji? Trzymam kciuki. Hahahahaha

Czy da się skutecznie walczyć z anonimowym hejtem? Nie bardzo, ale trzeba. Robiłem to już, gdy pisałem felietony w Dzienniku Zachodnim, które osiągały rekordowe liczby komentarzy w internecie, to i teraz robię. "Usłużnym donosicielom" przypomnę więc, że dwukrotnie byłem nominowany przez wydawnictwo do nagrody NBP - za cykl artykułów o aferze Art.-B, która zniszczyła m.in. śląski bank oraz za artykuły o fatalnym programie Płatnik przygotowanym przez Prokom dla ZUS - a poradniki, które przygotowywałem służyły za wzór dla innych redakcji wydawnictwa. Listy nagród i wyróżnień za pracę dziennikarską nie będę jednak przytaczał, bo ważny jest "najbliższy mecz, a nie dawne wyniki" - jak mawiają najlepsi trenerzy.

Mylisz się redaktorze. Takie nominacje dawano taśmowo. Art-B miała bank na Śląsku, w Katowicach dokładnie Bank Handlowo-Kredytowy, który upadł wraz ze spółką. I pisały o tym wszystkie lokalne (i nie tylko) gazety. Zreszta dobrze wiadomo, jak to jest z przeciekami do mediów. To akurat nie chwaliłbym się ani ArtB ani Płatnikiem. Nie przypominam sobie, aby Urbanke przejawiał chociażby pierwiastki prawicowych poglądów, ba nie miałem o tym pojęcia, aż do czasu, kiedy zaczął kręcić się koło Gapola.
Zawsze biegałeś koło Budnioka z BCC i podobnych, zatem zamilcz i udawaj dalej prawicowego dziennikarza. Może niektórzy uwierzą. Nie ja. Zdementuj natomiast info, że masz zamiar tworzyć zespół razem z Mają T. :-) Nada się - ma sporo piór.
Wróć do Prasa

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość