WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Prasy

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
holmes

„Gazeta Polska Codziennie” z największym spadkiem, „Fakt” liderem sprzedaży w lutym

holmes Czw Kwi 04, 2019 7:24 am

Puls Biznesu jako jedyny miał w lutym rozpowszechnianie większe od nakładu. To ciekawe, dotąd słyszałem tylko o zwrotach większych od nakładu...
Oczywiście żartuję. Chodzi o e-wydania nie sumowane z nakładem fizycznym.
Awatar użytkownika
Jean

Re: „Gazeta Polska Codziennie” z największym spadkiem, „Fakt” liderem sprzedaży w lutym

Jean Czw Kwi 04, 2019 7:33 am

Ciekaw jestem, kiedy wydawca Gazety Polskiej Codziennie zrozumie, że jego pismo jest absolutnie niestrawne, po prostu bardzo złe? Może wtedy, kasa z naszych podatków przestanie płynąć? :)
Awatar użytkownika
YKK

Re: „Gazeta Polska Codziennie” z największym spadkiem, „Fakt” liderem sprzedaży w lutym

YKK Czw Kwi 04, 2019 8:15 am

Możesz mi wytłumaczyć Sakiewicz, po co drukujesz prawie 70 000 egzemplarzy gadzinówki, skoro "sprzedaje" się raptem 15 000 (a tak naprawdę 5000)? Zwrotami tapetujesz swoje ego?
Awatar użytkownika
nik

nik Czw Kwi 04, 2019 8:44 am

"YKK" napisał(a): Możesz mi wytłumaczyć Sakiewicz, po co drukujesz prawie 70 000 egzemplarzy gadzinówki, skoro "sprzedaje" się raptem 15 000 (a tak naprawdę 5000)? Zwrotami tapetujesz swoje ego?
To działanie prospołeczne. Dzięki jego działaniu papiernicy, drukarze i transportowcy mają na chleb i tacę.
Awatar użytkownika
luk

luk Czw Kwi 04, 2019 10:47 am

a spółki państwowe czyli obywatele, pchają kasę na reklamy u sakiewicza, przecież to jawna niegospodarność...
Awatar użytkownika
Ciekawe

Ciekawe Czw Kwi 04, 2019 11:11 am

Se dwa razy mniejszy spadek niz konkurencja która drukuje góry papieru. Skąd to się bierze?
Awatar użytkownika
ek.

ek. Czw Kwi 04, 2019 11:32 am

Jak to spadek GazPolu? Miesiąc do miesiąca zyskali 55 numerów! Moim zdaniem zasłużyli na kilka reklam SSP i parę dodatkowych milionów!
Awatar użytkownika
uważny czytelnik

uważny czytelnik Czw Kwi 04, 2019 12:32 pm

Chciałem zwrócić uwagę redakcji na błąd, który wkradł się do podobnego zestawienia miesiąc temu - zaniżyliście wtedy sprzedaż Rzeczypospolitej o prawie 10 tysięcy, co błędnie sugerowało spadek czytelnictwa aż o ponad 30%. Trzeba to poprawić!
Awatar użytkownika
he he he

he he he Czw Kwi 04, 2019 4:13 pm

"YKK" napisał(a): Możesz mi wytłumaczyć Sakiewicz, po co drukujesz prawie 70 000 egzemplarzy gadzinówki, skoro "sprzedaje" się raptem 15 000 (a tak naprawdę 5000)? Zwrotami tapetujesz swoje ego?

Może kasuje od reklamodawców wg nakładu?
Awatar użytkownika
@he he he

@he he he Czw Kwi 04, 2019 5:09 pm

O kurczę, ten trop może być prawdziwy. Teraz kojarzę, że tu i ówdzie stosowano progi dotyczące nakładów. Zawsze później będzie się można wytłumaczyć, że ktoś"nie zauważył", że to nakład, a nie czytelnictwo. W stylu "Ojej, nie wiedziałem, że to moja ręka". :(
Awatar użytkownika
mm

mm Czw Kwi 04, 2019 6:53 pm

"@he he he" napisał(a): O kurczę, ten trop może być prawdziwy. Teraz kojarzę, że tu i ówdzie stosowano progi dotyczące nakładów. Zawsze później będzie się można wytłumaczyć, że ktoś"nie zauważył", że to nakład, a nie czytelnictwo. W stylu "Ojej, nie wiedziałem, że to moja ręka".

Dzięki temu może z czystym sumieniem mówić potencjalnym reklamodawcą że co miesiąc sprzedaje się 70 tys. (nie mylić z trybem dokonanym, zostało sprzedane)
Awatar użytkownika
Hihi

Hihi Czw Kwi 04, 2019 8:35 pm

Takie zmiany we faku taka gienia z castingu a spadek tylko przyspieszyl. Oj biedactwa same gieniusie
Awatar użytkownika
Do hihi

Do hihi Pią Kwi 05, 2019 7:26 am

Mocne fakty dramatyczny spadek lider w rozsypce a kto o tym zdecydował?
Awatar użytkownika
brysio

brysio Pią Kwi 05, 2019 11:12 am

"nik" napisał(a):
To działanie prospołeczne. Dzięki jego działaniu papiernicy, drukarze i transportowcy mają na chleb i tacę.

Mam hipotezę że wcale tyle nie drukują a różnicą za fikcyjny druk dzielą się pod stołem z drukarnią. Przypominam że jeszcze w czasach Wierzbickiego Sakiewiczowi zarzucano przekręty na papierze!
Awatar użytkownika
Do artu

Do artu Pią Kwi 05, 2019 11:49 am

Wyniki liderów to dowód że kopie zawsze są gorsze od oryginalu a będzie jeszcze gorzej
Wróć do Prasa

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości