WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Prasy

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
rolf

„Gazeta Pomorska” prostuje podaną na serio informację z ASZdziennika o Korwin-Mikke

rolf Pią Mar 13, 2015 2:12 am

Sprostowanie z buźką za znak interpunkcyjny. O tempora, o mores...
Awatar użytkownika
Littbarski

Re: „Gazeta Pomorska” prostuje podaną na serio informację z ASZdziennika o Korwin-Mikke

Littbarski Pią Mar 13, 2015 8:11 am

mógł się nabrać, szansa, że ta informacja jest prawdziwa była bardzo duża
Awatar użytkownika
Nick

Re: „Gazeta Pomorska” prostuje podaną na serio informację z ASZdziennika o Korwin-Mikke

Nick Pią Mar 13, 2015 8:45 am

Madajczak ma pecha, bowiem jego realną konkurencją są polscy politycy i ich głupie, czasem sztubackie, często absurdalne zachowania i sytuacje.
Stąd też nie dziwi, że ktoś niusa wział na poważnie.

Madajczak jednak nie rozumie, że to wcale nie jest zaleta Aszdziennika.
Dobry dowcip nie polega przecież na pisaniu o tym co jest możliwe.
Awatar użytkownika
Yogi

Yogi Pią Mar 13, 2015 9:46 am

Takie są skutki dziennikarzenia typu kopiuj - wklej!
Awatar użytkownika
pik

pik Pią Mar 13, 2015 9:48 am

"Dziennikarz starych mediów"? To tacy jeszcze istnieją?
Awatar użytkownika
Maniek

Maniek Pią Mar 13, 2015 11:52 am

Zamienili PAP na AszDziennik. Dobre.
Awatar użytkownika
j

j Pią Mar 13, 2015 12:12 pm

To nie jest najinteligentniejszy dziennikarz w Polsce.
Awatar użytkownika
durczoKomu

durczoKomu Pią Mar 13, 2015 1:00 pm

Coraz więcej jest ludzi którzy pracują w zawodzie,na którym się nie znają ale by chcieli; ktoś ich popchnie/ przepchnie i pracują. Mam znajomego,który jest fotografem z zamiłowania,pracuję jako dziennikarz by sobie dorobić i celebrytą bo lubi selfi.
Awatar użytkownika
konczita

konczita Pią Mar 13, 2015 2:36 pm

tak to jest jak się daje wiarę jedynie zasłyszanym opiniom. Autor jest mistrzem artykułów pisanych na zasadzie "jedna pani drugiej pani"........ w tym wieku takie uczniackie błędy...
Awatar użytkownika
Bydgoszczanin

Bydgoszczanin Pią Mar 13, 2015 2:48 pm

Jeżeli "dziennikarz" ucieka się do takich czynów to co on w ogóle robi w gazecie? No chyba, że to jest standard w gazecie pomorskiej. A coś mi mówi, że teraz się cała ta branża opiera na kopiuj-wklej. Wyjście jest tylko jedno. Nie kupować tego typu gazet. Niestety ludzie to lemingi, których opinia jest kreowana przez takich właśnie nibydziennikarzy i gazety. Przyznanie się do takiego błędu to nie jest wyraz odwagi tylko kalkulacji. Nie przyznanie się poniosłoby za sobą szersze konsekwencje.
Awatar użytkownika
buuuuuuuuuuu

buuuuuuuuuuu Pią Mar 13, 2015 2:56 pm

Przejął się pan redaktor D., oj przejął, czego dowodem jest emotikon. I to jest ta "największa kara dla dziennikarza" jak twierdzi naczelny? Dla mnie takie zachowanie jednego i drugiego nie zostawia wątpliwości, albo szef jest miękki, choć w takiej sytuacji nie powinien, bo wstyd na całą Polskę, albo takie standardy obowiązują w rzeczonej gazetce, dlatego nikt nie widzi problemu i bagatelizuje całą sprawę a sprawa jest poważna, stawia pod znakiem zapytania rzetelność wszystkich pracujących w tym dzienniku dziennikarzy.
Awatar użytkownika
do buuu

do buuu Pią Mar 13, 2015 3:02 pm

Masz rację. Nikt nie widzi problemu, bo takie tam muszą panować normy. Nie ma innego wyjaśnienia.
Awatar użytkownika
drug

drug Pią Mar 13, 2015 3:10 pm

a mnie rozbawiło tłumaczenie pana "dziennikarza": ojej, to nie moja wina, tak mi powiedział polityk Twojego Ruchu, ja chciałem dobrze
Awatar użytkownika
zenek

zenek Pią Mar 13, 2015 4:46 pm

W tekście odmienione nazwisko Mikke jest, a w tytule nie. Dlaczego?
Awatar użytkownika
Aaaa

Aaaa Pią Mar 13, 2015 5:12 pm

Warto przytoczyć stare powiedzenie - "Nie śmiej się bratku z cudzego wypadku". Każdemu mogło się zdarzyć. To wynik tempa pracy. Mogę jedynie współczuć dziennikarzowi
Wróć do Prasa

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości