WirtualneMedia.pl

Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce

Dyskusje dotyczące Telewizji

Moderatorzy: Moderator, t.wojtas9@gmail.com, Robin

Awatar użytkownika
Moj Nick

Jacek Kurski kontra Nielsen. "System badań oglądalności kompletnie się spatologizował, straciłem cierpliwość"

Moj Nick Wto Sty 04, 2022 4:59 am

MOR to sicience fiction Kurskiego, bo uwzględnia jednego, konkretnego operatora, co zakłamuje wynik poprzez zafiksowanie kanałów na konkretnych pozycjach (tracą nadawcy będący dalej) i pakietach (tracą kanały, które u owego operatora są w wyższych pakietach). To tak, jakby np. badać ilość wiernych stojąc pod kościołem i pytając się wychodzących z kościoła, czy byli w kościele :D Szalenie miarodajne. Pomiar Nielsena jest przy mniejszej ilości końcówek o wiele bardziej różnorodny, bo zbiera osoby mające dostęp do TV na różny sposób, od różnych operatorów i z różnych źródeł. TVP zależy na wymuszeniu zrobienia takiego pomiaru, aby wybrać do niego źródło, które będzie zaburzało rzeczywiste wyniki na ich korzyść. Gdyby zrobić rzeczywisty, solidny pomiar z wielu źródeł, TVP straci jeszcze bardziej na koszt drobnych nadawców, którzy są jedynymi niedoszacowanymi.
Awatar użytkownika
ZX

Re: Jacek Kurski kontra Nielsen. "System badań oglądalności kompletnie się spatologizował, straciłem cierpliwość"

ZX Wto Sty 04, 2022 5:23 am

NIe macie już z kim robić wywiadów. Trzymajcie jakiś poziom ludzie.
Awatar użytkownika
(⚆_⚆)

Re: Jacek Kurski kontra Nielsen. "System badań oglądalności kompletnie się spatologizował, straciłem cierpliwość"

(⚆_⚆) Wto Sty 04, 2022 5:29 am

Panie Kurski zafiksował pan, bo nie poszło po pańskiej myśli. Telewizja kończy się a widowisko jak na odpustowej potancowce w remizie. Kto to ogląda resztka seniorow
Awatar użytkownika
Dla kolegi pytam

Dla kolegi pytam Wto Sty 04, 2022 7:29 am

Tak się składa, że tylko Kurwski ma problem z Nielsenem. Ciekawe czemu?
Awatar użytkownika
YKK

YKK Wto Sty 04, 2022 7:33 am

Po opublikowanie średnich wyników oglądalności telewizyjnych sylwestrów Kura podobno mało nie dostał wylewu. Nic dziwnego, że wrócił do starej śpiewki :D
Awatar użytkownika
Telewidz

Telewidz Wto Sty 04, 2022 7:35 am

Cieszę się, że Totalizator Sportowy mógł dołożyć kilka baniek do wzwodu Kurskiego. Szkoda tylko, że trwał tak krótko.
Awatar użytkownika
Tajson

Tajson Wto Sty 04, 2022 7:45 am

Panie Kurski, weź się pan odpier### od systemu. PRL nie wróci, ludzie nie pozwolą
Awatar użytkownika
Ja_2022

Ja_2022 Wto Sty 04, 2022 7:50 am

Spatogolizował podobnie jak TVP.
Awatar użytkownika
kucyk

kucyk Wto Sty 04, 2022 8:05 am

Kurski , posobnie jak Suski ...chciałby mieć "realny wpływ" na kolejną prywatną międzynarodową firmę! Tak żeby wyniki wychodziły takie jak podoba się włądzy ...komuna jak w PRLu!!!
Awatar użytkownika
Gie

Gie Wto Sty 04, 2022 8:12 am

Z jedną amerykańską firmą musieli odpuścić walkę (TVN/Discovery") to teraz biorą się za inną. Czy w tym PiS-ie postradali zmysły?
Awatar użytkownika
Myślący

Myślący Wto Sty 04, 2022 8:32 am

Prokurator powinien się zająć kurskim ,gdyż jego działania i wypowiedzi z szkodza telewizji publicznej a co za tym idzie traci skarb państwa i my wszyscy.
Awatar użytkownika
Lolik

Lolik Wto Sty 04, 2022 8:44 am

Skoro MOR jest taki piękny to dlaczego Netia nie startowała do przetargu na pomiar oglądalności dla TVP? Odpowiedź: nie spełnia standardów oczekiwanych przez TVP! Ten człowiek strasznie bredzi...
Awatar użytkownika
Kur-vvizja

Kur-vvizja Wto Sty 04, 2022 9:14 am

Spatologizowało to się TVP, której oglądalność obrazuje jedynie zasięg kaczopropagandy. Stacja ta nie spełnia żadnych standardów dziennikarskich, nie spełnia też swojej funkcji ustawowej. Jedyna jej funkcja to maskowanie przestępstw władzy i próby zdezawuowania opozycji przez co funkcjonariusze reżimu starają się sfałszować wyborczy wynik.
Awatar użytkownika
Jarek

Jarek Wto Sty 04, 2022 9:22 am

Co z tego, że dekoderów Netii jest 300tyś skoro dekoder może przekazać tylko tylko informacje na jakim kanale jest włączony. Dekoder nie ma danych (które są w Nielsenie) ile osób ogląda dany kanał i czy ktokolwiek siedzi przy włączonym dekoderze. Mnożenie posiadanej informacji o tym na jakim kanale jest włączony dekoder przez jakąś liczbę daje oglądalność wg mor. To nie jest telemetria i wychodzą potem takie kwiatki jak np Polska -Senegal na MŚ- 19 mln.
Awatar użytkownika
obserwator

obserwator Wto Sty 04, 2022 9:22 am

Patologią jest propagandowa gadzinówka, zwana kiedyś telewizja publiczną, pod pańskimi rządami, panie Kurski "lewy czerwcowy". Propaganda z czasów PRL w Dzienniku Telewizyjnym to szczyt subtelności i dobrego smaku, w porównaniu z pańską prymitywną łopatologią dla "ciemnego ludu".
Wróć do Telewizja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości